מפגינים נגד מחאת האוהלים

מחאת האוהלים והמפגינים גורמת לממשלה לנקוט בצעדים אשר רק יחריפו את המצוקה כדי לטפל במצוקת הדיור ובמחירי המוצרים בישראל, צריך לרכז את המאבק בהפחתת מיסים לטובת כלל אזרחי ישראל והפחתת המעורבות של המדינה בחיים שלנו
אבי נוב מאמרים המחאה החברתית תגובות
קיימת מצוקה אמיתית בתחום הדיור בישראל, אך מחאת האוהלים רק תחריף את הבעיה. המשתתפים במחאת האוהלים מצליחים להלחיץ את הממשלה בסיוע התקשורת המוסיפה שמן למדורה.

הבעיה היא שהמחאה של יושבי האוהלים נגד מחירי הדיור, תוביל ליישום צעדים פופוליסטיים מצד הממשלה אשר יפגעו בסופו של דבר דווקא במפגינים ותומכיהם. אכן, מעמד הביניים כורע תחת עול כבד, אך צעדי הממשלה יחייבו העלאת מיסים והתערבות בשוק, ומעמד הביניים ישלם את המחיר. אם באמת רוצים לגרום להורדת מחירים משמעותית בדיור ובמוצרים, צריך לרכז את המאבק במדיניות המיסים של הממשלה.

מדיניות המיסים בעייתית הגורמת להתייקרויות במשק, אחראית גם לנטל מס ישיר המכביד על האזרחים. שיעורי מס הכנסה אומנם ירדו בשנים האחרונות, אך הם עדיין גבוהים מאוד. אזרחי ישראל נענשים פעמיים: המיסים הישירים פוגעים בצורה משמעותית בהכנסות וכך נשאר פחות כסף לצריכה, ועל המעט שנשאר ביד, משלמים מיסים עקיפים, כמו מע"מ, מס קנייה ומכס, מהגבוהים ביותר במדינות ה-OECD. מדיניות מיסים בעייתית זאת גורמת לשחיקה עצומה של מרבית אזרחי ישראל.

לדוגמה, משפחה ממוצעת בישראל עם הכנסות ברוטו של 14,000 שקלים, יישאר לה ביד לאחר תשלום מס הכנסה, ביטוח לאומי ובריאות, כ-10,000 שקלים. עם הסכום הזה, ממשיכים לשלם מיסים עקיפים, מיסי רכב ודלק, אגרות שונות, מיסי נדל"ן, ארנונה ועוד, העשויים להגיע ל-50% מהנטו. המיסים הדרקוניים, המלווים בעליית מחירי מוצרים ודיור, הם מתכון לקריסה כלכלית וחברתית.

ממחקר של מכון ירושלים לחקר שווקים עולה כי ישראלים משלמים 75% יותר מס על דירות מהממוצע ב-OECD. עוד עולה מהמחקר, כי בנוסף לגובה המס, הממשלה יוצרת עיוותים בשוק הנדל"ן, בין היתר, באמצעות שורה של הטבות מס שנוצרו לאורך השנים כטלאי על טלאי.

יוקר המחיה אינו גזרת גורל שצריך לחיות עימה, אלא הוא נגזר ממדיניות הממשלה שצריך להיאבק בה. כדי לטפל במצוקת הדיור ובמחירי המוצרים בישראל, צריך לרכז את המאבק בהפחתת מיסים לטובת כלל אזרחי ישראל והפחתת המעורבות של המדינה בחיים שלנו. זאת הדרך היחידה שיכולה להביא להוזלת מחירים.

מי שחרד לעתידה של מדינת ישראל, צריך לצאת עכשיו במתקפה נגד מחאת האוהלים והמפגינים אשר גורמים לממשלה לנקוט בצעדים אשר רק יחריפו את המצוקה. הפגנה נגד יושבי האוהלים בשדרות רוטשילד תוכל להסיט את תשומת הלב של הממשלה לכוחות השפויים בחברה הישראלית ולמנוע את הסחטנות המופעלת על-ידי קבוצה שולית.
הכותב הוא עורך דין המייצג לקוחות מישראל ומהעולם בתחום המיסוי, ובעליו של אתר האינטרנט הישראלי לתכנוני מס בינלאומיים הכולל מאמרים וחדשות מיסוי: http://www.IsraelTaxLaw.com.
תאריך: 29/07/2011 | עודכן: 29/07/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מפגינים נגד מחאת האוהלים
תגובות  [ 16 ] מוצגות   [ 16 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ברוך ב.
29/07/11 11:21
 
הנה האלטרנטיבה!
30/07/11 08:19
2
יהושע קוצינסקי
29/07/11 12:18
3
סנילי
29/07/11 12:37
 
jackk
29/07/11 21:28
4
סנילי
29/07/11 12:45
5
מטאטא
29/07/11 15:39
6
שרולי ק
29/07/11 15:51
7
סיישל
29/07/11 17:55
8
אהוד טוד
29/07/11 19:53
 
עודד ז
29/07/11 21:34
9
מב"י
29/07/11 22:53
10
666
30/07/11 00:27
11
שלומי - כלכלן
30/07/11 03:02
 
סיישל
30/07/11 14:33
12
דולי גלבוע
30/07/11 23:30
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il