"תנו להורה לחסוך לילד מעבר לקצבה"

חברי כנסת בוועדת הכספים דורשים לאפשר להורים להוסיף כספים לחסכון עבור ילדיהם, אף מעבר לגובה קצבת הילדים יו"ר ועדת הכספים: "הדבר ייטיב עם כולם: עם הילדים, עם מנהלי הכספים וגם עם המדינה שתחזק בכך דווקא את השכבות החלשות ומעמד הביניים"
עידן יוסף חדשות כנסת 20 תגובות
חברי ועדת הכספים דורשים (יום ב', 8.2.16) ממשרד האוצר לתת אפשרות להורים להוסיף לתוכנית החיסכון ארוכת הטווח של ילדיהם, שיישומה אושר בחוק ההסדרים האחרון, סכומי כסף נוספים, אף מעבר לגובה קצבת הילדים לה זכאים ילדיהם ושאותה ניתן להוסיף לחיסכון.

על-פי החוק, שאושר בנובמבר האחרון, הורים יכולים להוסיף מכספם לתוכנית החיסכון סכום עד גובה הקצבה שהם מקבלים בגין כל ילד כאמור, על-מנת להגדיל את סך הכסף שיעמוד לרשותו כאשר יגיע לגיל 18 או 21, שהן תחנות היציאה בהן יזכה למענק בסך 500 שקלים (צמודים למדד) לכיסוי המס בגין משיכת הכסף. חברי הכנסת טענו, שמדובר בתוכנית חיסכון אטרקטיבית שכן ניהולה ייעשה ע"י גופים פיננסיים שייבחרו ע"י המדינה ובתנאים שייקבעו על-ידה וכן מכיוון שההורים רק יוסיפו כספים לתוכנית חיסכון קיימת שתיפתח ע"י המדינה.

רפרנטית רווחה באגף תקציבים באוצר, יעל אגמון, סקרה את עבודת המטה שנעשתה מאז אושר החוק 'חיסכון לכל ילד'. בין השאר ציינה, כי צוות בין-משרדי הכולל את אגפי האוצר: תקציבים, חשכ"ל, ביטוח ושוק ההון, נציג היועץ המשפטי לממשלה ונציגי הביטוח הלאומי: יועץ מנכ"ל, ראש ענף ילדים ונציג מחלקת המחקר. "הצוות שוקד על מספר שאלות שנותרו פתוחות במסגרת החקיקה ובזמן הקרוב יגיש את דוח שבעקבותיו תוקם ועדת מכרזים להפעלת התוכנית לצורך התקשרות עם ספק חיצוני" אמרה. אגמון הוסיפה, ש"מבדיקת מודלים קיימים בעולם, עולה שהמדינה משיגה תנאים טובים בחיסכון, ולכן הוחלט שהמדינה היא זו שתרכז את החיסכון, ולא ההורים יבחרו היכן לשים את הכסף. אם אני בתור מדינה, אני משיגה דמי ניהול שואפים לאפס וטובת הילד בעניין הזה שנשתמש ביתרון לגודל". עוד ציינה, כי "תוכנית החיסכון אינה פטורה ממס אלא נקבעו שני מענקים בגין משיכת הכסף בגיל 18 או 21 בגובה 500 ₪ צמוד למדד כל אחד, על-מנת שדה-פקטו ניתן יהיה למשוך את הכספים ללא מס".

ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) דרש להצמיד את הסכום של 500 ש"ח למדד על-מנת למנוע את שחיקת הסכום במידה שלאורך השנים תהיה אינפלציה או למקרה שזו תגדל בשיעורים ניכרים. עוד קרא להגדיל את הסכום שהורה יוכל להוסיף מעצמו לתוכנית החיסכון".

יו"ר ועדת הכספים, משה גפני: "לקחו כסף מהמשפחות ע"י קיצוץ קצבאות הילדים, ובמקום זה החליטו על חיסכון ארוך טווח ועל-כן מן הראוי שהחיסכון אכן יהיה אפקטיבי ושהכסף לא יישחק". גפני הביע תמיכה בהצעתו של אייכלר ודרש מנציגי האוצר ש"ההורים יכולים להוסיף סכום נוסף".

בעקבות דבריהם של חברי הכנסת אייכלר וגפני, אמרו נציגי האוצר, שהנושא ייבחן בוועדה הבין-משרדית וכי ייתכן שיינתנו הוראות לגופים המנהלים כיצד לקיים מנגנון שיימנע את שחיקת הכסף. בנוסף, אמרו, שהוועדה תבחן את נושא הגדלת הסכום שההורים יורשו להוסיף לתוכניות החיסכון.

"תוספת גדולות ייצרו אי-שוויון"
עם זאת, ציינה אגמון, כי קיימת התנגדות עקרונית לאפשר הוספת סכומים גדולים, כיוון שמדובר בחיסכון במימון המדינה ותוספות גדולות ייצרו אי-שוויון גדול בין ילדים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך לאלו מעמד סוציו-אקונומי חזק. אין עניין בכך שבחיסכון באחריות המדינה וביטוח לאומי, ילד אחד יוצא בחסכון גדול ואחר בחיסכון קטן. אני אעביר את המלצת הח"כים בישיבת הצוות הראשונה".

גפני חזר ואמר ש"דווקא יש עניין לאפשר את התוספות. זו תוכנית חסכון שעל פניו אמורה להיות אטרקטיבית שאם זה יתנהל נורמלי ע"י הממשלה זה יכול להניב פירות בסדר גודל משמעותיים. העשיר אם לא תתני לו את תוכנית החיסכון הוא ישקיע במקומות אחרים ואז יהיו פערים עוד יותר גדולים, אך כאן נותנים אפשרות גדולה לעניים ולמעמד הביניים, כך שהורה יוכל להפקיד כספים לילדיו בתוכניות אטרקטיביות".

בסיכום דרש גפני מאנשי האוצר "לחזור לוועדה עם דיווח על התקדמות עבודת הצוות הבין-משרדי ודרש להציג לוועדת הכספים את הדוח של הצוות עוד בטרם יפורסם המכרז לניהול החיסכון, על-מנת לבחון את האופן שבו רוצים להוציא לפועל את התוכנית, עוד בטרם שלב היישום, כשעוד ניתן יהיה להכניס תיקונים או שיפורים במידת הצורך. מדובר במהלך טוב ואנחנו רוצים לוודא שאכן ייטיב עם ילדי ישראל בטווח הארוך".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 08/02/2016 | עודכן: 08/02/2016
+אושר סופית: שני ימי חופשה נוספים 23:13 08/02/16 | איציק וולף | לרשימה המלאה
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ רחל עזריה (כולנו) להוספת שני ימי חופשה לעובדים בעלי ותק של שנה עד ארבע שנים
[צילום: פלאש 90]
+"466 יורו על כל ראש של חייל ישראלי" 21:26 08/02/16 | איציק וולף | לרשימה המלאה
שרת המשפטים הציגה בכנסת את חוק השקיפות ותקפה בציניות ובעוקצנות רבה את מבקרי החוק משמאל ▪ "העמותות שמוחות נגד חוק השקיפות לא באו לקדם את האינטרס הישראלי אלא משרתות אינטרסים זרים"
שקד. "התנגדות בגלל פרנויה" [צילום: איציק וולף]
+קרא: נסיכת בחריין עברה ניתוח סבוך בישראל 21:07 08/02/16 | עידן יוסף
סגן השר איוב גילה כי בתיאום עם ראש הממשלה, דאג להביא לניתוח סבוך בישראל את נסיכת בחריין. בכינוס ירושלים, אמר קרא כי לשמחתו קיבל אתמול, באמצעות גורם חשוב בישראל, הזמנה לבקר בבחריין, ואם הממשלה תאשר זאת יערוך ביקור היסטורי בנסיכות.
+הח"כים מבל"ד הושעו לארבעה חודשים 20:54 08/02/16 | איציק וולף | לרשימה המלאה
ועדת האתיקה של הכנסת השעתה את חברי הכנסת חנין זועבי ובסאל גאטס לארבעה חודשים ▪ ח"כ ג'מאל זחאלקה הושעה לחודשיים בלבד
זועבי וזחאלקה. מאות תלונות [צילום: פלאש 90]
+"האם הדגים עושים פרו ורבו רק בשבת?" 20:29 08/02/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
יו"ר ועדת הכלכלה על תקנות הדיג: נצמצם את המחלוקת בין הדייגים למשרד החקלאות ונמצא נקודת איזון שתאפשר להם לפעול מבלי לפגוע בדגה ▪ פולקמן: אם רוצים לבטל את דיג המכמורתנים צריך להגיד את זה בגלוי ולפצות דייגים ▪ נציגי המכמורתנים: התחננו למשרד החקלאות שיגיעו איתנו להסכמות ▪ מנכ"ל משרד החקלאות: נענים לדרישת היו"ר להגיע להסכמות
[צילום: AP]
+שב"ס: מגדלי שמירה ריקים בכלא ביטחוני 19:47 08/02/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
נציבת שירות בתי הסוהר: הם אינם מאוישים בחלקם בשל פערי כוח אדם מצה"ל ▪ ארדן: חיילים שמועמדים להתגייס לשב"ס או למשטרה ממתינים בבית בגלל החלטת שר הביטחון
[צילום אילוסטרציה: AP]
+סופית: לא יוטל היטל על העסקת משקיעים זרים מארה"ב 19:17 08/02/16 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק התכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) (תיקון מס' 18), התשע"ו-2015. חוק התכנית להבראת כלכלת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנות הכספים 2003 ו-2004) יתוקן כך שלא יוטל על משקיעים זרים, עובדים מומחים החיוניים מטעמם ובני זוגם, שהם אזרחי ארצות הברית, היטל על העסקתם. כמו כן, תתוקן ההגדרה "עובד זר" ויוחרגו ממנה משקיע זר, עובד חיוני ובני זוגם שקיבלו אשרה לפי חוק הכניסה לישראל.
+"הריכוזיות - בגלל מגבלות עסקים קטנים" 18:53 08/02/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ראש הוועדה להגברת התחרותיות בשירותים הבנקאיים והפיננסיים: "הריכוזיות נובעת מהקושי של עסקים קטנים לגייס אשראי כדי להתחרות" ▪ יו"ר הוועדה, ח"כ כהן: "הצמיחה במשק שלילית. פתיחת שוק האשראי לתחרות תשנה זאת"
דרור שטרום וח"כ אלי כהן. הלקוחות הקטנים הם בסוף המפקיד הכי גדול עם התנאים הכי רעים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+רה"מ על הח"כים הערבים: "יש גבול!" 18:17 08/02/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
"אני מנסה לדמיין מה היה קורה בפרלמנט הבריטי אם חברי פרלמנט היו עומדים דקת דומייה לזכר ג'ון הג'יהדיסט או חברי הקונגרס האמריקני היו עומדים לזכר הרוצח מקליפורניה"
נתניהו. "כבוד לאומי" [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+סופית: יופחת העונש על עריקות 18:11 08/02/16 |
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק השיפוט הצבאי (תיקון מס' 68), התשע"ו-2016. העונש המרבי הקבוע בצד עבירת העריקה, הקבוע כיום על חמש עשרה שנים, יופחת ובמקומו: שתי דרגות ענישה, שיתחשבו בחומרת העבירה. כך, עבירה של עריקה בנסיבות רגילות תגרור עונש של שבע שנים, ואילו עריקה בנסיבות מחמירות - שמוגדרות כהיעדרות בעת פעילות מבצעית או פעולה קרבית של היחידה מתוך כוונה שלא לחזור לצבא - תגרור עונש מאסר של עשר שנים. כמו כן, התקופה שמקימה חזקה לפיה חייל נעדר מן השירות מתוך כוונה שלא לחזור לצבא תוארך לשמונה עשר חודשים, וזאת במקום תקופה של עשרים ואחד ימים הקבועה כיום בחוק.
+הכנסת תפקח על הרפורמה בשירות המדינה 17:55 08/02/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הקימה ועדת משנה בראשות ח"כ פולקמן: "לא לפוליטיזציה של שירות המדינה; למנות בעלי כישורים ולא קשרים"
פולקמן (במרכז). יו"ר הוועדה [צילום: דוברות הכנסת]
+עימות על החרמת רכוש טרור 17:12 08/02/16 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
היועצת המשפטית של ועדת החוקה: הסמכת שר הביטחון להחרים - חוסר אמון בבית המשפט ▪ נציג השב"כ: בלי זה - ביטחון המדינה ייפגע ▪ סלומינסקי: דיונים משפטיים בנושא לא יסתיימו
כרם שלום. נסיונות הברחה [צילום: פלאש 90]
+התפוצצה ישיבת המעקב אחר עסקת גולן 16:40 08/02/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הישיבה בוועדת הכלכלה ננעלה אחרי מספר דקות משום שמשרד התקשורת הגיע ללא תשובות מספקות לשאלות היו"ר וחברי הכנסת ▪ כבל: לא ניתן לעסקה הזו לעבור מתחת לרדאר ▪ ח"כ בירן בתגובה לתשובות החלקיות של נציג משרד התקשורת: בזבוז זמן של חברי הכנסת והוועדה
[צילום: ליאור מזרחי/פלאש 90]
+גביית חובות? אחרי החגים 15:41 08/02/16 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הממשלה תומכת בהצעת חוק המבקשת לקבוע כי שלושה ימים לפני מועדי ישראל לא ייגבו חובות מחייבים בטענה שמדובר בפגיעה בלתי מידתית
[צילום: איתמר לוין]
+ועדת הכנסת קוראת לממשלה שלא להשיב את גופות המחבלים 15:19 08/02/16 |
ועדת הכנסת קוראת לממשלה שלא להשיב את גופות המחבלים, ופנתה לוועדת האתיקה להטיל עונש מירבי, על הח"כים חנין זועבי, ג'מאל זחאלקה ובאסל גטאס. כמו כן קראה ליועמה"ש לפתוח בחקירה פלילית בעניין.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor Liberman אברהם נגוסה / Avraham Neguise אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אורי מקלב / Uri Maklev אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda Ariel אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אורן חזן / Oren Hazan אחמד טיבי / Ahmad Tibi איוב קרא / Ayoob Kara איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin איילת שקד / Ayelet Shaked איימן עודה / Eiman Ode אילן גילאון / Ilan Gilon איתן ברושי / Eitan Broshi איתן כבל / Eitan Cabel אכרם חסון / Akram Hasson אלון שוסטר / Schuster Alon אלי אלאלוף / Eli Alaluf אלי כהן / Eli Cohen אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan אלעזר שטרן / Elazar Shtern אמיר אוחנה / Amir Ohana אראל מרגלית / Erel Margalit אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri באסל גטאס / Basel Ghattas בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גילה גמליאל / Gila Gamliel גלעד מנשה ארדן / Gilad Erdan ג'מאל זחאלקה / Jamal Zahalka דני עטר / Danielle Attar דני בן יוסף דנון / Dani Danon זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin זוהיר בהלול / Zohir Bahalul ז'קי לוי / jackie Levy חיים ילין / Haim Yalin חיים כץ / Haim Katz חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar חמד עמאר / Hamad Amar חנין זועבי / Haneen Zoabi טלי פלוסקוב / Tali Ploskov יאיר לפיד / Yair Lapid יגאל גואטה / Igal Guetta יהדות התורה והשבת יהודה גליק / Yehuda Glick יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב קיש / Yoav Kish יואל חסון / Yoel Hason יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine Razvozov יוליה מלינובסקי / Yuliya Melinovsky יוסף גריף / Yosef Garif יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen ינון מגל / Yinon Magal יעל גרמן / Yael German יעל כהן-פארן / Yael Cohen Paran יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יעקב מרגי / yaakov Margi יעקב פרי / Yaakov Perry יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton יצחק כהן / Yitzhak Cohen יצחק (איציק) שמולי / Itzik Shmuli ירון מזוז / Yaron Mazuz יריב לוין / Yariv Levin ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מייקל אורן / Michael Oren מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכל בירן / Michal Biran מיכל רוזין / Michal Rozin מיקי לוי / Mickey Levy מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg מרב מיכאלי / Merav Michaeli מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay Yogev משה גפני / Moshe Gafni משה כחלון / Moshe Kahlon משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe Ya'alon משולם נהרי / Meshulam Nahari נאוה בוקר / Nava Boker נורית קורן / Nurit Koren נחמן שי ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky נפתלי בנט / Naftali Bennett סילבן שלום / Silvan Shalom סעיד אלחרומי / Said Elharumi סתיו שפיר / Stav Shafir עאידה תומא-סלימאן / Aida Touma-Suleiman עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim Hajj Yahya עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah Abu Ma'aruf עודד פורר / Oded Forer עיסאווי פריג' / Issawi Frej עליזה לביא / Aliza Lavi עמיר ארמונד פרץ / Amir Peretz עמר בר-לב / Omer Bar-Lev עפר שלח / Ofer Shelah פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete ציפי חוטובלי / Tzipi Hotovely ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi Livni קארין אלהרר / Karin Elharar קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova רוברט אילטוב / Robert Ilatov רויטל סויד / Revital Swid רועי פולקמן / Roei Folkman רחל עזריה / Rachel Azaria שולי מועלם-רפאלי / Shuli Mualem-Refaeli שי פירון / Shai Piron שלי רחל יחימוביץ' / Shelly Yachimovich שרון גל / Sharon Gal שרן השכל / Sharren Haskel תמר זנדברג / Tamar Zandberg
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 20
ועדת הכלכלה של הכנסת קיימה (יום ב', 8.2.16) ישיבה למעקב אחר ההתפתחויות בעסקה למכירת גולן טלקום לסלקום, וההשלכות על התחרות בסלולר. היו"ר איתן כבל הזכיר כי מיד לאחר שנודע על הכוונה לבצע את העסקה התכנסה הוועדה לדיון מיוחד בעניין, ואמר: "מי שחושב שאני אתן לעסקה לחלוף ככה מתחת לרדאר - טועה".
08/02/2016 | עידן יוסף | חדשות

ועדת השרים לענייני חקיקה תומכת בהצעת החוק, לפיה הליכי הוצאה לפועל והפעולות לגביית המס יושהו בשלושת הימים שלפני מועדי ישראל.
08/02/2016 | עידן יוסף | חדשות

החברים הלא מכובדים זחלקה, זועבי ורטס, החליטו על דעת עצמם לנסוע לרשות הפלשתינית ולהזדהות עם המחבלים שבצעו פיגוע בירושלים המזרחית. הם לא קיבלו על כך אישור, לא הביאו זאת לידיעת הגורמים המוסמכים, אלא דאגו לתקשורת שתלווה אותם במסעם הלא קדוש לרשות, תוך שהם עוקפים כל חוק אפשרי וכל התנהגות אתית כלשהי.

לא אחת מגלים לקוחות כי תוכנית הטבות (נקודות, מועדון לקוחות וכד') בה היו חברים שונתה, צומצמה או הסתיימה בטרם עת, וכל זאת ללא כל הודעה מראש או בהתראה קצרה מאוד, ובלי שניתנת לצרכנים אפשרות אמיתית לממש את ההטבות או את הזכויות שצברו.
08/02/2016 | עידן יוסף | חדשות

ועדת הכלכלה של הכנסת תחל השבוע בסדרה של דיונים במתכונת של שימוע ציבורי לבלימת הקטל בדרכים. כך הודיע יושב-ראש הוועדה, ח"כ איתן כבל. הדיון בוועדה מתקיים בעקבות דרישה של כמה חברי כנסת שביקשו לדון בעניין במסגרת הצעה לסדר היום.
08/02/2016 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il