גם אם לא ניתן, אומנם, לאכול את העוגה, ולהשאירה בתוך כך כשהיא שלמה, אפשר בכל זאת למצוא את ה"מודוס ויוונדי" הרצוי לכולם. ואכן, את שביל הזהב המבוקש מצאה בשבילנו ד"ר יסמין חיו, העומדת בראש רשת ארצית לירידה במשקל.
בהקשר לכך יש לזכור כמובן שממוצע הקלוריות של אוזן-המן אחת עלול להגיע ל-150-200יחידות-אנרגיה כאלה, כאשר 80% מהן מגיעות מהבצק, המכיל כשלעצמו כמות גדולה של חמאה או מרגרינה, כשאלה, כידוע, מעלות את רמת הכולסטרול ומזיקות בכך לכלי הדם.
ד"ר חיו ממליצה, לפיכך, לאכול אוזני-המן שעשויות מחומרים בעלי ערך תזונתי גבוה. דרך אחת היא להחליף את הסוכר שבבצק בממתיק טבעי. מומלץ בתוך כך להשתמש בקמח מלא, העשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. במקום מרגרינה כדאי להשתמש בשמן-קנולה, ואת המאפה מומלץ למלא במילוי בריא כתחליף לשוקולד.
ערך תזונתי
על אף שהמילויים הנפוצים של אוזני-המן אינם דיאטטיים - יש להם, לדברי ד"ר חיו, ערך תזונתי חשוב ביותר. לכזה, למשל, נחשב הפרג, העשיר בסידן (בכף בינונית של פרג יש כמות-סידן השווה לשלושת-רבעי כוס-חלב), מגנזיום וחומצה לינולאית, המסייעת בהורדת כולסטרול ובמניעת מחלות של כלי-דם.
בד בבד ממליצה ד"ר חיו על מילוי של תמרים, העשיר בסיבים תזונתיים, שמסייעים בפעילות מערכת העיכול והמכילים ויטמין 3B, ברזל ואשלגן, שתורם להורדת לחץ-דם גבוה. הוא הדין במילוי-אגוזים, העשיר בחומצות-שומן חיוניות, שמסייעות בהורדת לחץ-דם גבוה ובמניעת מחלות-לב וכלי-דם. מומלץ גם מילוי של שקדים, העשירים בחומצה לינולאית, ויטמיןE. ואבץ, המחזק את המערכת החיסונית והמשפר את פוריות הגבר.
כך או אחרת ממליצה ד"ר חיו להגביל במהלך החג את צריכת אוזני ההמן, וזאת על-ידי שילובה של אוזן אחת בארוחה הרגילה, במקום "לחגוג" בארוחת-ביניים.