ארבעה לוחמי מילואים נפצעו קשה בקרב בדרום הרצועה

במהלך עבודות לחישוף מבנים במרחב החיץ, הצליחו מחבלים להתקרב ללוחמים, השליכו לעברם מטען שהתפוצץ ופגע בהם באותו קרב נפצעו שני לוחמי מילואים באורח בינוני ולוחם מילואים באורח קל

עידן יוסף חדשות מלחמת התקומה תגובות
ארבעה לוחמי מילואים מגדוד 9215 של חטיבת אגרוף הברזל (205), נפצעו באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים ומשפחותיהם עודכנו. פציעתם נגרמה כתוצאה מפיצוץ מטען במרחב החיץ בדרום הרצועה.

הלוחמים נפגעו הבוקר (5.8.24) בזמן עבודות לחישוף מבנים במרחב החיץ. מחבלים שהצליחו להתקרב אליהם השליכו לעברם את המטען והוא התפוצץ ופגע בהם. באותו קרב נפצעו שני לוחמי מילואים באורח בינוני ולוחם מילואים באורח קל.

אתמול פורסם כי כוחות צה"ל איתרו בשבוע שעבר מנהרה בגובה שלושה מטרים על ציר פילדלפי, הסמוך לגבול עזה-מצרים. דובר צה"ל: "הכוחות ממשיכים בחקר ונטרול של התוואי התת-קרקע שאותר וכן על תוואים נוספים רחבי היקף שנמצאו.

"את התוואי התת-קרקעי איתרו כוחות אוגדה 162 וכוחות יחידת יהל"ם, אשר פועלים לאיתור והשמדת תוואי תת-קרקע במרחב פילדלפי, ועד כה איתרו והשמידו הכוחות עשרות תוואים. צה"ל ישמיד באופן יסודי את כל תשתיות התת-קרקע בציר פילדלפי ויפעל בנחישות למניעת היווצרותן בעתיד".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 05/08/2024 | עודכן: 05/08/2024
+דיווח: אירן שינעה משגרי טילים וערכה תרגולים צבאיים 07:43 06/08/24 | איציק וולף | לרשימה המלאה
גורמים אמריקניים רשמיים אמרו לוול סטריט ג'ורנל כי מאז סוף השבוע שינעה אירן משגרי טילים בצעד העשוי להצביע על כוונה לתקוף בימים הקרובים ▪ נשיא ארה"ב שוחח עם מלך ירדן במסגרת ניסיונות ההרגעה במזרח התיכון
תזוזות ותרגולים העלולים להצביע על כוונה התקפית [צילום: וחיד סאלמי, AP]
+התרעות הופעלו בכרם בן זמרה ובגוש חלב בעקבות חדירת כטב"ם עוין; אין נפגעים 07:15 06/08/24 | איציק וולף
התרעות הופעלו הבוקר, סמוך לשעה 6:00 בבוקר במרחב כרם בן זמרה וגוש חלב שבגליל העליון בעקבות חדירת כלי טיס עוין משטח לבנון. הכטב"ם העוין יורט בהצלחה באמצעות כוחות ההגנה האווירית של צה"ל. מדובר צה"ל נמסר כי לא היו נפגעים וכי התרעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בעקבות חשש לנפילת שברי יירוט.
+פנייה לראש הממשלה ערב תשעה באב
07:08 06/08/24 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
בקיסרות שלנו, הנושאת היום את השם מדינת ישראל, רק בידי אדם אחד נמצא המרעום של הפצצה המתקתקת, והמרעום נמצא בידיו של ראש הממשלה
מציאות חיים מדממת [צילום: מייק סטיוארט/AP]
+גיוס כספים למימון טרור במסווה של סיוע הומניטרי 05:56 06/08/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
הרשות לאיסור הלבנת הון חושפת את דפוסי הפעולה במלחמת חרבות ברזל: מימון המונים לטרור, שימוש בארגונים ללא כוונת רווח, העברת כספים במטבעות וירטואליים
16 מדינות מסייעוץ במאבק במימון הטרור [צילום: ג'ני קיין, AP]
+משרד החוץ: טענות ישראל על מעורבות עובדי אונרא בטבח אושרו 23:11 05/08/24 | עידן יוסף
האמת מתחילה להתגלות. חקירה של צוות הבדיקה הפנימי של האו"ם מאשרת שטענות ישראל על מעורבות עובדי אונרא בטבח השביעי באוקטובר אמינות ואמיתיות.

מעבר לתשעת העובדים שנמצאו מעורבים בטבח, ישנם עובדים נוספים שצוות הבדיקה טען שאין הוכחות מספיקות בעניינם, אך ישראל טוענת שהם חברי חמאס וג’יהאד. משרד החוץ דורש מהאו"ם לפטרם מיד ולא לטאטא את הנושא מתחת לשטיח. המשרד טוען כי מאות רבות מעובדי אונרא הם פעילים בארגוני הטרור חמאס והג׳יהאד האסלאמי.

ישראל העבירה לאו"ם רשימה נוספת של 100 עובדי אונרא שהם פעילי חמאס, אך לטענתה האו"ם נוקט סחבת בכוונה ולא מטפל בכך.

ישראל אומרת כי אונרא עזה נגועה כולה בפעילי טרור, וקוראת למדינות לא להעביר כספים לאונרא עזה, שכן הכספים עלולים להגיע לגורמי טרור. "אונר"א הוא חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון", נאמר בהודעה. "כל מי שטובת ישראל, רצועת עזה והאזור לנגד עיניו צריך לפעול להחלפת פעילותו בגורמים אחרים".
+שלושה הדי פיצוצים נשמעו באזור סבאהן באספהאן 22:57 05/08/24 | עידן יוסף
באירן מדווחים על שלושה הדי פיצוצים שנשמעו לפני זמן קצר באזור סבאהן באספהאן. המשטר טוען כי "מדובר באימונים".
+התייעצות ביטחונית בבית הלבן: ביידן פועל לגיבוש קואליציה בינ"ל 22:47 05/08/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
▪ ממשל ביידן עדכן מחוקקים אמריקנים כי תגובת אירן צפויה להתחיל היום או מחר
▪ הערכות: חיזבאללה יתקוף לפני אירן - ויכוון למטרות צבאיות
▪ בכירים בצה"ל הציעו לצאת למתקפת-מנע נגד חיזבאללה, אך ההצעה לא התקבלה
▪ ארה"ב מזרימה כוחות רבים, ובהם שתי משחתות, לאזור
▪ תיאום הדוק בין רוסיה לצמרת הממשל באירן
ג'ו ביידן ואשתו ג'יל מגיעים במסוק לבית הלבן [צילום: אוון ווצ'י/AP]
+הישג לצה"ל: חוסל מפקד מכוח רדואן של חיזבאללה 22:22 05/08/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
בצבא אומרים כי חיסולו של עלי ג'מאל אלדין ג'ואד מהווה פגיעה משמעותית ביכולת ארגון הטרור לקדם ולבצע פעולות טרור מדרום לבנון כנגד העורף הישראלי בגבול הצפון
עלי ג'מאל אלדין ג'ואד
+יחיא סינוואר - היכנע
22:19 05/08/24 | אפרים הלפרין | לרשימה המלאה
יחיא סינוואר מביט עלינו דרך ערוצי התקשורת שלנו ומבין באורח לגמרי הפוך את הלכי הרוח בציבור הישראלי ▪ החברה בישראל נחושה - אין לסינוואר זכות קיום עלי אדמות, אין לחבריו זכות קיום עלי אדמות אלא אם ייכנעו וייאסרו בבידוד עד תום חייהם ▪ לכן כל עוד אינם נכנעים הם רוצחים אלה את אלה באמצעות האש הקטלנית של צה"ל
סינואר. שיישרף בגהנום [צילום: אדל חאנה/AP]
+שתי משחתות אמריקניות עושות את דרכן ממפרץ עומאן לכיוון ישראל 22:18 05/08/24 | עידן יוסף
גורמי הגנה אמריקנים מסרו כי שתי משחתות אמריקניות, "לבון" ו"קול", עברו ממפרץ עומאן לים סוף בכיוון ישראל. נושאת המטוסים רוזוולט נשארת לפי שעה במפרץ עומאן.
+המסר בתום הערכת מצב: "ישראל לא מעוניינת במלחמה אזורית" 22:09 05/08/24 | עידן יוסף
בתום הערכת המצב הלילית של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם בכירי מערכת הביטחון, המסר שהועבר הוא שישראל לא מעוניינת במלחמה אזורית. גורם ישראלי אמר: "פנינו לא למלחמה כוללת, אבל אנחנו ערוכים במוכנות גבוהה להדוף כל איום - ואחר כך גם לגבות מחיר" (כאן חדשות).
+בכיר ביטחוני רוסי נועד עם צמרת הביטחון של אירן 22:07 05/08/24 | עידן יוסף
ראש המל"ל הרוסי סרגיי שויגו נועד באירן עם עמיתו האירני אלי-אכבר אחמדיאן באירן ועם רמטכ"ל צבא אירן. לפי הדיווחים באירן, הם דנו על שיתוף פעולה דו-צדדי ועל סוגיות אזוריות. נשיא אירן מסעוד פזשכיאן אמר לשויגו בפגישתם: "ישראל תקבל את התגובה על הפשע שלה".

כמה מטוסי מטען רוסיים נחתו באירן בימים האחרונים. מערכות לוחמה אלקטרוניות רוסיות פרוסות ברחבי אירן.
+מקרון, בן זאיד ובן סלמאן: שיחת חרום על המתיחות במזרח התיכון 22:00 05/08/24 | עידן יוסף
נשיא צרפת עמנואל מקרון שוחח עם נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד ועם יורש העצר של סעודיה מוחמד בן סלמאן ודן איתם במצב הביטחוני במזרח התיכון, בצל ההסלמה בין ישראל לבין אירן ושלוחותיה. השלושה מסרו כי הם "קוראים לכל השחקנים לגלות אחריות ואיפוק על מנת למנוע הסלמה אזורית. הסלמה אינה אינטרס של איש".


+טראמפ: שמעתי שאירן תתקוף הלילה 21:46 05/08/24 | עידן יוסף
דונלד טראמפ בראיון עם היוטיובר האמריקני אדין רוס: ״אני שומע שצפויה מתקפה על ישראל הלילה״.
+בעלי תפקידים בכנסת קיבלו טלפונים לווייניים לצורך רציפות שלטונית 21:01 05/08/24 | עידן יוסף
מספר בעלי תפקידים בכנסת - בהם יושב הראש חבר הכנסת אמיר אוחנה - קיבלו טלפונים לוויינים. מטרת המהלך היא להצליח ולשמור על רצף שלטוני במקרה קיצון, בו הרשת הסלולרית תקרוס (i24). בשבוע שעבר הצטיידו שרים, מנכ"לי משרדים ממשלתיים וגוים שלטוניים אחרים בטלפונים לווייניים.
+הערכת מצב ואישורי תוכניות: כך מתכוננים במטכ"ל להתרחשויות 20:56 05/08/24 | עידן יוסף
הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, קיים הערכת מצב ואישורי תוכניות לתרחישים השונים, עם סגן הרמטכ"ל, ראש אמ"ן, ראש אמ"ץ, מפקד פיקוד הצפון, מפקד חיל-האוויר, מפקד פיקוד העורף ומפקדים נוספים מפורום המטה הכללי.

+צה"ל ושב"כ חיסלו את המחבל ג'בר עזיז, מפקד גדוד אלפרקאן בחמאס 20:54 05/08/24 | עידן יוסף
מטוסי קרב תקפו (א') בהכוונה מודיעינית של אמ"ן, שב"כ ופיקוד הדרום, מחבלי חמאס שפעלו במתחם פיקוד ושליטה של הארגון שהוסווה בתוך מרחב בתי הספר "חסן סלאמה" ו"נצר" בעיר עזה.
ממידע מודיעיני עלה כי בתקיפה במרחב "חסן סלאמה" חוסל המחבל ג'בר עזיז, אשר שימש כמפקד גדוד אלפרקאן. לצידו, חוסלו מספר מחבלים נוספים.

עזיז שימש כמג"ד אלפרקאן משנת 2020, לאחר שבעבר תפקד כסמג"ד אלפרקאן, סמג"ד זיתון ומג"ד זיתון ובמסגרת תפקידו הנוכחי, השתתף באופן משמעותי בתכנון המתקפה הרצחנית ב-7.10 ואף הוביל את ההכנות והאימונים של גדוד אלפרקאן. בנוסף להכנות אלו, עזיז השתתף בפשיטה ליישובי העוטף ב-7.10.

לאורך המלחמה, היה אחראי על הכוונה וקידום של מתווי טרור רבים נגד כוחות צה"ל ברצועה ובעורף הישראלי. עזיז היווה דמות פיקוד משמעותית בניהול הלחימה בחטיבת עזה וסיכולו מהווה פגיעה משמעותית בחמאס.
+קורילה והלוי נועדו לתאם מהלכים מול מתקפה על ישראל 20:49 05/08/24 | עידן יוסף
מפקד פיקוד המרכז בצבא ארה"ב (סנטקום), גנרל מייקל קורילה נועד עם הרמטכ"ל הרצי הלוי. השניים קיימו הערכת מצב משותפת בנושאים ביטחוניים-אסטרטגיים והערכות המשותפת במרחב, כחלק ממה שהגדירו בדובר צה"ל "המענה לאיומים במזרח התיכון".

מן הצבא נמסר כי צה"ל ימשיך להעמיק את הקשר עם צבא ארצות הברית מתוך מחויבות לחיזוק היציבות האיזורית והתיאום בין הצבאות.
[צילום: דובר צה''ל]
+ביידן לעבדאללה: "אנו בעלי בריתכם"; ירדן: "התרחקו מהמרחב האווירי שלנו" 20:10 05/08/24 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
המלך עבדאללה ביקש מהנשיא להגיע להפסקת אש בעזה כדי למנוע מלחמה אזורית ▪ שר החוץ הירדני מבקש שהמלחמה בין אירן לישראל לא תכלול שימש במרחב האווירי של ארצו, וגם סעודיה ומצרים העבירו מסר דומה
המלך עבדאללה בביקורו האחרון בארה"ב [צילום: מנואל באלסה צ'נטה/AP]
+בכירים אירנים: תגובה קשה תהיה התגובה הראויה 18:37 05/08/24 | עידן יוסף
בכירים אירנים ששוחחו בימים האחרונים עם דיפלומטים זרים העבירו את המסר כי "אירן אינה מעוניינת במלחמה - אבל אנחנו חייבים להגיב", כך על-פי גורמים המעורים בפרטי השיחות. הבכירים האירנים הוסיפו: "נהיה חייבים לתת תגובה קשה, זאת התגובה הראויה, אך בסופו של יום: אנחנו לא מעוניינים במלחמה".


+הלנצח תאכל חרב 2024 17:40 05/08/24 | דן מרגלית | לרשימה המלאה
נתניהו אינו מעוניין לכונן עתה את הברית האזורית עם ארה"ב וסעודיה ומצרים והאמירויות ▪ בימים כתיקונם ברית כזאת הייתה נתפשת בצדק רב כנכס אסטרטגי אבל זה נכס שמחייב הכרה ברשות הפלשתינית ומאיים על שלטונו של נתניהו
נתניהו. מזעזע [צילום: נעמה גרינבוים/AP POOL]
+הוקל הליך פדיון כספי הפיצויים של עובד שמת מ-7 באוקטובר 17:26 05/08/24 | עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת חוק פיצויי פיטורים (תיקון מס' 34 - הוראת שעה - חרבות ברזל), התשפ"ד-2024. 14 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים.

פיצויי פיטורים של עובד שנפטר בתקופה שמיום 7.10.23 ולמשך שנה ישולמו על ידי המעסיק לשאריו של העובד כאילו המעסיק פיטר אותו, ואם אין שארים ישולמו הפיצויים ליורשים על פי דין או לזוכים לפי צוואה לפי חוק הירושה.

שר העבודה רשאי להאריך את התקופה האמורה בתקופות נוספות שמשכן הכולל לא יעלה על 12 חודשים, אם הדבר נדרש עקב הימשכות פעולות האיבה או פעולות המלחמה.
+דיווח: הושגה הסכמה על המחליף להנייה 17:18 05/08/24 | עידן יוסף
דיווח סעודי: הושגה הסכמה על הדמות שתחליף את איסמאעיל הנייה בראש הלשכה המדינית של ארגון הטרור חמאס. הודעה על כך תפורסם בקרוב. לא ברור האם מדובר במחליף קבוע או זמני.
+גלנט לפורום מפקדי חיל-האוויר: להיערך לכל האפשרויות - כולל מעבר מהיר להתקפה 15:49 05/08/24 | מירב ארד
שר הביטחון יואב גלנט, ביקר במוצב השליטה של חיל-האוויר וקיים הערכת מצב עם מפקד חיל-האוויר האלוף תומר בר ופורום המפקדים הבכיר של החיל. השר גלנט אמר לפורום המפקדים: "אויבנו שוקלים היטב את צעדיהם בזכות היכולות שהפגנתם בשנה האחרונה. עם זאת, עלינו להיערך לכל האפשרויות - כולל מעבר מהיר להתקפה".
+לפיד: האם זה מקובל עליכם שכבר חמישה ימים מדינה שלמה יושבת ומחכה מתי יפציצו אותנו? 15:03 05/08/24 | מירב ארד
ראש האופוזיציה יאיר לפיד בפתח ישיבת סיעת ״יש עתיד״: אני רוצה לשאול מפה את ממשלת ישראל, האם מה שאנחנו רואים בימים האחרונים, זה הסטנדרט החדש? האם זה מקובל עליכם שכבר חמישה ימים מדינה שלמה יושבת ומחכה מתי יפציצו אותנו? כי אין הרתעה ואין ממשלה.

האם זה הסטנדרט החדש שתושבי הצפון לא יקבלו אפילו רמז מהממשלה מתי הם חוזרים הביתה. פינו אותם בהתקף של פאניקה, לפני עשרה חודשים, וזהו. אף אחד אפילו לא מעמיד פנים שהוא מנסה להחזיר אותם הביתה.

הממשלה הזו תיפול כשהכנסת תחזור מהפגרה המיותרת והעלובה בתולדות המדינה. ואנחנו נלך לבחירות, ואחרי הבחירות תהיה לנו ממשלה יעילה, מתפקדת, הגונה, שתעשה סדר במדינה וסדר בחיים שלנו."

+תחקיר CNN: פעילות צבאית מוגבלת במרכז הרצועה מחשש לחטופים 14:07 05/08/24 | מירב ארד | לרשימה המלאה
ממצאי תחקיר הרשת האמריקנית מעלה כי כמחצית מגדודי חמאס מצליחים להשתקם - ולחזור ללחימה ▪ מבין 24 גדודי חמאס רק 3 הושמדו ו-7 שיקמו עצמם חלקית ▪ דובר צה"ל: "הטענות המובאות בכתבה חוטאות להישגים של הכוחות בשטח, ומייצרות מצג שווא"
[צילום: דובר צה"ל]
+ליברמן: הדבר המתבקש הוא להקפיא את כל החקיקה השנויה במחלוקת 12:54 05/08/24 | מירב ארד
יו״ר מפלגת ישראל ביתנו, ח״כ אביגדור ליברמן בטוויטר: בשעה שאזרחי ישראל נמצאים במתח מחשש לתקיפה רב זירתית מאירן, עירק, תימן ולבנון, הדבר המתבקש הוא להקפיא את כל החקיקה השנויה במחלוקת ולהוריד אותה בהקדם מסדר היום. זה לא הזמן למלחמות היהודים.״

+בהמשך לאזעקות בעוטף עזה: 15 שיגורים זוהו, בן 37 נפצע באורח קל 12:31 05/08/24 | מירב ארד
בהמשך לאזעקות בעוטף עזה: זוהו 15 שיגורים. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים במקום טיפול רפואי לגבר בן 37 במצב קל, בהכרה מלאה, עם פציעה בגפיים תחתונות.
+לינקדאין מקשה על הישראלים 12:02 05/08/24 | אבי צדקה | לרשימה המלאה
כאשר המציאות היומיומית לא מאפשרת התעלמות, אפילו לא חלקית, וכאשר כל העסקים בארץ מושפעים מהמלחמה המתחוללת, אין זה מפתיע שברוב הפוסטים תיכתבנה מילים הקשורות למלחמה ותועלנה תמונות המתארות את המתרחש
עדיין צריכים אותה [צילום: ג'ני שון/AP]
+כיבוש מלא 11:17 05/08/24 | חיים רמון | לרשימה המלאה
החמאס נפגע קשה מאוד בעשרה החודשים האחרונים, אבל הוא עדיין עומד על רגליו על-אף כל התדרוכים של שר הביטחון, של המטכ"ל ושל השופרות שלהם באולפנים
לא נכנעים [צילום: חדי מזבאן/AP]
+הותר לפרסום: אברהם סומיכי הוא הנרצח השני בפיגוע בחולון 11:13 05/08/24 | מירב ארד
הותר לפרסום כי אברהם סומיכי הוא הנרצח הנוסף בפיגוע בחולון. סומיכי, בשנות ה-80 לחייו, הובא למנוחות אתמול. הניח אחרי אישה, שני ילדים וחמישה נכדים.
+תת-אלוף יואב ברונר נכנס לתפקיד מפקד עוצבת "הבזק" (99) 11:09 05/08/24 | מירב ארד
תת-אלוף יואב ברונר נכנס לתפקיד מפקד עוצבת "הבזק" (99) במקומו של תת-אלוף ברק חירם, אשר כיהן בתפקיד זה במהלך השנתיים האחרונות, וייכנס בקרוב לתפקידו כמפקד אוגדת עזה (143). טקס החילופים נערך אתמול במחנה "נחשונים" בראשות מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט ובהשתתפות מפקדים, לוחמים, משפחות ומוזמנים נוספים. תת-אלוף יואב ברונר אמר בטקס: "בחודשים האחרונים למדתי את האוגדה לעומק. פגשתי לוחמים מעולים בסדיר ובמילואים, פגשתי מפקדים וקצינים ששמו את הזולת לפני ה'אני העצמי'. פגשתי מטה אוגדה יוזם, מסור ויצירתי ומח״טים מהשורה הראשונה של צה״ל. בנוסף פגשתי את אנשי המילואים, עמוד התווך של אוגדה 99 והחברה הישראלית בכלל. אנשים שנותנים בלי סוף ומאפשרים את העמידה במשימה וקיומה של מדינת ישראל. פגשתי אוגדה המוכנה לכל אתגר העומד בפניה. אוגדה אשר הוכיחה את עצמה מעל ומעבר בשנה האחרונה."
+צה"ל: חוסל שר הכלכלה של חמאס ברצועת עזה 10:56 05/08/24 | מירב ארד | לרשימה המלאה
עבד אלזריעי היה מחבל במטה הייצור של הזרוע הצבאית בארגון הטרור חמאס ושר הכלכלה של הארגון ברצועת עזה ▪ בצה"ל מדגישים כי הוא היווה גורם משמעותי בניהול ההשתלטות של חמאס על-כניסת סחורה הומניטרית לשטח הרצועה
אלזריעי. חוסל
+"פיק ברכיים" (2)
10:34 05/08/24 | יעקב אחימאיר | לרשימה המלאה
לפעמים אפשר להתרשם מדברי 'המומחים' או הפרשנים הישראלים כי זה עתה יצאו בטהרן מנוכחותם בישיבות ההנהגה הצבאית-מדינית של אירן
חרדה מתמדת [צילום: אדי ישראל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ארבעה לוחמי מילואים נפצעו קשה בקרב בדרום הרצועה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
לפני 3,000 שנים שאל אבנר בן נר את יריבו יואב בן צרויה: "הלנצח תאכל חרב?". אילו הוצגה שאלה זו לבנימין נתניהו, ואילו בניגוד להרגלו היה מוציא מפיו מילת אמת כי אז היה משיב: "כן." כי נתניהו מעוניין שהמלחמה הזאת לא תסתיים ולכן שלא כל החטופות והחטופים יחזרו, והוא משטה בכל העולם מג'ו ביידן ועד למנהל המשא-ומתן האלוף במילואים ניצן אלון המעולה (שלשמחתי אינו מתפטר).

רשת CNN פרסמה תחקיר נרחב בנוגע ליכולות ושיקום גדודי חמאס ברצועה עזה, וקובע מפי גורמים ישראלים המצוטטים בתחקיר, כי הגדודים שנמצאים במרכז הרצועה נפגעו פחות בשל החשש לחיי מספר רב של חטופים ישראלים המוחזקים שם. הניתוח בתחקיר התמקד ב-16 גדודים של חמאס בצפון ובמרכז הרצועה, ולא בדרומה.
05/08/2024 | מירב ארד | חדשות

ישראלים רבים החברים ברשת הלינקדאין התלוננו בחודשים האחרונים על מחיקת פוסטים וחסימת חשבונות, מה שהפך מהר מאוד לחרושת שמועות על התנכלות של הפלטפורמה לגולשים הישראלים עקב המצב. ואכן, מפרוץ מלחמת 'חרבות ברזל' בחודש אוקטובר האחרון הפלטפורמה הקשיחה את אכיפת המדיניות שלה, מדיניות שאינה תואמת את המציאות הישראלית ומביאה לפגיעה במשתמשים בה. למרות זאת, אנחנו אלה שעדיין צריכים אותה ולא להפך.

לא עבר אפילו שבוע מאז שצה"ל נסוג מח'אן יונס, וחמאס חידש את ירי הרקטות מהעיר לעבר ישראל ביום חמישי ושוב היום. למרות שלפי דובר צה"ל ודוברי צה"ל מטעם עצמם באולפנים, כתשנו וחיסלנו והשמדנו את המשגרים ואת תשתיות החמאס בח'אן יונס, חמאס לא חיכה אפילו יום אחד אחרי שהצבא יצא מהעיר ומיד חידש את הירי.

מטוסי קרב של חיל-האוויר תקפו בהכוונה מודיעינית של אמ״ן ופיקוד הדרום, וחיסלו אתמול (יום א', 4.8.24) את המחבל עבד אלזריעי, מחבל במטה הייצור של הזרוע הצבאית בארגון הטרור חמאס ושר הכלכלה של הארגון ברצועת עזה.
05/08/2024 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il