משרד המשפטים מעכב איזוק אלקטרוני למניעת אלימות במשפחה

5 ח"כיות התבקשו לעכב הצ"ח לאיזוק אלקטרוני למניעת אלימות במשפחה, על-מנת שתוגש הצעת חוק ממשלתית המשרד לבט"פ נערך להצעת החוק, אך משרד המשפטים והפרקליטות מעכבים אותו יו"ר הוועדה לבט"פ: האיזוק האלקטרוני הוא כלי מצוין. נדאג שהחקיקה הפרטית החשובה של חברות הכנסת תבוא לידי ביטוי בהצעת החוק הממשלתית, ונוודא שהיא מתקדמת בקצב ראוי
עידן יוסף חדשות כנסת 24 תגובות
חמש הצעות חוק של חברות כנסת, שיאפשרו איזוק אלקטרוני ככלי למאבק באלימות במשפחה עברו קריאה טרומית, אך הח"כיות התבקשו להמתין להכנת חוק ממשלתי בעניין. בדיון הוועדה לביטחון פנים (יום ד', 29.12.21) התברר שהמשרד לביטחון פנים אומנם הכין את התשתית הארגונית לקראת חקיקת חוק כזה, אבל משרד המשפטים והפרקליטות מעכבים את הצעת החוק הממשלתית, והאוצר טוען שאין לכך תקציב, אלא אם כן המשרד לבט"פ יקדיש לכך כספים מתקציבו.

"האיזוק האלקטרוני הוא כלי מצוין כדי להגן על נשים", אמרה יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן ארי, "אנו נוודא שמשרדי הממשלה מקדמים את החקיקה".

עדו אבגר, חוקר מרכז המחקר והמידע של הכנסת: "בכל שנה מוגשות 10,000 בקשות להוצאת צו למניעת הטרדה מאיימת, כ-850 בקשות בחודש בממוצע. אין נתונים כמה בקשות כאלה נענו. ההערכה היא שכ-90% מהבקשות מאושרות. גם על מספר ההפרות של צווי הגנה לא הצלחנו לקבל נתונים. בעבר היו 600 תלונות על הפרה של צו הגנה בשנה. ב-90% מהתיקים הקורבן הוא אישה".

יו"ר הוועדה בן ארי: "האם התקציב הוא מתוך תקציב המשרד? מאיפה הכסף?". אביה פרון, אגף התקציבים באוצר: "אנחנו לא מכירים שיש כסף. זה עניין של סדרי עדיפות בפנים". אליעזר רוזנבאום, משנה למנכ"ל המשרד לבט"פ: "את התקציב המשמעותי נצטרך ב-2013. עלות פיקוח על איזוק אלקטרוני היא 80-60 שקל לאדם, ולפי האומדן שלנו יהיו כ-1,600 מפוקחים. אני לא רואה את בתי המשפט פוסקים איזוק אלקטרוני על כל צו הגנה שהופר".



ח"כ אבתיסאם מראענה: "הגיעה העת לעצור את מגיפת האלימות כלפי נשים במשפחה. שנים אנו מחכות לצדק. הרבה נשים מקפחות חיים בשל אלימות. ממצאי מרכז המחקר והמידע של הכנסת צריכים להדיר שינה מעינינו. איזקים אלקטרוניים הם רק התחלה של המלחמה נגד הטרור הזה".
ח"כ מיכל רוזין: "בדקתם האם האלימות לא מתרחשת לאו-דווקא בקרב אסירים משוחררים, אלא בין בני זוג שעברו תחת הרדאר, שלא חששו מהם? יש סטטיסטיקה?"

ח"כ עאידה תומא סלימאן: "רוב מקרי הרצח הם אלה שעברו תחת הרדאר. יש משוחררי אלימות במשפחה שרצחו, אבל הם לא הרוב".

בן ארי: "האם במאי 2022 החוק יוגש לכנסת?" אליעזר רוזנבאום: "אנחנו רוצים, אבל גם משרד המשפטים צריך לתת תשובות. במקביל, אנחנו נעסוק בחודשים הקרובים באפיון הטכנולוגי ובהכנת המכרז".

ארז בן ארויה, הפרקליטות: "לא הוצגו לנו נתונים שהטכנולוגיה ישימה בהיבט מבצעי". ח"כ קרן ברק: "אתה מדבר על טכנולוגיה מלפני שש שנים שבדקתם אז. היום זה מיושם באירופה. אל תפגע באינטליגנציה שלנו". בן אוריה: "הפרקליטות יודעת מה שהוצג לה בפיילוט - ביום של המשטרה לפני כמה שנים".



ח"כ ברק: "הדיון הזה איננו על פתרון לצפיפות בבתי הכלא, אלא פתרון לאלימות במשפחה. זה איזוק שונה ממשוחררי מאסר. זו התוויה אחרת, טכנולוגיה אחרת. הם לא התכוננו בכלל לדיון. אנו כח"כיות רוצות להגן על נשים ולמנוע את הרצח הבא, לא רק רצח, יכול להיות אינוס, או חיים תחת פחד מתמיד. אנו רוצות נשים בטוחות ומוגנות מפני אלימות, ואם יש לכם בעיה עם החוק הזה, נבקש תמיכה בחקיקה הפרטית שלנו".



ח"כ מיכל רוזין: "אני מבקשת שיביאו לדיון הבא נתונים. אם יש 10,000 צווי הגנה בשנה, כמה המהם מול אסירים משוחררים? אם אין פילוח, הגיע הזמן לעשות אותו. כל עניין עיבוד הנתונים צריך להתנהל באופן אחר".

חלי כהן ברכה, הנהלת בתי המשפט: "זה לא שיש כוונת מכוון לא להעביר נתונים. המערכת אופיינה לפני למעלה מ-20 שנה, ולא לקחו בחשבון אז שליפת נתונים. אנו כל העת מנסים לקדם זאת. זה לוקח זמן".

יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן ארי, סיכמה את הדיון: "הדיון היה קשה. הרבה תסכולים. אנו נקיים דיון פנימי מול המשרד לבט"פ. בעוד חודשיים הוועדה תקיים דיון לבחון לאן התקדמנו. ברור לי שבנוסף למקרים שבהם יש צו הרחקה, אסירי אלימות במשפחה שמשוחררים הם הראשונים שצריכים להיות בפיקוח אלקטרוני. הם כבר פגעו וכשהם משתחררים כל מה שהם מנסים זה לפגוע שוב. אנו נדאג שהחקיקה הפרטית החשובה של חברות הכנסת תבוא לידי ביטוי בהצעת החוק הממשלתית, ונוודא שהיא מתקדמת בקצב ראוי".
נתונים על בקשות להוצאת צווי הגנה והפרתם / סקירה
במסמך מוצגים נתונים על בקשות להוצאת צווי הגנה למניעת אלימות במשפחה ועל תיקי משטרה שנפתחו בגין תלונה על הפרה של צווים כאלו (3 עמ')
| עדו אבגר מרכז המחקר והמידע של הכנסת (מממ)
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 29/12/2021 | עודכן: 29/12/2021
+מפלה לקואליציה: נפלה הצעת החוק לערוצים 12 ו-13 06:32 30/12/21 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
על חודו של קול הצליחה האופוזיציה למנוע מהקואליציה להאריך הוראת שעה שאיפשרה לערוצים המסחריים לקבל תשלומים מסוימים ▪ ח"כ פינדרוס: "זה חוק ישראל היום" ▪ למרות נסיונות גיוס הח"כים היה תיקו במליאה
ח"כ מיכאל ביטון. משך זמן [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+"חוק ברקת" של שרן השכל עבר בטרומית 19:00 29/12/21 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הקואליציה עשתה לאופוזיציה תרגיל והפילה את הצעת החוק של דודי אמסלם להגבלת מימון עצמי של נבחרי ציבור, אך אישרה הצעה כמעט זהה של שרן השכל ▪ 13 ח"כים מהליכוד הצביעו בעד הצעת החוק, 9 נגד ונתניהו נעדר מההצבעה
אמסלם. הקואליציה התנגדה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+פינדרוס ובן-גביר: מדוע המשטרה לא מגבילה התקהלויות נוצרים 17:18 29/12/21 | עידן יוסף
חברי הכנסת יצחק פינדרוס ואיתמר בן-גביר מוחים על האיסור שהוציאה המשטרה על קיום הילולת הבאבא סאלי בנתיבות. השניים טענו לאפליה ברקע היתרים דומים שאיפשרו חגיגות נוצריות ומסיבות סילבסטר.
+הכנסת אישרה בטרומית תיקון לחוק דוד בן-גוריון 17:11 29/12/21 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק דוד בן-גוריון (תיקון - ביטול הוראת שעה), התשפ"ב-2021. 55 חברי כנסת תמכו בהצעה של חבר הכנסת איתן גינזבורג וקבוצת חברי הכנסת, ו-52 התנגדו.

מוצע בה לבטל את הוראת השעה, ולקבוע שחברותם של מי שמונה למועצה ו/או למנהלת צריף המגורים של דוד בן-גוריון תהיה קבועה ולא זמנית. כן מוצע שהמדינה תשלים את הכנסות המוסד, עד כדי הדרוש לצורך פיתוחו וניהול מכלול פעילויותיו.
+בטרומית: אושרה הצעת חוק לפתיחת תביעה על סכום קצוב 17:02 29/12/21 | עידן יוסף
אושרה בקריאה טרומית הצעת חוק ההוצאה לפועל (תיקון - פתיחת תביעה על סכום קצוב), התשפ"ב-2021. 57 חברי כנסת תמכו בהצעה של חברת הכנסת יעל רון בן-משה וקבוצת חברי כנסת, ו-51 התנגדו.

מוצע בה לקבוע שבמקרה שזוכה אינו מצליח להמציא את ההתראה בתביעה על סכום קצוב, יוכל להגיש בקשה לפתיחת תיק חרף אי-ההמצאה אם סכום התביעה אינו עולה על 10,000 שקלים וכפוף לתנאים המנויים.

הצעת החוק מבקשת לבצע שינוי באופן פתיחת תיקים הוצאה לפועל על סכום קצוב, כך שבמקרים שהזוכה לא הצליח לבצע מסירה מלאה של התראה, תשמר לו האפשרות לפתוח את התיק בדרך חלופית.
+בטרומית: יוגדל המענק השנתי למי שעסק בניטרול תוצאות אסון צ'רנוביל 16:46 29/12/21 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק המסייעים לנטרול תוצאות אסון צ'רנוביל (תיקון - הגדלת מענק ושיפור זכויות), התשפ"ב-2021 של חברי הכנסת יבגני סובה, יוליה מלינובסקי, אלכס קושניר, יוסי שיין, לימור מגן תלם, אלינה ברדץ' יאלוב ושרון רופא אופיר.

49 תמכו בהצעה, ללא מתנגדים, והיא תועבר לוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות
מוצע בה לקבוע כי חברות הביטוח יחויבו לבטח את המנטרלים בביטוח חיים למטרת הלוואה לדיור, כפוף לתקנות שיתקין שר העלייה והקליטה. בנוסף מוצע להגדיל את המענק השנתי למנטרלים מסכום של 4,775 ש"ח ל-7,000 ש"ח, ולקבוע שמענק זה לא ייחשב להכנסה לפי כל דין, לרבות לצורך חישוב זכאות לגמלת הבטחת הכנסה.
+בטרומית: שיעורי מס הרכישה החלים על רוכש דירת מגורים יחידה יתוקנו 16:01 29/12/21 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) (תיקון - מדרגות המס על דירה יחידה ועל בניין להשכרה ובניין לשכירות מוסדית), התשפ"ב-2021. 84 חברי כנסת תמכו בהצעה של חבר הכנסת יואב קיש וקבוצת חברי הכנסת, ו-7 התנגדו.

מוצע בה לתקן את שיעורי מס הרכישה החלים על רוכש דירת מגורים יחידה, כך שעל חלק השווי שעד 1,930,000 ש"ח לא ישולם מס רכישה, ועל חלק השווי העולה על סכום זה ועד 2,330,000 ש"ח ישולם מס בשיעור של 3.5%. כמו-כן, מוצע לצמצם את מדרגות המס הגבוהות על רכישת דירת מגורים יחידה.בנוסף, מוצע לקבוע כי לא יחול שיעור מס מוגדל על רוכש דירות בבניין להשכרה או רוכש דירות בבניין לשכירות מוסדית (משכיר ממשיך), אלא יחולו לגביו שיעורי מס מופחתים. הוועדה המוסמכת לדון בהצעת חוק זו הינה ועדת הכספים.
+בטרומית: טיפול באמצעות אמנויות יוסדר כמקצוע בריאות 14:57 29/12/21 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הסדרת העיסוק במקצועות הבריאות (תיקון - טיפול באמצעות אמנויות), התשפ"ב-2021 של חברי הכנסת מיכל שיר סגמן, עלי סלאלחה, מופיד מרעי ויסמין פרידמן, אליה הוצמדו הצעות חוק של חברי הכנסת קרן ברק, מיכל וולדיגר, אמילי מואטי ויעקב אשר. 68 תמכו בהצעה, ללא מתנגדים, בהצבעה שמית, והיא תועבר לוועדת הבריאות.

מוצע בה להסדיר טיפול באמצעות אומנויות כמקצוע בריאות, ולהעניק תעודת 'מטפל באמצעות אמנויות' למי שיעמוד בתנאים הקבועים בחוק המוצע ובכלל זה, בין היתר, תואר אקדמי שני בטיפול באמצעות אומנויות, הכשרה מעשית ועמידה בבחינות.

השר אלעזר שטרן אמר כי הממשלה תומכת בהצעת החוק, כפוף להצמדתה להצעת חוק ממשלתית אשר תוגש בנושא. המשך הקידום כפוף לתיאום מול משרד הבריאות, כפי שראוי שיעשה בהצעת חוק חשובה כזו.
+בטרומית: רישיונו של רופא שהורשע בעבירת מין יותלה עד לקבלת המלצת ועדה מיוחדת 14:27 29/12/21 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק לתיקון פקודת הרופאים (רופא שהורשע בעבירת מין), התשפ"ב-2021 של חברת הכנסת מיכל רוזין. 52 תמכו בהצעה, 1 נמנע ולא היו מתנגדים, בהצבעה שמית, והיא תועבר לוועדת הבריאות.

מוצע בה לקבוע כי רישיונו של רופא שהורשע בעבירת מין יותלה עד לקבלת המלצת ועדה מיוחדת. בהתאם להמלצת הוועדה יחליט השר אם לבטל את רישיונו של הרופא, להתלותו לתקופה נוספת שיקבע, לתת לרופא נזיפה או התראה או להגביל את תחומי עיסוקו לתקופה שיקבע.

השר עיסאווי פריג' אמר כי הממשלה תומכת בהצעת החוק, כפוף להצמדתה להצעת חוק ממשלתית אשר תוגש בנושא, והוסיף: מדובר בצעד חשוב ומתבקש בימים אלה, אך הצעת החוק עדיין דורשת ליבון סוגיות רבות. המשרד עמל, יחד עם משרד המשפטים, על הצעת חוק ממשלתית בנושא.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות מי ומי בפרשה
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור מעוז אביר קארה / Abir kara אבתיסאם מראענה / Ibtisam Mara'ana אוסאמה סעדי / Osama Saadi אופיר אקוניס / Ofir Akunis אופיר כץ / Ofir Katz אורי מקלב / Uri Maklev אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir איתן גינזבורג / Eitan Ginzburg אלון טל / Alon Tal אלון שוסטר / Schuster Alon אלי כהן / Eli Cohen אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti אמיר אוחנה / Amir Ohana אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בני גנץ / Benny Gantz בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גבי לסקי / Gaby Lasky גדי דסטה יברקן / Gadi Desta Yivarken גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דוד אמסלם / David Amsalem דוד ביטן / David Bitan ווליד טאהא / Waleed Taha ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin חיים ביטון / Haim Biton חיים כץ / Haim Katz יאיר גולן / Yair Golan יאיר לפיד / Yair Lapid יואב בן צור / Yoav Ben Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich יואב קיש / Yoav Kish יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon יוסף שיין / Shain Yossi יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz לימור מגן תלם / Limor Magen Telem מאזן גנאים / Mazen Ghanem מאי גולן / May Golan מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכאל מרדכי ביטון / Michael Biton מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam Woldiger מירב בן ארי / Merav Ben Ari מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar מרב מיכאלי / Merav Michaeli משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה (מוסי) רז / Mossi Raz מתן כהנא / Matan Kahana ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz ניר אורבך / Nir Orbach נירה שפק / Nira Shpak נפתלי בנט / Naftali Bennett סימון דוידסון / Simon Davidson סלאלחה עלי / Salalha Ali סמי אבו-שחאדה / Sami Abu Shehadeh סעיד אלחרומי / Said Elharumi עודד פורר / Oded Forer עודה איימן / Ayman Odeh עופר כסיף / Ofer Cassif עידית סילמן / Idit Silman עמיחי שיקלי / Amichai Chikli פטין מולא / Patin Mula צחי הנגבי / Tzachi Hanegbi קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון כץ / Ron Katz רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande רם בן ברק / Ram Ben Barak שלמה קרעי / Shlomo Karhi שמחה רוטמן / Simcha Rothman שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
משרד המשפטים מעכב איזוק אלקטרוני למניעת אלימות במשפחה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 24
בעקבות התנגדות רע"ם וכמה חברי כנסת ימינה, ההצבעה על חוק הגיור נדחתה ולא תעלה היום (ד', 29.12.21) במליאת הכנסת. בפגישה שהתקיימה בהשתתפות השר לשירותי דת מתן כהנא, יו"ר הוועדה לשירותי דת ומגישת הצעת החוק ח"כ יוליה מלינובסקי, השר אלעזר שטרן ויו"ר ועדת הכנסת ניר אורבך סוכם כי הצעת החוק של מלינובסקי אומנם תעלה היום לדיון במליאה, אך תשובת השר וההצבעה על הצעת החוק יידחו לעוד שבועיים.
29/12/2021 | עידן יוסף | חדשות

ועדת החינוך אישרה את תיקון מס' 10 בתקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) הגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך והוראות נוספות, התשפ"ב - 2021.
29/12/2021 | מירב ארד | חדשות

ועדת הכלכלה אישרה (יום ד', 29.12.21) את פרק הניקוז, שפוצל מחוק ההסדרים ועוסק במספר תיקוני חקיקה שנועדו להסדיר את נושא ההגנה מפני הצפות ושיטפונות. ח"כ איתן גינזבורג, שמילא את מקומו של היו"ר, אמר תחילת הדיונים כי החוק הקיים כיום הוא מיושן ולא נותן מענה הולם למציאות, ובירך את הממשלה על כך שהביאה תיקון שמגובה בתקצוב משמעותי.
29/12/2021 | מירב ארד | חדשות

וועדת העבודה והרווחה האריכה (יום ד', 29.12.21) את הוראת-השעה לדמי בידוד לשכירים, בצו תוכנית הסיוע הכלכלי בתקופת הקורונה. יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום אמרה כי מדובר בהסדר מוסרי וצודק, ומאזן עם צרכי המשק, וציינה את אפשרות ההורים-לילד-בבידוד להיעדרות לסירוגין.
29/12/2021 | מירב ארד | חדשות

חברי ועדת הכלכלה שדנה (יום ב', 27.12.231) ביישום הרפורמה בבנקאות ובקיצוץ הצפוי במסגרות האשראי של הכנסת תקפו את צמצום שצפוי להיכנס לתוקף בסוף ינואר. במסגרת המהלך למי שהמסגרת כיום עומדת עד 5,000 שקל, לא יבוצע קיצוץ במסגרת כרטיס האשראי. מעל לסכום זה יקוצצו מסגרות האשראי בכ-50%, בסכומים בהתאם לאלה שנקבעו למחזיקי הכרטיסים בעבר.
29/12/2021 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il