פרשת דברים

מה לא ברור?!

כאשר אנו רוצים לעבוד על נקודה מסוימת עם בן/בת הזוג, אין טעם שנחזור שוב ושוב על אותן הערות. אם ניסינו כל-כך הרבה פעמים ובכל זאת שום דבר לא השתנה, כנראה שצריך לשנות גישה
הראלה ישי מאמרים תגובות
שוב גילית שהוא לא בסדר, עוד פעם היא טעתה... מה עוד אפשר לעשות כדי שזה לא יחזור על עצמו?! הרי דיברתם על זה כבר עשרות פעמים, ושום דבר לא עוזר. אז איפה הבעיה? זוהי שאלת מיליון הדולר. את התשובה לשאלה נקבל מפרשתנו, "דברים".

נקודת המוצא שלנו חייבת להיות ההבנה שבן/בת הזוג שלנו אינו לוקה בחוסר יכולת לנתח ולהבין נתונים פשוטים. אז מה בכל זאת הבעיה?

ספר דברים הוא הנאום האחרון של משה רבינו בפני עם ישראל. רגע לפני הכניסה לארץ, משה רבינו מכנס את כולם ובפעם האחרונה הוא חוזר על כל הדגשים שצריכים להיאמר, מעין שיחת סיכום. משום מה, טורחת התורה לעדכן אותנו ברשימה מפורטת של המקומות בהם דיבר משה אל עם ישראל: "בעבר הירדן במדבר בערבה מול סוף בין פארן ובין תפל ולבן וחצרות ודי זהב" [דברים א', א'], הפרשנים מרגישים בפירוט המדויק ומבארים שכל אותם מקומות שמזכיר משה הם בעצם רמזים לחטאים של עם ישראל.

תקופת הנדודים במדבר הייתה תקופה לא פשוטה, טלטלות רבות עברו על עם ישראל ואיתן הגיעו גם רגעי משבר ושפל - חטא העגל, חטא המרגלים, מחלוקת קורח ועדתו, המתאוננים, קברות התאווה ועוד. בפעם האחרונה משה רבינו פונה אל העם ומנסה לכוון אותם, לתת להם את הכלים שיעזרו להם להמשיך גם בלעדיו בצורה הטובה ביותר. חלק מהתדריך כולל הסקת מסקנות מאירועים קודמים, תוכחות על חטאי העבר. אך משה רבינו יודע שאין טעם להוכיח את העם בצורה תוקפנית וחדה, הוא רומז בעדינות, מזכיר בקושי.

משה רבינו מלמד אותנו מהי הדרך הנכונה והאפקטיבית ביותר להוכיח, להעיר ולהעביר מסר מבקר ובונה. אין טעם בהתנצחויות, לא צריך להעמיד את האמת מול הפרצוף של הצד השני ולהבהיר לו עד כמה הוא לא בסדר. התנהגות כזו יוצרת בצורה אוטומטית התנגדות וריחוק, המטרה שביקשנו להשיג מתרחקת ולעיתים המצב אף מחמיר.

כאשר אנו רוצים לעבוד על נקודה מסוימת עם בן/בת הזוג, אין טעם שנחזור שוב ושוב על אותן הערות. אם ניסינו כל-כך הרבה פעמים ובכל זאת שום דבר לא השתנה, כנראה שצריך לשנות גישה. במקום להעיר בצורה ישירה ומוחלטת אפשר לנסות לרמוז, להאיר, לבנות את המסר בצורה עקיפה. כך חומת ההגנה המבוצרת שיש בצד השני תתרכך מעט, נוכל למצוא פתח וסוף כל סוף דברינו יתקבלו.
תאריך: 23/07/2015 | עודכן: 23/07/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מה לא ברור?!
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אחד שמבין
23/07/15 14:01
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
לִשְׁנוֹת דְּבָרִים וְלִשְׁנוֹת וְלֹא לֹאמַר דַּי

תכליתו של דוח ועדת-לוקר הוא היא ביצוע רפורמה בצה"ל. לא עוד צבא מנופח, בלי חשבון, אלא צבא חסכוני ויעיל. בסך-הכל הוא סולל את הדרך לקראת הקמת צבא מקצועי-איכותי. נוכח הבזבוז העצום שפשה בו - צבא שכזה הוא צו השעה. ללא צל של ספק הוא גם הפתרון הראוי ליציאה מן הסבך שאליו הוא נקלע.

הממשלה מוצאת דרך נוספת או אם תרצו צינור נוסף להגדלת הכנסותיה תחת כסות הגנה על הסביבה. אם נזכיר לכם הגדלת הכנסות של רשות מקומית באמצעות חיובי ארנונה לא טעיתם

אם מסקנות ועדת לוקר ייושמו, הרי שבראש ובראשונה יש לסגור ולנעול את ערוץ הרדיו המכונה גלי צה"ל. יום שידורים נוסף שלו, הוא עוד יום של "הבית של המחבלים". כאשר נוסדה תחנת השידור של גלי צה"ל בספטמבר 1950, היה בן-גוריון ראשון המשדרים, והוא הגדיר את המטרות: תחנת שידור צבאית, ביטחון והתגוננות, אמצעי קשר ישיר לצבא, חינוך הנוער, קליטת עלייה וקיבוץ גלויות, ידיעת הארץ, ובכלל לתמוך בצבא ולהיות רוח גבית לחיילים.

ההתנגדות הנחרצת של בכירי מערכת הביטחון לדוח ועדת לוקר מלמדת שני דברים. האחד: הם חוששים מפני יישומו. השני: בנימין נתניהו לא יעז לעשות את זה
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il