ליברמן: המיליציות הפרו-אירניות מבצעות תרגיל בגבול סוריה-עירק

שר הביטחון לשעבר, ח"כ אביגדור ליברמן, פרסם פרטים על תרגיל שצפויות משמרות המהפכה לקיים בימים הקרובים "מקווה שגם במערכת הביטחון שלנו מודעים לאירועים אלו ועוקבים אחריהם בקפידה"

איציק וולף חדשות ישראלי-ערבי תגובות
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן, טוען כי אירן מבצעת בימים אלה תרגיל גדול באזור הגבול שבין סוריה לעירק, וכי התרגיל צפוי להתפשט לאזורים נוספים בסוריה.

בימים אלה, אירן מבצעת בסוריה תרגיל צבאי גדול ומיוחד במינו, הנערך באזור סמוך לגבול העירקי. זהו תרגיל של המיליציות הפרו-אירניות עם נוכחות של בכירים ממשמרות המהפכה האירניות. מדובר באחד מהתרגילים הגדולים ביותר שהתקיימו מטעם כוחות אלו בשטח סוריה. האימונים כוללים שימוש גם בכטב"מים ובפריטי תמ"ס שונים", צייץ שר הביטחון לשעבר בחשבון שלו ברשת X.

הוא הוסיף כי הוא מקווה שגם במערכת הביטחון שלנו מודעים לאירועים אלו ועוקבים אחריהם בקפידה.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 23/07/2024 | עודכן: 23/07/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ליברמן: המיליציות הפרו-אירניות מבצעות תרגיל בגבול סוריה-עירק
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ישראלי-ערבי
טבח 7 באוקטובר התבצע בידי בוגרי מערכת החינוך הפלשתינית, שהפכה לפס-הייצור היעיל ביותר של טרוריסטים, מאז הוקמה ב-1993 על-ידי מחמוד עבאס. מערכת החינוך ומנגנון ההסתה במסגדים הם הבבואה האותנטית ביותר של האופק המדיני, התרבות, האסטרטגיה והמדיניות של הרש"פ וחמאס.

בכל פעם שנרשמת הסלמה ביטחונית בזירה הפלשתינית - בין אם היוזמה היא ישראלית או לא - עין ישראלית מביטה לעבר החברה הערבית בישראל על-מנת לראות כיצד תגיב אוכלוסייה זו. בשנים שבין אירועי אוקטובר 2000, בהם נהרגו 12 ערבים ישראלים ויהודי אחד, לבין פרעות מאי 2021 (שומר חומות), היו לערביי ישראל שפע של הזדמנויות להסלים את המצב: כך במבצע חומת מגן (2002), בעופרת יצוקה (2008), משט המרמרה (2010), עמוד ענן (2012) וצוק איתן (2014). בכל המקרים הללו, המחאה הציבורית הייתה בהיקפים נמוכים, לרוב במסגרת החוק ונשמעו התבטאויות של הזדהות מבלי להסית להתפרעויות.

הונאה עכשיו: התמיכה בציבור (פחות ממחצית הציבור!) הכאוב בעסקה המוצעת נשענת על מידע חלקי ומטעה, שאינו חושף לציבור את המשמעות המלאה של העסקה. מדובר לא מעט על השלב הראשון של העסקה, ונאמר שבשלב השני ישוחררו כל הגברים - החטופים והשבויים - החיים, כולל החיילים (כמה חיילים? כמה מהם חיים?). אבל, רק המבינים בחוכמת הנסתר והמוסתר מבחינים שלפני ביצוע השלב השני אמור להיות תהליך של משא-ומתן מתמשך (כמה זמן? שנים? והאויב ממשיך לשלוט ברצועה?) ומורט עצבים, שבמהלכו לא תהיה לחימה. במלים אחרות, המשוחררים בשלב הראשון (כמה חיים וכמה מתים?) הם כסות להקרבת החיילים והפקרתם לשבי אינסופי (גורל רון ארד?) בידי החמאס. חובה קדושה היא לדרוש את כל החטופים והשבויים בו-זמנית ולא בשלבים, שלבים שהם שמן על מדורת המחבלים הסחטנים. בדרך כלל נוהגת התקשורת להציג את ראש הממשלה כשקרן, אבל בהקשר הנוכחי התקשורת "החוקרת" ממלאת את פיה במים, ובכך מסתירה את האמת ומועלת בתפקידה.

בנימין נתניהו (בסיוע נושאי כליו המתקרנפים צחי הנגבי ואחרים) משחק אותה מאצ'ו מדיני. בהשקפתו הוא אינו אחות סיעודית אלא אסטרטג, לא אימא תרזה אלא נפוליאון בונפרטה, ולא יוותר על הניצחון המוחץ של צה"ל במלחמה רק בגלל כמה עשרות חטופים. גורלם אומנם נוגע לליבו (לדבריו) אבל אינו יכול להיות נייר הלקמוס למדידת ההצלחה או הכישלון בשדה הקרב.

אחרי פיזור השמועות מצד הבית הלבן על פריצת דרך לנורמליזציה בין סעודיה לישראל, נראה הערב כי הוא רחוק מתמיד. ארה"ב עשויה לכונן הסכם עם סעודיה שלא יכלול את ישראל. בירושלים לא מסכימים לתנאים שמציבים האמריקנים והסעודים, הכוללים הקמת מדינה פלשתינית.
21/05/2024 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il