אנחנו נתגעגע ל"צוק איתן"!

מסתבר שגורל אחד שם אותנו כאן יחד, בארץ הזאת! זה היה תמיד, פתאום, משהו הוציא את זה! אולי המבצע, אולי המשפחות, הסולידריות של העם הזה משהו היה חבוי שם בתוך העם הענק הזה, היחד! המלחמה "צוק איתן" הוציאה משהו שהיה טמון בשורשיות, משהו שישב לו בשקט ואז במכה אחת התפרץ כמו הר געש! הנערים מהסטטיסטיקות שנעלמו, פתאום רוצים להתגייס רק לקרבי.. כי קרבי זה הכי אחי! היה שם חור גדול!
ציפורה חלפון מאמרים מבצע צוק איתן תגובות
תמונה עם גולני [ציפורה חלפון]

ימים קשים עוברים על כולנו, מלאי דאגות. הכל פתאום מתגמד. המינוס בבנק, החוב לחברת חשמל ופיגור תשלומי הארנונה, הכל פתאום נראה זניח. המשכנתה החודשית, הטסט של הרכב ותשלומי הגז. לא ממש מעניין אותנו הויכוח עם השכן או החבר בעבודה, הכל פתאום נראה מזווית אחרת. שוב ימים קשים מראות וגרורות ממבצעים קודמים. עכשיו מרגישים שהעם מתאחד כד להדוף יחד את הצרה החדשה ישנה. מחסומים נשברים, מחיצות מתרסקות. אין ימין ושמאל. מחלוקות עדתיות נעלמות ונראות כמו הבל הבלים בזמן כזה.

נדמה שבשנים האחרונות הלכנו לאיבוד בדרך, התמסרנו לרעיון שלא להסכים אחד עם השני, התאהבנו בהתנגחויות, בהתעמרויות ותמיד מצאנו סיבות לריב כמעט על כל דבר שקיים. הפתגם עתיק היומין "עם ישראל ערבים זה לזה" נעלם ואת מקומו תפס "עם ישראל נלחמים זה בזה". הפיצוץ הראשוני שהוציא את האוויר מהבועה התל אביבית החזיר לעם ישראל את מדינת תל אביב. שוב מצאנו את עצמנו דתיים וחילונים קיצונים ומתונים, ימנים ושמאלנים תחת אותו מזל. פתאום הבנו כולנו שאנחנו יכולים להתעמת ולהתווכח ביום יום על דעות פוליטיות וחברתיות, אבל מול המנהרות והטיל של האויב כולנו כולנו יהודים! חמאס, עזה, הניה ומשעל החליטו לבחון את אחדותנו: הם משוכנעים שהפעם אנחנו מפולגים יותר מתמיד, עייפים, חלשים. הם טעו ובגדול! עם ישראל מאוחד, ערני וחזק מאי פעם. הם לא הבחינו שעם ישראל במלחמה הזאת "צוק איתן" "זה אותה גברת בשינוי אדרת". הגנים וסוג דם נותרו זהים. הם שכחו שבזמן אמת עם ישראל ענק! מי אמר "אל תירא ישראל אל תירא כי גור אריה אתה"!

גורל אחד

פתאום לא משנות עשרות ההפגנות של פעילים הימין והשמאל הפוליטי בעורף, עזבנו את מגוון הדעות השונות של העם – אבל דבר אחד אנחנו מסכימים כולנו: חיילי צה"ל הם ללא ספק הגיבורים האמיתיים של מבצע 'צוק איתן'. כן, מגיעים להם את מלוא הכבוד, ההערכה וגם החיזוקים. עם ישראל מתגלה בימים אלה בגדולתו. עשרות גופים וארגונים הביעו רצונם לסייע, המון מתנדבים פועלים במגוון תחומים ומסייעים לכוחות המקצועיים הפועלים בשטח. כולנו רוצים רק לחבק, לגעת, להרגיש, ללטף, להתרגש ולהחסיר פעימה שאנחנו רואים אותם על המסך. ויהודים כמו יהודים לא עוזבים זה את זה בעת צרה. עם ההכרזה על תחילת המבצע החלו ארגוני חסד רבים בארץ ובעולם להיערך מבצעית. ארוחות נתרמו, קווי סיוע ואירוח צצו בזה אחר זה, הכסף פתאום לא מעניין ואנחנו קונים וקונים רק כדי לפנק לפנק לפנק...

עם ישראל התגלה במלוא תפארתו. חב"דניקים דואגים להנחת תפילין ועידוד החיילים, ברסלבים יורדים עם הטנקים של רבי נחמן, כולם מגויסים לתמוך בחיילים, לא ימים כתיקונם. כל השנה אנחנו במחלוקת על חלוקת שוויון בנטל ועכשיו הכל נעלם. מסתבר שגורל אחד שם אותנו כאן יחד, בארץ הזאת!

זה היה תמיד, פתאום, משהו הוציא את זה! אולי המבצע, אולי המשפחות... הסולידריות של העם הזה. משהו היה חבוי שם בתוך העם הענק הזה, היחד! המלחמה "צוק איתן" הוציאה משהו שהיה טמון בשורשיות, משהו שישב לו בשקט ואז במכה אחת התפרץ כמו הר געש!

הנערים מהסטטיסטיקות שנעלמו, פתאום רוצים להתגייס רק לקרבי... כי קרבי זה הכי אחי! היה שם חור גדול! זה ישמע לכם ציני אבל מסתבר, שכנראה מלחמות עושות לנו טוב, אך באותה מידה שהדבר מאחד, מעודד ומשמח, הוא גם מעציב ומדאיג, עוד רגע נגמרת המלחמה. עוד כמה ימים נחזור שוב לשגרה ואז שוב יתעוררו המחלוקות והשנאה,יקום השד העדתי. שוב יהיה פירוד בין המחנות, ואז הכי אבסורד, שנמצא את עצמנו מתגעגעים למלחמה הזאת.
תאריך: 27/07/2014 | עודכן: 27/07/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מבצע צוק איתן
האם רק כאשר תחשוש לחייה, למרות המגן האנושי הסוכך עליה מעל מעמקי הבונקרים, היא תוותר על התנאים שלה להפסקת אש? בשדרת הפיקוד הזאת הדרג הצבאי, בראשות מחמד דף, נשמע לדרג המדיני המקומי של הניה, בניגוד לדעה הרווחת אצלנו.

המלחמה מתנהלת במלוא עוזה חיילינו ומפקדינו נמצאים עמוק בתוך רצועת עזה המדממת ומציגים לעין כל את המפלצת המלחמתית שנבנתה על-ידי החמס ארגון טרוריסטי רצחני שמאיים להשמידנו ובונה עצמו לכך.

אחד הדיאלוגים המוכרים ביותר מהספר 'אליסה בארץ הפלאות' הוא הדיאלוג שבין הדמות הראשית לבין חתול הצ'שייר. במהלכו שואלת אליסה "התואיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת מכאן?".

מבצע "צוק איתן" בעזה עדיין בעיצומו. נכון לכתיבת שורות אלו לא נראית באופק הפסקת-אש, וברור שעל סיום המבצע מוקדם עדיין לדבר.

הדיונים המלומדים מעל גלי האתר ובכל פאנל טלוויזיוני אודות סוגיית הפגיעה בבלתי מעורבים ברצועת עזה והחרדה מפני הפללתה של ישראל כמי שביצעה פשעי מלחמה הם בהכרח הישג משמעותי לחמאס, ובפועל הם מייצגים את הגשמת מאווייו, לעורר לחץ בינלאומי כבד על ישראל ובמקביל להתסיס גורמי שמאל ישראלים, שממילא קוראים זה מכבר להפסקת אש.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il