בג"ץ למיארה: חווי דעה על נבצרות נתניהו

הורה ליועצת המשפטית להשיב תוך חודש לעתירה המבקשת להוציא את נתניהו לנבצרות בשל משפטו ועיסוקו ברפורמה המשפטית

איתמר לוין חדשות ממשלה 37 תגובות
שאלת נבצרותו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, עולה על שולחנה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה. שופטת בית המשפט העליון, דפנה ברק-ארז, הורתה (10.2.23) למיארה להגיש עד 12.3.23 תגובה מקדמית לעתירת התנועה לאיכות השלטון, המבקשת לקבוע שנבצר מנתניהו למלא את תפקידו בשל מעורבותו ברפורמה המשפטית. ברק-ארז נמנעה מלהוציא צו ביניים שיאסור למנות את ח"כ דוד אמסלם לשר במשרד המשפטים.

התנועה טוענת, כי קיימות מספר עילות למצטברות לצורך להכריז על נבצרות של נתניהו: משפטו מונע ממנו לעסוק בצורה כלשהי במערכות המשפט ואכיפת החוק; פעולותיו ל"קידום חקיקה שעניינה
פגיעה אנושה במערכת המשפט ומערכות אכיפת החוק בישראל, וכן מינוי של שר נוסף במשרד המשפטים אשר מטרתו היא לקדם פגיעות אלו, תוך הפרה בוטה של הסדר ניגוד העניינים המחייב לגביו, ותוך הפרת פסקי הדין" שאפשרו את כהונתו כראש הממשלה בהינתן הקפדה על הסדר ניגוד העניינים; נתניהו "פועל באופן ישיר ועקיף באמצעות כוחו השלטוני להשפעה על עתידו ועל ענייניו המשפטיים, וזאת במטרה להימלט מאימת הדין"; ואמון הציבור בממשלה ובכנסת נפגע משום שהן נרתמות לסייע לנתניהו.

לפני שבועיים תקפו ראשי הקואליציה בחריפות חסרת תקדים את מיארה, בעקבות פרסומים לפיהם משרד המשפטים בודק את סוגיית הנבצרות. מיארה השיבה אז, כי הנושא אינו מצוי על שולחנה (אך לא התייחסה לגורמים אחרים במשרד המשפטים). כעת, על-פי הוראתה של ברק-ארז, מיארה - המשיבה הראשונה בעתירה - תהיה חייבת לגבש עמדה. היועץ המשפטי הקודם, אביחי מנדלבליט, אמר בראיון ל"עובדה" ששודר אמש, כי ייתכן שיהיה מקום להכריז על נבצרות של נתניהו.

נבצרות של ראש הממשלה קבועה בחוק יסוד הממשלה, אך בצורה לקונית וללא כל מנגנון להפעלתה (למעט בענייני בריאות, כפי שאירע לאריאל שרון המנוח). כאשר דחה בג"ץ בשנת 2020 עתירות נגד הטלת הרכבת הממשלה על נתניהו, ציינה הנשיאה אסתר חיות את הסדר ניגוד העניינים עימו כגורם מרכזי לפסיקה. מיארה קבעה בשבוע שעבר שנתניהו מנוע מלעסוק ברפורמה בשל השלכותיה האפשריות על משפטו, אך נתניהו הודיע - גם לבג"ץ - שהוא אינו מקבל את עמדתה.
בג"ץ 1158/23, התנועה לאיכות השלטון נ' היועצת המשפטית לממשלה, ראש הממשלה, דוד אמסלם / עתירה למתן צו על תנאי
עתירה לקבוע שבנימין נתניהו מצוי בנבצרות ולמנוע את מינוי דוד אמסלם לשר במשרד המשפטים
| אליעד שרגא, תומר נאור, הידי נגב
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 10/02/2023 | עודכן: 10/02/2023
+סמוטריץ': החלטת בג"ץ - מגה פיגוע בדמוקרטיה 13:12 10/02/23 |
יו״ר הציונות הדתית השר בצלאל סמוטריץ׳ בתגובה להחלטת בג״ץ לעתירה בעניין נבצרות נתניהו: ״החלטת בג״ץ לא לדחות על הסף את העתירה להכריז על נבצרות של ראש הממשלה, היא ההוכחה הטובה ביותר לנחיצותה של הרפורמה שאנו מובילים. עצם הדיון בסיכול החלטת הבוחר ורצון העם הוא מגה-פיגוע בדמוקרטיה הישראלית ונקודת שפל נוספת אליו הגיעו שופטי העליון״.
+ח"כ ארבל: החלטת בגץ בעניין נתניהו - חרפה ואות קלון על הדמוקרטיה 13:00 10/02/23 |
ח״כ משה ארבל בתגובה להחלטת בג״ץ בעתירה להכרזת נבצרות על ראש הממשלה: ״עצם פתיחת הדלת לדיון בהפיכה שלטונית בהחלטת בג״ץ, לבקש את תגובת המדינה ואי מחיקת העתירה על הסף להכריז נבצרות על ראש ממשלה נבחר, היא חרפה ואות קלון על הדמוקרטיה הישראלית".

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אביגדור מעוז אביחי מנדלבליט / Avichai Mendelblit אופיר סופר / Ofir Sofer אורי מקלב / Uri Maklev אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir אסתר חיות / Esther Hayut אריאל שרון / Ariel Sharon בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu בצלאל סמוטריץ' / Bezalel Smotrich גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan דוד אמסלם / David Amsalem דפנה ברק-ארז / Daphne Barak-Erez חיים כץ / Haim Katz יואב בן צור / Yoav Ben Tzur יואב גלנט / Yoav Galant יעקב טסלר / Ya'akov Tessler יעקב מרגי / yaakov Margi יצחק גולדקנופ / Yitshak Issaschar Goldknop יצחק שמעון סרלאוף יריב לוין / Yariv Levin ישראל כץ / Israel Katz מאי גולן / May Golan מאיר פרוש / Meir Porush מיכאל מלכיאלי / Michael Malkieli מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam Woldiger מירי רגב / Miri Regev מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar ממשלת ישראל / Israel Government משה אבוטבול / Moshe Abutbul משה ארבל / Moshe Arbel ניר ברקת / Nir Barkat עידית סילמן / Idit Silman עמיחי אליהו / Amichay Eliyahu עמיחי שיקלי / Amichai Chikli רון דרמר / Ron Dramer שלמה קרעי / Shlomo Karhi
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ממשלה 37
שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופ ושר התפוצות עמיחי שיקלי ביקרו השבוע בנוף הגלילי ובמועצה האזורית משגב בצפון הארץ, כדי לבחון את האתגרים העומדים בפני הרשויות המקומיות.
09/02/2023 | עידן יוסף | חדשות

בעקבות הביקורת, שר המשפטים יריב לוין הודיע (יום ה', 9.2.23) בשיחה עם ראשי מפלגות הקואליציה כי הצעת ‏חוק הכותל המערבי של שס לא תעלה להצבעה בישיבת ועדת השרים לחקיקה, כפי שתוכנן מלכתחילה. המדינה אמורה למסור לבג"ץ את תשובתה בעניין הכותל בשבוע הבא.
09/02/2023 | עידן יוסף | חדשות

החשב הכללי, יהלי רוטנברג ורות כהן-מרק, סגנית בכירה לחשב הכללי ומנהלת החטיבה לחשבונאות ודיווח, חתמו (יום ד', 8.2.23) על הסכם מול מרכז סליקה בנקאי בע"מ (מס"ב) שעניינו כניסת הממשלה לסליקה באמצעות מערכת תשלומים מידיים - faster payments.
08/02/2023 | עידן יוסף | חדשות

הליכוד הודיעה (יום ג', 7.2.23) כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש בעת הזאת מח״כ דודי אמסלם להצטרף לממשלה כשר במשרד המשפטים, שר לשיתוף פעולה אזורי והשר המקשר בין הממשלה לכנסת. ח״כ אמסלם נענה לבקשת ראש הממשלה.
07/02/2023 | עידן יוסף | חדשות

אחרי שמתח ביקורת חריפה על יו"ר מפלגתו, ראש הממשלה בנימין נתניהו, מתקרב ח"כ דודי אמסלם לשולחן הממשלה. הערב (יום ב', 6.2.23) צייץ בחשבון הטוויטר שלו צילום עם הרב יעקב איפרגן המכונה 'הרנטגן', שצולם בלשכתו של אמסלם בכנסת.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il