כישלונו של נתניהו

במקום לאחד את העם בתקופת משבר, משתמש נתניהו באירועים טראגיים ככלי פוליטי לניגוח יריביו הפוליטיים הגיעה העת לשים קץ לשלטונו של נתניהו ולממשלה הזדונית שבראשה הוא עומד, שמחריבה לנו את המדינה בשם אינטרסים אישיים, משיחיים, ימניים קיצוניים ובלתי ציונים

שמעון שבס יומני בלוגרים מלחמת התקומה תגובות
רצח החטופים הוא פצע עמוק בלב האומה. ברגעים קשים אלו, כשהעם זקוק למנהיגות מאחדת ומחזקת, אנו מוצאים את עצמנו שוב מול תרגילי תעמולה ציניים מבית היוצר של בנימין נתניהו. במקום להפגין אחריות ממלכתית ולהוביל את המדינה בכבוד וברגישות, נתניהו בוחר לעסוק ביחסי ציבור, מסיט את הדיון הציבורי מהבעיות המהותיות ומנסה לטשטש את כישלונותיו המתמשכים במעטה של דיבורים ריקים מתוכן של ממש.

כמי ששירת כמנכ"ל משרד ראש הממשלה תחת הנהגתו של יצחק רבין ז"ל וליווה את רבין יום יום במשך שנים ארוכות, תחושת הכאב שורפת בי בכל פעם שאני רואה כיצד המקומות שבהם השקענו מאמצים רבים הופכים לשטחי הפקר נטושים ומוזנחים. זו בגידה לא רק במאמצים שהושקעו לאורך השנים, אלא גם באחריות הלאומית.

נתניהו, במקום לאחד את העם ברגעי משבר, ממשיך להשתמש באירועים טראגיים ככלי פוליטי, תוך שהוא מפקיר את הצפון ואזורים אחרים בארץ. ישראל זקוקה כעת למנהיגות אמיצה, בעלת יכולת ניהולית שאותה אין לבנימין נתניהו ולו במעט. ישראל חייבת מנהיגות שרואה מעבר לאינטרסים פוליטיים צרים ופועלת מתוך מחויבות אמיתית, על מלא, למען רווחת האזרחים ולמען ביטחון המדינה.

החמור מכל נעוץ בעובדה שבנימין נתניהו, הטוען זה שנים רבות כי הוא לוחם נחוש בטרור, הוא ששחרר אלפי מחבלים כולל את יחיא סינוואר, הוא שמסר שטחי אבות לפלשתינים, הוא שדחף בכל כוחו את ההחלטה להעביר בקביעות עשרות מיליוני דולרים קאטרים לחמאס. כספים אלה שימשו בפועל למימון הרקטות והטילים שנורו על אזרחי ישראל ובניית צבא הטרור האיסלאמיסטי על גדר גבולנו מדרום. במקום לייבש את מקורות המימון של הטרור, נתניהו דאג לממן ולשמן אותם.

הגיעה העת לשים קץ לשלטונו של נתניהו ולממשלה הזדונית שבראשה הוא עומד ומחריבה לנו את המדינה בשם אינטרסים אישיים, משיחיים, ימניים קיצוניים ובלתי ציונים. ממשלה אמיתית חייבת בכל לילה ויום לפעול מתוך מחויבות אמיתית אך ורק לביטחון המדינה ולשלומם של אזרחיה, לכלכלת המדינה ולרווחתה, ופי כמה בעת מלחמה. אין זה הזמן לתעמולה זולה, זה הזמן למנהיגות אמיצה שתבטיח את עתידנו. זה הזמן לשלוח את נתניהו ואת כל שריו וחברי הכנסת של הליכוד הביתה. הם אשר הביאו עלינו את אסון שבעה באוקטובר, הם - כל אחת ואחד מהם, נושאים באחריות והוא, נתניהו, האשם המרכזי שבורח מהאחריות כי אינו יכול לדמיין את עצמו שלא בתפקיד ראש הממשלה הנהנה יחד עם משפחתו מאוויר ההרים המשכר של השלטון.

ישראל שבראשות נתניהו הגיעה לתחתית הבאר, קשה להאמין שאפשר להגיע נמוך עוד יותר, אך אצל נתניהו אפשר גם אפשר. כיסאו לפני מדינתו, האינטרס האישי לפני האינטרס הלאומי, פילדלפי לפני חיי החטופים שאת שלומם הפקיר.

בליל הרצח של יצחק רבין ז"ל אמרתי שהלכה לי המדינה. כך הרגשתי. שם החלה ההידרדרות - גם בעידודו של מלאך החבלה, כדברי יצחק שמיר. ב-1 בנובמבר 2022, ביום שבו נתניהו נבחר שוב, הרגשתי ששוב הלכה לי המדינה, אך לא האמנתי לאיזה אסון יגרור אותנו האיש הנוראי הזה בשבעה באוקטובר ובכל יום שחלף מאז. אזרחי ישראל חייבים לעשות כל אשר ניתן כדי לקדם מהר הליך של בחירות, לפני שתלך לנו המדינה, ולא במובן התאורטי.
תאריך: 06/09/2024 | עודכן: 06/09/2024
+צה"ל תקף 15 משגרים של חיזבאללה - חלקם הוכנו לשיגור מידי לישראל 23:11 06/09/24 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
צה"ל הקדים וחיסל משגרים שהוכנו לשיגור טילים לישראל ▪ מכת מנע בהכוונת פיקוד הצפון
תקיפת המשגרים בדרום לבנון [צילום: דובר צה"ל]
+נתניהו מקדם: מתווה לבלימת חמאס בצפון הרצועה 17:01 06/09/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
אמר לבכירים בממשלתו שישראל תיאלץ לקבל על עצמה לזמן קצוב את חלוקת הסיוע ההומניטרי משום שרק השליטה עליו תאפשר לחסל סופית את ארגון הטרור ▪ בכך קיבל את עמדת שרי הציונות הדתית ודחה את עמדת גלנט-הלוי
סיוע הומניטרי לרצועה [צילום: עבד אל-רחים חטיב/פלאש 90]
+מקורבי הלוי: הרמטכ"ל יפרוש כפי שהתחייב 16:49 06/09/24 | עידן יוסף
מקורבי הרמטכ"ל הרצי הלוי מעידים כי הוא עתיד לפרוש כפי שהתחייב, ברגע שירגיש שהצבא בידיים נכונות, כלשונם (מקור ראשון).
+מפוני המלונות היו בסיכון גבוה יותר לעלייה במשקל 13:29 06/09/24 | עידן יוסף
עלייה במשקל, ירידה בפעילות הגופנית ועלייה בתדירות העישון - אלו רק חלק מההשלכות הבריאותיות של המלחמה, כפי שנמדדו בחודשים האחרונים בסקר של משרד הבריאות. מהנתונים עולה עוד כי מי שפונו למלונות היו בסיכון גבוה יותר לעלייה במשקל בהשוואה למפונים שעברו לדירות או לכלל האוכלוסייה. (ישראל היום).
+חמאס מגלה קלפים: המסמך שחושף אסטרטגיה מניפולטיבית מול ישראל 13:12 06/09/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מסמך של החמאס שנחשף בעיתון הגרמני "בילד" מתאר כיצד הארגון משתמש בחטופים ובקהילה הבינלאומית להשגת מטרותיו ▪ שיטות ערמומיות לניהול משא-ומתן תוך התעלמות מוחלטת מהסבל של תושבי עזה ומצב החטופים, והכל למען שיקום כוחו הצבאי של הארגון ▪ חמאס מודה שיכולותיו נחלשו, אך מסרב לשאוף לסיום מהיר של הלחימה. במקום זאת, הוא פועל להתיש את ישראל, להפעיל לחץ פסיכולוגי על משפחות החטופים, ולהשיג הקלות שישמשו לשיקום מלחמתי
סינוואר רואה בהפגנות החלשת המורל הציבורי בישראל [צילום: אוהד צוויגנברג/AP]
+טיל נ"ט פגע בבית במטולה 12:20 06/09/24 |
מספר טילי נ״ט שוגרו למטולה - נזק נגרם למבנה, ללא נפגעים. רחפן נפץ שוגר לאזור מעיין ברוך ונפל בשטח לא מאוכלס, אין נפגעים.
+הקמפיין השחור שנועד "לקפל" אותנו 12:14 06/09/24 | אורית סטרוק | לרשימה המלאה
תקציבי עתק מושקעים עכשיו בקמפיין-האשמה הופך-בטן בתקשורת הדתית והחרדית, במטרה לייצר יסורי-מצפון בקרב הציבור הזה ונבחריו, אלה שמצילים היום את מדינת ישראל מאסון הנסיגה וההתקפלות, ולגרור אותם-אותנו לעסקת-דמים איומה ש"עסקת שליט" תחוויר לעומתה
קול דמי אחינו גובר על כל קמפיין
+הצבא יצא מג'נין ומטולכרם; צה"ל: "המבצע לא תם" 11:09 06/09/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
בצבא אומרים כי הפעילות תתחדש בהתאם לצורך ▪ במהלך עשרת ימי המבצע הושמד מצבור אמצעי לחימה מתחת למסגד ▪ בג'נין חוסלו 14 מחבלים, נעצרו למעלה מ-30 חשודים, הושמדו כ-30 מטענים שהוטמנו בצירים, ובוצעו ארבע תקיפות אוויריות במרחב
כוחותינו במבצע בג'נין [צילום: דובר צה''ל]
+בן-גביר: לכלול במטרות המלחמה את הכרעת ארגוני הטרור ביהודה ושומרון 10:27 06/09/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
השר לביטחון לאומי פנה לראש הממשלה לקבל בקבינט החלטה "עקרונית וקריטית" בעניין, שתמגר את הטרור של חמאס, פתח וגא"פ, ותמנע תנועה חופשית של פלשתינים בכבישי איו"ש
בן-גביר. חזית נוספת [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+צעד הסלמה מצרי: מפקד הצבא סייר בגבול סיני והרצועה 09:47 06/09/24 | עידן יוסף
מקור מצרי אומר כי ביקור הפתע של רמטכ"ל צבא מצרים בגבול רצועת עזה-סיני הוא אחד מצעדי ההסלמה של מצרים נגד ישראל, וחלק מכוננות ביטחונית לאורך הגבול. לדבריו, מצרים הודיעה לישראל על הצעדים האלו במסגרת ועידה צבאית משולשת בהשתתפות ארה"ב.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
כישלונו של נתניהו
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
נהג מונית
6/09/24 21:09
2
מכר קרוב
6/09/24 23:10
3
טירה
6/09/24 23:48
4
מכר קרוב
7/09/24 17:29
5
שאול א.
8/09/24 16:30
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
ראש הממשלה מתכנן מהלך לבלימת שיקומו של חמאס בצפון רצועת עזה. על-פי דיווח (6.9.24) בשבועון מקור ראשון, נתניהו אמר לבכירים בממשלתו שישראל תיאלץ לקבל על עצמה לזמן קצוב את חלוקת הסיוע ההומניטרי בעזה, שכן על-אף המהלומות שספג חמאס עד כה - רק השליטה על הסיוע ההומניטרי תאפשר לחסל סופית את ארגון הטרור.
06/09/2024 | עידן יוסף | חדשות

מסמך סודי של חמאס, שנחשף לראשונה (6.9.24) על-ידי העיתון הגרמני "בילד", חושף את האסטרטגיה שמוביל הארגון בניהול המשא-ומתן מול ישראל דרך מתווכים בינלאומיים. המסמך, שנכתב באביב 2024 ונמצא על מחשב שנתפס בידי כוחות צה"ל, מגלה כיצד חמאס פועל בצורה צינית ומניפולטיבית כדי להשיג יתרונות אסטרטגיים, תוך ניצול בני הערובה המוחזקים בידיו ואמצעי התקשורת הבינלאומיים.
06/09/2024 | עידן יוסף | חדשות

אלול כבר כאן, והוא תובע אותנו ביתר שאת לחשבון נפש, בראש ובראשונה חשבון הנפשות שאיבדנו השבוע: אורי דנינו, אלכס לובנוב, אלמוג סרוסי, הירש גולדברג-פולין, כרמל גת, ועדן ירושלמי, כולם ה' יקום דמם הטהור. שישה מחטופינו, שלמדנו להכיר אותם והתפללנו יום-יום להצלתם, שקיווינו כל-כך להחזירם בחיים לחיק משפחותיהם. שישה ששרדו בגבורה את אימי-השבי כמעט 11 חודשים, ודווקא כשחיילינו היו כבר קרובים אליהם - נרצחו בדם קר ע"י מחבלי חמאס, בגלל מה שהוגדר ע"י החמאס כ"הנחיות קבועות" לאמור: "ברגע שמזהים את חיילי צה"ל מתקרבים - יש לרצוח את החטופים". הלב מתכווץ לנוכח הרצח האכזרי הזה, התפילה הקבועה עבורם נתקעת בגרון כשהפה מדלג בכאב על שמותיהם, וגם השאלה האם יכולנו להצילם באמצעות "עסקה" צפה ועולה מאליה, וטוב שכך.

בעקבות יציאת כוחות צה"ל מג'נין ומטולכרם, צה"ל מבהיר הבוקר (יום ו', 6.9.24) כי מבצע "מחנות קיץ" לא תם והפעילות תתחדש בהתאם לצורך. "הכוחות ממשיכים במבצע עד להשגת יעדיו", נמסר בהודעת דובר צה"ל.
06/09/2024 | עידן יוסף | חדשות

השר לביטחון לאומי, איתמר בן-גביר, פנה (5.9.24) במכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בבקשה לכלול במטרות המלחמה את הכרעת חמאס ויתר ארגוני הטרור, פתח וגא"פ, ביהודה ושומרון.
06/09/2024 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il