ארגון פשע

האם כל תמיכה של נתניהו בחשוד בפלילים היא מקרה מיוחד? איזה אינטרס נקודתי יש פה? שיונתן אוריך לא יפתח עליו את הפה?

עומר מואב יומני בלוגרים משפט נתניהו תגובות
רצף הידיעות מתיש. כל רגע משהו חדש - עוד חיזוק לשלטון ארגון הפשע. הפעם בנימין נתניהו נותן גיבוי לנציב בתי הסוהר קובי יעקובי, החשוד בשיבוש הליכי חקירה, מרמה והפרת אמונים: "אל תדאג, אתה הולך בדרך הנכוחה".

מה המטרה? האם כל תמיכה של נתניהו בחשוד בפלילים היא מקרה מיוחד? איזה אינטרס נקודתי יש פה? שיונתן אוריך לא יפתח עליו את הפה? אולי הדאגה לג'וב מפנק (עם נזק אדיר למדינת ישראל) ליוסי שלי, זה גם קשור לדברים ששלי יודע?

או שאולי, זה קו כללי של החדרת עבריינים שחייבים לו לכל מערכת השלטון, במטרה לרסק את הדמוקרטיה? בכל זאת מועד הבחירות מתקרב ונתניהו לא יכול לסבול את המחשבה שהוא לא יהיה ראש ממשלה, ועוד ייאלץ לעמוד למשפט ככל האדם.

טוב שיש לנו את ישראל כ"ץ. הוא מספק לנו קצת בידור שמאפשר לשכוח לרגע שיש לנו ממשלת הרס וביזה, או שלא. זה מה שהוא אמר: "אם החמאס לא יודיע בקרוב על שחרור החטופים - הוא ישלם מחירים כבדים ביותר".
פורסם בדף הפייסבוק של עומר מואב
Author
מרצה, חוקר | בעיקר כלכלה | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
פרופסור לכלכלה במרכז הבינתחומי הרצליה. פרופסור באוניברסיטת וורוויק (University of Warwick). עוסק במחקר.
תאריך: 31/07/2025 | עודכן: 31/07/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / משפט נתניהו
שופט בית משפט השלום אלישי בן יצחק דחה את בקשתם של התובעים שלמה יהודה פילבר ואילנית פילבר למתן פסק דין בהיעדר כתב הגנה, שהוגשה נגד מדינת ישראל, אך קיבל את טענותיהם בדבר ההתנהלות הדיונית הבלתי סבירה של הנתבעת - המדינה - וחייב אותה בתשלום הוצאות משפט בסך 3,500 ש”ח.
28/07/2025 | יואב יצחק | חדשות

לחמאס ולבנימין נתניהו יש אותה מטרה, אך הם לעולם לא ייפגשו. זה נשמע פרדוקסלי, אך שני האויבים המרים הללו, חמאס ונתניהו, חולקים אינטרס אסטרטגי זהה: שימור המלחמה.

ב-20 ביולי 2025, הודיעה לשכת ראש הממשלה, כי בנימין נתניהו חש ברע במהלך הלילה, ולאחר שנבדק בביתו נמצא כי הוא "סובל מדלקת במעיים בעקבות אכילת מזון מקולקל", וכי בהתאם להנחיית הרופאים ינוח בביתו בשלושת הימים הבאים. [סימוכין1]

ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה (20.7.25) לבית המשפט המחוזי בירושלים בבקשה לבטל את עדותו שנקבעה לימי שני ושלישי הקרובים, בשל מצבו הרפואי. בית המשפט קיבל את הבקשה. על-פי הודעת לשכת ראש הממשלה, נתניהו חש ברע במהלך הלילה, ובבדיקות שנערכו לו אובחן כסובל מדלקת במעיים בעקבות אכילת מזון מקולקל.

העיתונאי אביעד גליקמן, הפרשן המשפטי של ערוץ 13, תועד דוחף אדם אחר בבית המשפט. לא אכנס להיבט הראייתי, כי על-מנת להיכנס אליו נחוצות ראיות הצדדים, כולל גרסתו של גליקמן לאירוע, וכאן, במסגרת הדיון הקצר שלנו, אנו מתבקשים לקבל החלטה אם לגיטימי בכלל לאסוף ראייה מרכזית, שהיא כאמור גרסתו של גליקמן.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il