בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
|
קלי. מטה טראמפ: "הפך את עצמו לליצן" [צילום: אוון ווצ'י, AP]
|
|
|
ג'ון קלי: טראמפ הוא פשיסט שישלוט כמו רודן אם ייבחר
|
הגנרל שהיה השר לביטחון פנים וראש הסגל של טראמפ, התבטא בראיונות לניו-יורק טיימס בצורה החריפה ביותר מבין בכירי הממשל שיצאו נגד טראמפ ● מאשר שטראמפ הביע הערצה להיטלר ובוז לחללים אמריקנים
|
דונלד טראמפ עונה להגדרה של "פשיסט" ואם ייבחר שוב – ישלוט כמו רודן. אין לו שום הבנה של החוקה ושל עקרון שלטון החוק. כך אומר ג'ון קלי, שהיה אחד מהאישים הבכירים ביותר בממשלו של טראמפ בשנים 2019-2017. זוהי ההתבטאות החריפה ביותר מסוגה, לאחר שבכירים רבים אחרים בממשל אמרו שטראמפ אינו כשיר לנשיאות ושלא יתמכו בו בבחירות הקרובות. בשבוע שעבר פורסם, כי גם הגנרל מארק מיליי, אותו מינה טראמפ ליו"ר ראשי המטות המשולבים, כינה את טראמפ "פשיסט".
קלי, גנרל בנחתים ומפקד פיקוד דרום של הצבא האמריקני, היה השר לביטחון פנים בחודשים ינואר-יולי 2017 וראש הסגל בבית הלבן בין יולי 2017 לינואר 2019. ראש הסגל הוא האדם העובד בצורה הצמודה ביותר עם הנשיא ולמעשה משמש מעין ראש הממשלה שלו. הוא העניק לניו-יורק טיימס שלושה ראיונות מוקלטים, בהם הרחיב – לציטוט – את הביקורת הקודמת שמתח על טראמפ, ושהייתה בעיקרה שלא לייחוס.
קלי מאשר דיווחים קודמים, לפיהם טראמפ התבטא בהערצה כלפי אדולף היטלר, הביע בוז לנכי צבא וכינה את הרוגי הקרבות "לוזרים" ו"פראיירים". בין היתר, כינה טראמפ "פראייר" את הסנאטור המנוח ג'ון מק'קיין, שמטוסו הופל בווייטנאם ואשר ישב בשבי – בתנאים מן הקשים בעולם – במשך שש שנים. [מק'קיין, היה אחד מגיבורי המלחמה הנערצים ביותר ואחד הפוליטיקאים המכובדים ביותר בארה"ב. למרות שהיה רפובליקני ומועמד המפלגה לנשיאות ב-2008, יצא נגד טראמפ והכשיל את נסיונו לבטל את אובמהקר- א.ל].
כאמור, קלי נשאל האם טראמפ הוא פשיסט והשיב בצטטו את ההגדרה המקובלת לפשיסט: סמכותן ימני קיצוני, בעל אידיאולוגיה לאומנית קיצונית ותנועה המאופיינת בשליט רודני, סמכותנות ממורכזת, מיליטריזם, דיכוי אופוזיציה ואמונה בהיררכיה חברתית טבעית. הגדרה זו מתארת במדויק את טראמפ ואת אמונותיו, הוסיף.
"הוא בהחלט מעדיף גישת משטר רודנית", אומר קלי. "הוא מעולם לא השלים עם העובדה שאיננו האדם החזק ביותר בעולם, במובן שביכולתו לעשות מה שירצה מתי שירצה. הוא ישמח להיות בדיוק כמו שהיה במגזר העסקי – הוא אמר לאנשים מה לעשות והם עשו את זה, בלי להיות מוטרד מדי מהחוקיות של המעשים ומתוצאותיהם".
קלי הוסיף, שהוא מודאג מאוד מדבריו של טראמפ על שימוש בצבא למשימות בתוך ארה"ב נגד מי שכינה "אויבים מבית" [טראמפ השתמש בכינוי זה נגד בכירים במפלגה הדמוקרטית – א.ל]. "רע מאוד מאוד אפילו לומר את זה, שלא לדבר על לעשות את זה", הוא מתריע. נאמר לו שוב ושוב, כבר בשנתו הראשונה בתפקיד, שאסור להשתמש בצבא בתוך ארה"ב, אך הוא המשיך להעלות את האפשרות ולטעון שבסמכותו לעשות זאת.
|
הנאמנות האישית נמצאת אצלו מעל החוקה
|
|
|
|
טראמפ בבית העלמין בארלינגטון, 2017 [צילום: אוון ווצ'י, AP]
|
|
"אין ספק שהוא הנשיא היחיד הדוחה את יסודותיה של ארה"ב ואת מה שהופך אותה למה שהיא, במובן של החוקה שלנו, הערכים שלנו, נקודת המבט שלנו על דברים כמו משפחה וממשלה", מאשים קלי. "הוא לא מבין את הערכים. הוא מעמיד פנים שהוא יודע על ארה"ב יותר מכל אחד אחר, אבל הוא לא".
קלי סיפר, כי טראמפ לחץ עליו להבטיח לו נאמנות אישית – אך הוא הבהיר ששבועת האמונים שלו היא לחוקה [מיליי אמר דברים דומים, אם כי מרומזים, עוד בזמן כהונתו. ראש ה-FBI המודח, ג'ים קומיי, סיפר שבפגישתם הראשונה דרש ממנו טראמפ נאמנות מוחלטת והיא סירב – א.ל]. נאמנות אישית – כולל של קצינים במדים וקצינים לשעבר אותם גייס לממשלו – היא הכל מבחינת טראמפ והוא שם אותה מעל החוקה, טוען קלי.
קלי מצטט את טראמפ שאמר לו: "אתה יודע, היטלר עשה גם כמה דברים טובים". טראמפ אינו מעריך את ההיסטוריה, אך קלי ניסה להסביר לו מדוע אמירה זו היא בעייתית. "ראשית, לעולם אל תגיד את זה. אבל אם היית יודע הכל על היטלר, כל מה שעשה למען הפילוסופיה הפשיסטית שלו, אז גם אם יכולת לטעון שהוא עשה משהו טוב – זה לבטח לא היה מהסיבות הנכונות", שחזר קלי. לדבריו, טראמפ אמר זאת מספר פעמים, תשובתו הייתה מסיימת את השיחה – עד הפעם הבאה.
ביום הזיכרון לחללי הצבא ב-2017, סיפר קלי, ביקר טראמפ בבית העלמין הלאומי ארלינגטון, בחלקה בה נטמנו חיילים שנהרגו בשנים האחרונות. אחד מהם הוא רוברט קלי, בנו של הגנרל, נחת שנהרג באפגניסטן ב-2010. במהלך הביקור, שאל טראמפ את קלי עבור מה מסרו הנופלים את חייהם. "חשבתי שזו שאלה רטורית ולא הבנתי שהוא היה רציני – הוא פשוט לא ראה את הטעם בכך. זו אנוכיות שלא ניתן להבין".
קלי מדגיש, כי כקצין בדימוס הוא אינו מביע תמיכה במועמד כלשהו ולכן גם אינו אומר האם יצביע בעד קאמלה האריס. כאשר נשאל האם יש לו משהו טוב לומר על טראמפ, הוא השיב במילה אחת: "לא". מטהו של טראמפ אומר בתגובה, כי מדובר בסיפורים מצוצים מן האצבע וכי קלי "הפך את עצמו לליצן".
|
|
תאריך:
|
23/10/24
|
|
|
עודכן:
|
23/10/24
|
|
איתמר לוין
|
+האם האירוע של טסלה מלמד שמאסק יורד מהפסים?
|
13:49 23/10/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה |
זוהי השאלה שמציג וושינגטון פוסט, בעקבות ההשקה המשונה - ואף המטעה - של מה שהוצג כמכונית אוטונומית לחלוטין ▪ המשקיעים הגיבו בהתאם: מניית טסלה איבדה 7% תוך שבוע
|
|
|
|
מאסק וטראמפ בעצרת בפנסילבניה [צילום: אוון ווצ'י, AP]
|
|
|
|
+האריס מובילה, אז למה המהמרים עם טראמפ
|
09:03 23/10/24 | שמואל רוזנר | לרשימה המלאה |
כמה צריכים הסקרים לטעות כדי שהאריס תנצח בבחירות הקרובות? האם יש סיכוי שגם טראמפ ינצח למרות הנתונים הקיימים, ומה יידרש כדי שזה יקרה?
|
|
|
|
סטודנטית מאוניברסיטת פיטסבורג ממלאת טופס רישום לבחירות, במסגרת פעילות של ארגון פרוגרסיבי להגדלת שיעור ההצבעה בקרב צעירות במדינות מפתח [צילום: ג'ין ג'יי פוסקר/AP]
|
|
|
|
ג'ון קלי: טראמפ הוא פשיסט שישלוט כמו רודן אם ייבחר
|
|
|
כותרת התגובה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
למה לא תספר לנו
|
23/10/24 12:43
|
|
ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט ואחד הפילנתרופים הגדולים בעולם, תרם 50 מיליון דולר לארגון Future Forward, אשר תומך בקמפיין הנשיאותי של סגנית הנשיא קאמלה האריס לבחירות 2024 (23.10.24). התרומה הוצגה בתקשורת, כולל בדיווח ב’ניו-יורק טיימס’, וזכתה לתשומת לב רבה, בעיקר לאור היסטוריית התרומות של גייטס ודאגותיו לגבי הבחירות הקרובות.
|
|
|
קמפיין דונלד טראמפ הגיש תלונה רשמית ל-FEC, בעקבות דיווחים בתקשורת שמפלגת הלייבור הבריטית מקיימת פגישות עם אנשי הקמפיין של סגנית הנשיא קאמלה האריס. התלונה מצביעה גם על מעורבותם של פעילים מטעם הלייבור בפעילות התנדבותית בארה"ב במסגרת הקמפיין הנשיאותי.
|
|
|
בחירות 2020 היו מהגרועות ביותר בתולדות סקרי הבחירות באמריקה, למרות שחזו נכון את המנצח. כן, זה נשמע מוזר, אבל לפעמים תחזית נכונה של המנצח היא לא יותר מכיסוי נוח לשגיאה כוללת. פרופ' קמיל פוקס כתב על כך יפה בספרו, כאשר השווה את הסקרים שערך בבחירות 1996 ובבחירות 2009. בבחירות הראשונות הוא כמעט דייק: הלכנו לישון עם שמעון פרס, והתעוררנו עם בנימין נתניהו. אבל הסקר עצמו פספס רק באחוז אחד. לעומת זאת, ב-2009 התחזית הייתה פחות מדויקת, אך הצליחה לנבא במדויק את זהות המנצח. התגובות היו מפרגנות, ופוקס כתב: "לא אכחיש שהמחמאות נעמו לי. זה עדיף על המצב ההפוך. אבל במבט לאחור הייתה לי תחושה מרירה במקצת, מעוררת מחשבות."
|
|
|
כולנו חיים את המלחמה מדי יום ומדי שעה. אנחנו כואבים את כאב משפחות הנופלים (למעלה מ-700) ונכי צה"ל (למעלה מרבבה). אנחנו לא יודעים להתמודד עם חוסר הידע מחד והרשע האכזר מאידך של החזקת 101 חטופים - אזרחים תמימים בכל הגילאים - בשבי בעזה. האם הם בחיים? מה מצב אלו שבחיים? מה קרה לבחורות שנאנסו וכנראה נכנסו להריון? האם הם שורדים את הרעב, ההתעללויות, העינויים, החושך והמחלות במנהרות עזה התחתית?
|
|
|
"The Divider" הוא רב-מכר משנת 2022 המתאר את נשיאותו של דונלד טראמפ, אחד הטובים ביותר מבין עשרות ספרים שנכתבו בנושא. מחבריו הם פיטר בייקר, הכתב הראשי של ניו-יורק טיימס בבית הלבן, ורעייתו סוזן גלסר, כתבת ב-The New Yorker. שבועיים לפני הבחירות שיקבעו האם טראמפ ייבחר לכהונה שנייה, News1 מביא תקצירים של כמה מן הגילויים והתיאורים הבולטים והחשובים שבין 650 עמודי הספר.
|
|
|
|
|
|
יוסי אחימאיר
שנה ויום לאחר שמחת תורה הנורא - ומלאו 30 שנה לחוזה השלום עם ירדן זה לא השלום שייחלנו לו, זהו מצב של אי-לוחמה
|
|
|
דן מרגלית
הלילה פעל צה"ל באירן בתבונה, משהו מהביטוי של לוי אשכול - "שמשון המסכן" היכה, אבל השאיר לאירן סולם לרדת ממנו, ועשה כן בתיאום עם ארצות הברית
|
|
|
דרור אידר
כוחותינו לוחמים בעוז ובמסירות נפש מי שנמצא בשטח מבין היטב את הסכנה הקיומית המרחפת מעלינו ומוכן להקרבה למען עתידנו ההכרעה אפוא חייבת להיות ברורה לא רק עבורנו ועבור הפרשנים, אלא ...
|
|
|
איתן קלינסקי
מילות הברכה "מי כמוך עם נושע" לא חדרו למיגונית, שם נטבחו חיילות וחיילים בצבא ההגנה לישראל, ולא הגיעה הישועה המובטחת בפרשת "וזאת הברכה" למאות רבות של ברואי בצלם, שזעקו לעזרה וצרחות ...
|
|
|
עמית דובקין
השילוב של דחיפת התחדשות עירונית כוללת בשכונות הדרום, זאת תוך כדי העברתן ברשם המקרקעין ובד בבד התקדמות שלושת קווי הרכבת הקלה, האדום שכבר נפתח, ובהמשך הקווים הירוק והסגול, בהחלט עשוי...
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|