כן לוועדת חקירה ממלכתית

על מחדלים בסדר גודל של אסון לאומי לא ניתן לעבור לסדר היום ללא ועדת חקירה ממלכתית, אשר תצביע על הליקויים ותאשים את מי שצריך להאשים במחדל למען ייראו ויראו
גרשון אקשטיין מאמרים השריפה בכרמל תגובות
האסון הכבד בכרמל, עדיין בעיצומו בעת כתיבת שורות אלה, אך כבר אפשר לומר בצער רב גם בכעס גדול: הכתובת הייתה על הקיר. ולאחר שנספו 41 איש ומספר רב של פצועים, פינוי של כ-17,000 איש ואישה מבתיהם, 35,000 דונם אשר כילתה האש וכ-4 מיליוני עצים שנשרפו כליל זה עוד לא הכול. אכן מדובר באסון בסדר גודל לאומי.

לכן, יש להקים ועדת חקירה ממלכתית מוקדם ככל האפשר, שתבדוק איך זה קרה שמערך כיבוי האש בישראל שייעודו הצלת חיי אדם, הגיע למצב של שפל ואי מוכנות כזו ומי היו הגורמים, אשר בעטיים העלו אבק ממצאי ועדת לפירות ב-1995, ועדת גינוסר ב-1998 ודוח מבקר המדינה ב-2007? זייד.

ומי בדיוק הם האנשים באותם משרדים, בעיקר במשרד הפנים והאוצר, אשר לא מלאו את תפקידם במימוש החלטות והביאו לצמצומי תקנים, קיצוצים חוזרים ונשנים ואי החלפת ציוד בן עשרות שנים שהכול יודעים שהוא לא שווה כלום. וכל זאת חרף תחינות הכבאים שהפצירו, ואפילו נקטו בעיצומים, לא בשביל השכר שלהם, אלא כדי שיקנו ציוד נורמלי שאפשר לכבות איתו שריפות. הם ידעו מה הולך לקרות. ואכן זה קרה..

רק ועדת חקירה ממלכתית ואפילו לא ועדת חקירה ממשלתית, תוכל לבדוק כראוי, בין היתר, מה קרה ולמה זה קרה, איך הגיעו לכך, והאם מקומו של מערך הכיבוי במשרד הפנים, ואז תמליץ מה צריך לעשות, ואם צריך, יש להסיק מסקנות אישיות כולל הטלת אחריות מיניסטריאלית - למען יראו ויראו.
תאריך: 05/12/2010 | עודכן: 06/12/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
כן לוועדת חקירה ממלכתית
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אזרח איכפתי
5/12/10 10:19
2
סופר סתם
5/12/10 16:15
3
עו'ד דוד הגואל
6/12/10 10:53
פורום: השריפה בכרמל כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עוד לא כבתה השריפה, והתקשורת יוצאת במקהלה: "אמרנו לכם". גל"צ שולף מהארכיב, כתבה ישנה על המצב העגום של שירותי הכיבוי. והרי לכל עיתון יש אינספור כתבות ומאמרים בעד ונגד בכל נושא. תמיד יוכלו לשלוף מהבוידעם את הכתבה שתכסת"ח אותם. מקהלת הצדיקים מתלוננת שלא שידרגו ולא איחדו את שירותי הכבאות לרשות אחת הכפופה למשרד לביטחון פנים. אבל אני גם זוכר צדיקים ומומחים שדרשו להפריט את המשטרה, ולפרק אותה לגורמים- ל"משטרות עירוניות". ממש כמו שירותי הכיבוי היום. אז שלא יעבדו עלינו.

בישראל יש שיטה בדוקה ל"כיבוי שריפות". בצומת שנהרגו בה הרבה עוברי דרך שמים רמזור, אחרי 7 שנים של הפצצת אזרחים יוצאים ל"מבצע". אחרי שחוטפים חיילים יוצאים למבצע. אחרי שחוטפים חייל אחד לא יוצאים למבצע כי צריך איזושהי מסה קריטית ולאחד אין. ברור שאובדן חיי אדם בגלל תאונות בצומת, במונחים כספיים, אלו הם המונחים היחידים באוצר, עלות זו גדולה בסדרי גודל מעלות רמזור אבל יש שיטה והיא נקראת "כיבוי שריפות": למה לחסוך בקניה של רמזור, שאפשר לחכות ובינתיים הכסף צובר ריבית ואולי בכלל לא יהיה צורך ברמזור... נחכה. למה לקנות מטוסי כיבוי אחרי השריפה האחרונה בכרמל, הרי אף אחד לא מת, וממילא אנו נוסעים לשוויצריה הגדולה ולא ל"שוויצריה הקטנה".
05/12/2010 | אורי נטע | מאמרים

אין לך דבר החושף את משבר הזהות של השמאל הישראלי יותר מהחגים. דומה כי לא נותר חג אחד אשר שמאל זה, המבולבל וטרוף הדעת, יכול עוד להזדהות עם תכניו, לבד אולי מכמה יסודות חקלאיים שהוצאו מהקשרם הכולל בפסח, שבועות וסוכות.

ארבע הערות לאחר סוף שבוע של אש, האשמות וכיסויי תחת: השואו של בנימין נתניהו, הסיפור הלא-ייאמן על הסופרטאקנר, נציגו של הקב"ה עלי אדמות והחקירה שלא תהיה

אליהו ישי מאשים. לא את עצמו, את הרב אמסלם, או את פורז, או את כל העולם מלבדו. אין עוד מלבדו. אין עוד אשם במצב הזה. הוא טוען שאת מרב האנרגיה הוא השקיע בתקצוב הכבאות? הוא סומך על זכרונו הקצר של הבוחר. אני זוכר מאבק בלתי מתפשר (ומוצדק אולי) נגד 400 ילדי עובדים זרים (שאגב, לפי מיטב ידיעתי עודם כאן), מאבק בעד כספים למען הישיבות (מטרה ראויה לשמה גם כן), וכמובן כעת המאבק נגד ח"כ הרב חיים אמסלם.
05/12/2010 | עקיבה לם | מאמרים
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il