בנט מעריך: מספר הנדבקים בנגיף
קורונה עלול להגיע ל-4 מיליון

ראש הממשלה מעריך כי בגל הנוכחי יידבקו לכל הפחות שני מיליון אזרחים ליברמן: תהיה עזרה לעסקים אבל לא תהיה חלוקת מתנות ולא שוחד אלקטורלי שרים בביקורת: "הציבור לא איתנו, אנחנו לא ברורים בהנחיות" הצוות לטיפול במגפות דן במתן החיסון הרביעי גם לעובדי מערכת החינוך ולמשרתי כוחות הביטחון

עידן יוסף חדשות מגיפת הקורונה תגובות
ראש הממשלה נפתלי בנט מזהיר (יום א', 9.1.22) שבגל הנוכחי יידבקו בין שניים לארבעה מיליון אזרחים - כך לפי נתונים שהוצגו בישיבת הממשלה. לצד התחזיות המדאיגות, נמשכים העומסים הכבדים במתחמי בדיקות הקורונה ברחבי הארץ. בד-בבד, הצוות לטיפול במגפות ידון הערב בהרחבת מבצע החיסון הרביעי לעובדי מערכת החינוך ולמשרתי כוחות הביטחון.

בנט התייחס לעומסים במתחמי הבדיקות והוסיף: "בהיקפים כאלה של נדבקים ושל בדיקות, הבנו שלא נוכל לאפשר לכולם בדיקות PCR. היום התחלנו לחלק בדיקות במערכת החינוך, אנו יכולים לעשות זאת כי היו לנו מספיק בדיקות במלאי, שכן נערכנו מבעוד מועד. אני קשוב למצוקה, לתורים ולמחיר הגבוה של הבדיקות".

שר האוצר אביגדור ליברמן, אמר כי תהיה עזרה לעסקים שנפגעו מהקורונה, אבל לא תהיה חלוקת מתנות. "לא יהיה פה שוחד אלקטורלי. אני לא יודע על סמך עשרה ימים להגיע למסקנה של משק בקריסה. אתה בודק עסק בטווח של שנה. אחרי תשעה ימים להיכנס למצב של פאניקה זה מוקדם מדי". בתדרוך לעיתונאים אמר ליברמן כי ראה את הדיבדנדים שמשכו בעלי העסקים שטענו כי נפגעו: "אני מאחל לכולנו את אותו מצב גם בשנת 2022. נכון לעכשיו רוב העסקים במצב מצוין".

שרים מתחו ביקורת בישיבת הממשלה היום על הבלגן במתחמי הבדיקות. השר מאיר כהן: "הציבור לא איתנו ויש הרבה בלבול, יש דברים שאנחנו עושים ומבלבלים את הציבור". השרה פנינה תמנו-שטה: "כולם אומרים שצריך לפשט מסרים, הבעיה האמתית היא חוסר עקביות בהחלטות ושינוי תדיר שלהן".

השרה אורנה ברביבאי: "אנחנו לא ברורים בהנחיות שלנו, כל היום מבקשים מאינו הבהרות". השר עודד פורר: "כדי להבין חוסר אמון בציבור צריך ללכת לתורים של מד"א".

ברקע הביקורת - בנט הנחה לקדם מתווה סיוע כלכלי לנפגעי הגל החמישי. עם זאת, ראש הממשלה אמר בישיבת הממשלה כי אין לו כוונה ש"כל דיכפין" יפוצה. מתווה הפיצוי יגובש בשיתוף אגף התקציבים במשרד האוצר ומשרד הכלכלה.

חברי הצוות לטיפול במגפות דנים הערב בהרחבת מתן החיסון הרביעי לעובדי מערכת החינוך ולמשרתי כוחות הביטחון.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 09/01/2022 | עודכן: 10/01/2022
+בעלי העסקים: 61 שקל לעצמאי בבידוד - מביש 09:27 10/01/22 | איציק וולף | לרשימה המלאה
נשיא לשכת בעלי העסקים והעצמאים, עו"ד רועי כהן, טוען כי הממשלה זורה חול בעיני הציבור בהימנעות שלה מהכרזה על סגר ▪ "מבחינתנו יש סגר ויש פגיעה בפרנסה, יש להתוות מנגנון פיצוי מ-10% ירידה במחזור ולהגדיל הפיצוי על ימי בידוד"
בעלי העסקים מדווחים על ירידה בתנועת הלקוחות [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90]
+הסתיים ללא הצבעה הדיון בוועדת החיסנים 00:43 10/01/22 | עידן יוסף
הדיון בוועדת החיסונים על קיצור הבידוד הסתיים הלילה ולא התקיימה הצבעה. היום (ב') צפויים להצביע.
+הרב הראשי לישראל נדבק בקורונה 23:38 09/01/22 | עידן יוסף
הרב הראשי לישראל דוד לאו התגלה כחיובי לקורונה. מטעמו נמסר כי הוא חש בטוב.
+השר עמר בר-לב חיובי לנגיף הקורונה 22:43 09/01/22 | עידן יוסף
השר לביטחון הפנים עמר בר-לב נמצא חיובי לנגיף הקורונה.
+90% מהמאומתים בישראל נדבקו בזן האומיקרון 21:00 09/01/22 | עידן יוסף
90% מהמאומתים בישראל נדבקו באומיקרון - כך עולה ממחקר של אמ"ן המבוסס כל נתוני קופות החולים (כאן).
+שני שלישים מערכות בדיקות האנטיגן אינן אמינות 20:48 09/01/22 | עידן יוסף
דוח של המעבדה המרכזית לנגיפים קובע שמתוך 6 בדיקות אנטיגן שמשווקות בארץ, שתיים הראו רגישות נמוכה פי עשרה בזיהוי האומיקרון. למרות הממצאים, הציבור לא קיבל עידכון וממשיך לשלם על הבדיקות. במד״א השתמשו בבדיקות הלא-יעילות ורק לפני שלושה ימים החליפו סוג בעקבות הממצאים (חדשות 12).
+מענקים לעצמאים: מחלוקת בין ראשי הממשלה לשר האוצר 20:36 09/01/22 | עידן יוסף
מחלוקת במהלך סוף-השבוע בין בנט ולפיד לשר האוצר ליברמן על המענקים. בנט ולפיד מאיצים בשר האוצר לקדם מענק מהיר לעצמאים, אך שר האוצר מחכה לנתונים. היום אמר שר הבריאות הורוביץ לליברמן: "אי אפשר להמשיך במדיניות אפס פיצויים, אי-אפשר להשאיר אנשים בידיים ריקות" (כאן חדשות).
+עוזר הרמטכ״ל אובחן כחיובי לנגיף הקורונה 19:44 09/01/22 | עידן יוסף
עוזר הרמטכ״ל אובחן כחיובי לנגיף הקורונה. מוקדם יותר היום הודיע הכתב הצבי אור הלר כי גם הוא נדבק.
+ההסתדרות הרפואית: לא נאפשר עבודת רופאים שנדבקו בקורונה 17:16 09/01/22 | איציק וולף | לרשימה המלאה
פרופ' ציון חגי הודיע כי ההסתדרות הרפואית לא תאפשר למשרד הבריאות להמשיך להעסיק רופאים כרגיל אם יימצאו חולי קורונה ללא תסמינים ▪ "יש מקום לשקול קיצור בידוד, אבל לא נאפשר להעמיד חולים וצווים בפני סכנה בריאותית"
"צריך לפעול בשכל ולא בשליפות מהמותן" [צילום: פלאש 90]
+מאבק על חיסונים בבתי הספר 16:38 09/01/22 | יצחק דנון | לרשימה המלאה
מדיקר בריאות מבקשת לבטל את התקשרותו של משרד הבריאות ללא מכרז עם פמי פרמיום ונטלי, בטענה שבכך הוא מבטל למעשה את תוצאות המכרז בו היא זכתה
להפעיל 70 מתחמים [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor Liberman אביר קארה / Abir kara אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורנה ברביבאי / Orna Barbivai איילת שקד / Ayelet Shaked איתמר גרוטו / Itamar Groto אלון שוסטר / Schuster Alon אלי אבידר / Eli Avidar אלעזר שטרן / Elazar Shtern בני גנץ / Benny Gantz בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גבי ברבש גדעון משה סער / Gideon Sa'ar זאב אלקין / Ze'ev Elkin חמד עמאר / Hamad Amar יאיר גולן / Yair Golan יאיר לפיד / Yair Lapid יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine Razvozov יועז הנדל / Yoaz Hendel יחיאל משה טרופר / Yehiel Tropper יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יפעת שאשא-ביטון / Yifat Shasha-Biton מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy מאיר כהן / Meir Cohen מירב כהן / Meirav Cohen מרב מיכאלי / Merav Michaeli משה בר סימן טוב מתן כהנא / Matan Kahana נחמן שי ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz נפתלי בנט / Naftali Bennett סיגל סדצקי עידן רול / Roll Idan עיסאווי פריג' / Issawi Frej עמר בר-לב / Omer Bar-Lev עפר שלח / Ofer Shelah פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete קארין אלהרר / Karin Elharar תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בנט מעריך: מספר הנדבקים בנגיף קורונה עלול להגיע ל-4 מיליון
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
סיני
9/01/22 22:28
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מגיפת הקורונה
יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, הודיע כי הארגון לא יסכים לאפשר שרופאים שיאובחנו כחולי קורונה ימשיכו בעבודתם, אם לא יתגלו אצלם תסמינים של המחלה. הבוקר פורסם כי בשל החשש מפני מצוקת כוח אדם במערכת הבריאות שוקל משרד הבריאות לאפשר המשך תעסוקת רופאים שנמצאו חיוביים לקורונה ושלא התגלו אצלם תסמינים.

חברת מדיקר בריאות (נובולוג) מבקשת מבית המשפט המחוזי בירושלים לבטל את החלטת משרד הבריאות להתקשרות ללא מכרז עם חברות פמי פרמיום ונטלי לאספקת שירותי החיסונים לקורונה בבתי ספר לגילאי 12-5 למשך חודש עד 28.1.22.
09/01/2022 | יצחק דנון | חדשות

מדברים על אחריות ציבורית להתחסן? איפה האחריות הציבורית שלכם במוצרים שאתם צורכים? כן. כן. זו שמיצרת מחלות... שפעת העופות והפרה המשוגעת זה רק על קצה הסיפון. מאז שנות ה-40 של המאה ה-20, זוהו בבני אדם 300 מחלות שהמקור שלהן הוא בבעלי חיים.

השינוי במתווה הוביל להתנפלות על הבדיקות הביתיות ולתורים ארוכים במתמחי הבדיקות. בעקבות זאת, הודיע ראש הממשלה, נפתלי בנט, כי יחולקו ערכות בדיקה חינם לתלמידים ולצוותי ההוראה, ובמקביל אישרו במשרד הבריאות לרשתות השיווק למכור בדיקות ביתיות.
09/01/2022 | מירב ארד | חדשות

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, צפוי לאשר שיווק זמני של בדיקות אנטיגן ברשתות השיווק. זאת, בהמשך לפניית ראש הממשלה ושר הבריאות, ולאחר התייעצות עם גורמי המקצוע במשרד הבריאות. ההנחיה תיושם בימים הקרובים ותהיה בתוקף עד ל-15 באפריל 2022. במקביל לפרסום המהלך דורשים שרי מפלגת העבודה לסבסד את מחירי הבדיקות.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il