|   15:07:40
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
כתיבת המומחים
טיפול בתא לחץ: להתחזק בנשימה
פינק. "כשלים מהותיים וקשים" שתי ילדות הותקפו תוך שבוע [צילום אילוסטרציה: נתי שוחט, פלאש 90]

פסק דין יוצא דופן בביהמ"ש השלום ברחובות

שורת מחדלי חקירה קשים ופעולות חמורות <br>ובלתי חוקיות של המשטרה בתיק פדופיליה <br>

השופטת אפרת פינק זיכתה נאשם בתקיפת שתי ילדות ביבנה בשנת 2018 מתארת על פני עשרות עמודים את הכשלים וחוסר החוקיות שליוו את החקירה לכל אורכה: זיהום הזיהויים, מניעת היוועצות עם עורך דין, טפיחות על גבו של החשוד, איומים והבטחות שווא, אי-בדיקת אליבי, כבילה לכיסא, עדויות בלתי מהימנות של שוטרים ועוד הפרקליטות גיבתה את מעשי המשטרה וניהלה את התיק עד סופו
18/11/2020  |   איתמר לוין   |   חדשות   |   משטרה במוקד   |   תגובות
צ'ק ליסט לפעולות פסולות
אם מישהו ירצה להכין פעם רשימה של כל הפעולות הפגומות והפסולות שניתן לבצע בחקירה - הוא יוכל להשתמש בפסק הדין של אפרת פינק. זהו פסק דין מזעזע, שבמדינה מתוקנת היה מרעיד את אמות הסיפים. אבל לא אצלנו. עובדה: מי שהייתה קצינת החקירות ביבנה כבר קיבלה קידום לרחובות. תהיו בטוחים לחלוטין שאיש לא ישלם את המחיר - לא החוקרים שרמסו את החוק והפגינו חובבנות מוחלטת, ולא הפרקליטים שנתנו להם גיבוי מלא. היחיד שישלם את המחיר הוא הנאשם, שאולי איכשהו יצליח לשקם את חייו ואולי איכשהו יצליח לכסות את הוצאות הגנתו.

פינק כתבה פסק דין מקיף ביותר, שיהיה כנראה בלתי אפשרי להפוך בערעור (אם הפרקליטות תהיה מספיק טיפשה/גאוותנית כדי להגישו). שורה אחת חסרה בסיומם של אותם 182 עמודים: הוראה למזכירות להעביר את פסק הדין לידיעת מח"ש. לא שזה היה בהכרח מועיל, אבל בתי המשפט חייבים להפסיק להתנהג כאילו עבירות שמתגלות בפניהם אינן מעניינם.

מחדלי חקירה חמורים, שלילת זכות ההיוועצות, כבילה לכסא, חבטה בגב, אי-בדיקת אליבי, תשאולים ופעולות שלא תועדו, התעלמות מזיהומים חמורים בהליכי הזיהוי, הקלטת שיחה בין החשוד לעורכת דינו, התעלמות ממצבו הנפשי הקשה של החשוד, הפרת הוראה של בית המשפט להעביר לו משקפיים, איומים וצעקות, לחצים פסולים. כל אלו נפלו בשנת 2018 בחקירתו של אדם בידי משטרת יבנה, כחשוד בעבירות מין בילדות.

סגנית נשיאת בית משפט השלום ברחובות, אפרת פינק, זיכתה את הנאשם (8.11.20) בפסק דין המשתרע על פני 182 עמודים, אשר רובם עוסקים בפעולותיה הפגומות, הפסולות והבלתי-חוקיות של המשטרה. פינק קבעה, כי משקל זיהויו של הנאשם בידי שתי הילדות שהותקפו הוא אפסי, בשל זיהום הזיהויים. ואילו להודאתו של הנאשם אין כל משקל, בשל התנהלותה של המשטרה ובשל הנסיבות בהן ניתנה ההודאה. שמו של הנאשם אסור בפרסום.

המעשים הפסולים של החוקרים עלו לאורך כל המשפט, ולמרות זאת התעקש התובע, עו"ד מיכאל פלוס (פרקליטות מחוז מרכז - פלילי) לנהל את המשפט עד תומו. פלוס אף טען, כי כל מעשיהם של החוקרים היו תקינים וכי אין מקום לפסול את הזיהויים ואת ההודאה. כאמור, מסקנתה החד-משמעית של פינק הפוכה לחלוטין. היא גם מצביעה על התנהלות פסולה של המשטרה במהלך המשפט, כאשר כל מעשיה היו כפופים לפרקליטות.

פינק מונה את שמותיהם של כל השוטרים שהיו מעורבים בחקירה. את החקירה הובילה רס"מ אוקסנה גרגיר, חוקרת מין בתחנת יבנה, שהייתה אז חסרת ניסיון ולמרות זאת הופקדה על חקירה כה מורכבת ורגישה. פקד מזי באני היא ראש משרד החקירות בתחנת המשטרה ברחובות, ואז שימשה באותו תפקיד בתחנת יבנה; בעדותה היא נתנה גיבוי לחלק מן המהלכים הפסולים ואף לא הבינה את חומרתם של כמה מהם.רס"ב ולדיסלב זרובימסקי הוא חוקר זירה טכנית בתחנת יבנה והיה מופקד על הפעולות הטכניות בתיק.

כבר בתחילת פסק הדין אומרת פינק: "נמצאו כשלים מהותיים וקשים בחלק גדול מהליכי החקירה ואף בהשלמות חקירה שהתבצעו במהלך ניהול ההליך הפלילי עצמו. מקצת המחדלים כוללים בעיקר את הפגמים הבאים: אי-עריכת פעולות חקירה בסיסיות לאיתור מצלמות וסרטונים; אי-עריכת בדיקות פורנזיות נדרשות; מתן אפשרות למשפחות הקטינות לשוחח לפני מסדרי זיהוי וחשיפת הקטינות לצילומים וייתכן אף לנאשם עצמו; אי-תיעוד פעולות חקירה מהותיות; מחיקת היסטוריית חיפוש על-ידי אמה של א' [הילדה הראשונה שהותקפה] בדף פייסבוק של הנאשם, וזאת במסגרת השלמת חקירה; פגיעה בזכות ההיוועצות והקלטת שיחה עם עורכת דין; אי-בדיקת האליבי של הנאשם בזמן אמת ועוד".

ת"פ 12876-06-18, מדינת ישראל נ' פלוני / פס"ד
זיכויו של נאשם מעבירות פדופיליה, תוך ביקורת חריפה ביותר על המשטרה ומניית עשרות מחדלי חקירה, פעולות פסולות והתנהלות בלתי חוקית של משטרת יבנה

זיהום ראיות הזיהוי

לאחר תקיפתה של הילדה הראשונה בת השבע, ב-8.5.18, לא ביצעה המשטרה פעולות חקירה בסיסיות כגון תפיסת מצלמות אבטחה באזור בו התרחש האירוע. במקום זאת, אומרת פינק, שלחה המשטרה את הוריה של הילדה לנסות לאתר את החשוד, והם שהובילו למעצרו של הנאשם. התוצאה הייתה, שהם יצאו עם הילדה שוב ושוב לרחובות יבנה בתקווה לאתר את הפדופיל, היו משוכנעים בזיהויו והמוטיבציה שלהם להפלילו באה לידי ביטוי בנכונותם למסור עדויות שאינן מהימנות, כלשונה של פינק. ההורים קיימו שיחות רבות עם בתם והראו לה תמונות של חשודים פוטנציאליים, בצורה העלולה לזהם את זיהויו של הנאשם על ידה. הם גם החליפו תמונות עם הוריה של הילדה השנייה, שהותקפה שמונה ימים מאוחר יותר.

הוריהם של שתי הילדות אף ישבו יחדיו ושוחחו בתחנת המשטרה לפני מסדר הזיהוי שנערך לנאשם, כאשר איש מבין השוטרים אינו מעלה על דעתו שיש למנוע שיחה זו. השוטרים שהעידו על מפגש זה מסרו גרסאות סותרות, ופינק מותחת ביקורת במיוחד על עדותה של גרגיר. באני לא ראתה כל פסול בשיחה זו, ופינק מוצאת עובדה זו כ"מטרידה ביותר" וכהוכחה לכך שהיא אינה מבינה את משמעות הדבר. פינק מותחת ביקורת גם על עדויותיהם של רס"ב יואב וונה, שערך את מסדר הזיהוי, ושל חוקרת הילדים זוהר מנשאוף, שגם הם לא התערבו באותה שיחה.

מחדלי חקירה

החוקרים לא מיצו את הליך זיהויו של הנאשם: הילדה הראשונה לא התבקשה להשתתף במסדר זיהוי; לא נבדקו הסתירות בתיאורו בידי שתי הילדות; לא נבדקו אפיקי חקירה נוספים; לא מוצתה בדיקת תלונתה של ילדה נוספת שלדבריה הותקפה גם היא. החוקרים לא ביצעו בדיקות ביולוגיות ראויות בבגדיהן של הילדות ועל גופן, וקיים חוסר בתיעוד הבדיקות בבגדים בתירוץ ש"עובדי המעבדה היו בחופש"

פינק אומרת: "את החקירה הובילה חוקרת ללא ניסיון ממשי בחקירת עבירות מין, וזאת למרות מורכבות החקירה. כפי שעוד יתואר, החלק הראשון של החקירה – טרם מעצרו של הנאשם – נוהל בצורה חובבנית ומבלי שנערכו פעולות חקירה בסיסיות. פעולות רבות לא תועדו כפי הנדרש ופעולות מהותיות לא בוצעו כלל. החלק השני של החקירה – לאחר מעצרו של הנאשם – גם הוא סבל ממחדלים רבים, ובמקביל לווה בעודף מוטיבציה להביא את הנאשם לדין ולא לחקור ולבדוק כיוונים נוספים או קשיים שהיו בתיק".

פינק פורסת על פני עמודים רבים את המחדלים הקשים והמשמעותיים שנפלו לאורך החקירה. החוקרים לא איתרו וממילא לא תפסו צילומים ממצלמות אבטחה ליד זירות האירועים; אימה של הילדה הראשונה הפנתה אותם למצלמה ספציפית, אך הם התעלמו; כיוון שכך, ההורים איתרו בעצמם את הצילומים והחזיקו בהם – דבר המהווה מחדל חמור; גם בעניינה של הילדה השנייה לא אותרו מצלמות ולא נתפסו צילומים.

מחדלים קשים נפלו גם בתיעוד חקירתו של החשוד (ולימים הנאשם). בין היתר לא תועדו המפגש הראשון של החוקרים עם הוריה של הילדה הראשונה (ובאני אף טענה שאין צורך בתיעוד שכזה); זיהויו של הנאשם בידי הילדה הראשונה בתחנת המשטרה לא תועד; השוטרים לא תיעדו את השיחה בין הוריהן של שתי הילדות. החוקרים לא מיצו את הליך זיהויו של הנאשם: הילדה הראשונה לא התבקשה להשתתף במסדר זיהוי; לא נבדקו הסתירות בתיאורו בידי שתי הילדות; לא נבדקו אפיקי חקירה נוספים; לא מוצתה בדיקת תלונתה של ילדה נוספת שלדבריה הותקפה גם היא. החוקרים לא ביצעו בדיקות ביולוגיות ראויות בבגדיהן של הילדות ועל גופן, וקיים חוסר בתיעוד הבדיקות בבגדים בתירוץ ש"עובדי המעבדה היו בחופש".

הפגמים נמשכו גם בהשלמות החקירה שבוצעו תוך כדי המשפט, מדגישה פינק. המשטרה בדקה בצורה בלתי מקצועית את מכשיר הטלפון של אביה של הילדה הראשונה, אשר צילם את הנאשם והציג תמונות שלו לבתו; היא לא מיצתה את החקירה בשאלה האם המשפחות העבירו ביניהן תמונות של הנאשם; וזרובימסקי מחק בטעות את היסטוריית החיפוש של אימה של הילדה הראשונה בדף הפייסבוק של הנאשם, שיכלה להצביע על כך שהכווינה אליו את בתה (הוא לא צילם את החקירה וכך לא ניתן היה לדעת מה אירע). עוד התברר, כי תוך כדי המשפט שוחחו גרגיר ושוטרים אחרים על התיעוד מן המצלמות – בלא שקיבלו הוראה לעשות זאת ובלא שתיעדו את שיחתם.

חקירתו של הנאשם

"המסקנה המתבקשת היא כי העדר התיעוד לא היה בגדר אירוע נקודתי אלא שהוא ליווה את החקירה כולה. בתופעה זו יש משום פגיעה אנושה בהליך המשפטי ובגילוי האמת. ניהול חקירה ללא תיעוד וללא שקיפות, אינו מאפשר בחינת החקירה על ידי בית המשפט באופן מלא. מידע שעשוי להיות מידע מהותי נעלם מעינו של בית המשפט. ממילא, נוכח העדר התיעוד וגרסאות שוטרים שנמצא ספק לגבי מהימנותן, בשל סתירות, העדר היגיון והסתרת מידע, יש לאמץ את עיקרי גרסתו של הנאשם באשר לאותם אירועים בלתי מתועדים"

גרגיר חקרה את הנאשם שלוש פעמים, ובניגוד לגרסתה בתמלול החקירה ובעדותה – פינק קובעת, על סמך ציפייה בתיעוד המצולם, כי בשתי החקירות הראשונות כלל לא מסרה לו על זכותו להיוועץ בעורך דין וממילא זכות זו נשללה ממנו. "עמדתה של גרגיר לאורך כל עדותה אינה מעוררת אמון רב", כותבת פינק, ומציינת שהיא עמדה על גרסתה ולפיה הנאשם שוחח עם עורך דין – למרות שהתיעוד המצולם מוכיח שאין לה כל אחיזה במציאות.

לפני חקירתו השנייה של הנאשם נערך לו "תשאול נעלם" – שיחה עם השוטרת ענבל שטר, שלחצה עליו להודות בחשדות נגדו, ואשר לא תועדה. גם לפני שיחה זו לא הובהר לו שזכותו להיוועץ בעורך דין. שטר וגרגיר אף יצרו בפני הנאשם את הרושם, כאילו כבר התייעץ עם עורך דין. רק בחקירה השלישית, ולאחר שהודה, נאמר לו שזכותו להיוועץ – אך החקירה התנהלה למרות שביקש לממש זכות זאת ולמרות שעורכת דינו הייתה בדרכה לתחנה. הנאשם שוחח עימה בהפסקה במהלך חקירתו, והתברר שהשיחה הוקלטה בידי גרגיר וזרובימסקי; פינק אומרת, שקשה עד מאוד לומר שהייתה זו תקלה בתום לב. ההקלטה לא הופסקה וגם לא נמחקה לאחר מכן.

הנאשם היה אזוק בידיו ורגליו ונכבל בידיו לכיסא במהלך חקירתו, וזאת ללא כל צורך ותוך הפרת נוהלי המשטרה – שכן לא היה כל חשש שיימלט. פינק מציינת, כי דווקא בעת שיצא עם חוקריו לתחנת המשטרה, הוא לא היה אזוק. כאשר התלונן הנאשם בחקירתו השלישית שהאזיקים לוחצים על ידיו, הבטיחה גרגיר לבדוק זאת – אך לא עשתה דבר.

הנאשם טען שהחוקרים הפעילו עליו לחצים פסולים ואיימו עליו; מאחר שחלקים משמעותיים מן החקירות לא תועדו והתגלו סתירות בגרסאותיהם של החוקרים, קיבלה פינק את גרסתו. בין היתר קבעה פינק, כי גרגיר הרימה את קולה על הנאשם ודפקה על השולחן (גרגיר הכחישה, אך התיעוד ברור). החוקר אבינועם בשארי נכנס לחדר למרות שלא היה חלק מצוות החקירה, חבט מספר פעמים בגבו של הנאשם וכינה אותו "פדופיל"; פינק דוחה לחלוטין את הטענה שהייתה זו "כאפה ידידותית". גרגיר צילמה את הנאשם בתקריב ואיימה לפרסם את תמונתו אם לא יודה, ופינק אומרת שגם בנקודה זו עדותה הייתה בלתי מהימנה ו"עוררה אי-נחת רבה".

השוטרות יסמין גואטה ומור חדד, ששמרו על הנאשם בחצר לפני חקירתו הראשונה, איימו עליו: "אם לא תודה, הם יוציאו ממך במצב של אלימות ומכות". גם שטר אמרה לו, בתשאול הנעלם, כי אם לא יודה – "זה יכול להגיע למצב של מכות". הנאשם פונה לבית החולים לאחר שהתעלף בתום חקירתו הראשונה, אך פינויו לא תועד. הוא טען, כי השוטרים מזי שאואט ורוני גטנך, אשר ליוו אותו באמבולנס, השפילו אותו ואיימו עליו. השניים הכחישו, אך פינק קובעת שאינה מאמינה להם. שוטרים שלא היו קשורים לתיק נכנסו לחדר החקירות ללא צורך, וגרגיר ערכה תיעוד סלקטיבי של כניסות אלו. כל אלו, מדגישה פינק, מעוררים חשש של ממש שמא השוטרים מסרו לנאשם מידע מוכמן – אותו כלל לאחר מכן בהודאתו.

פינק מסכמת נושא זה: "המסקנה המתבקשת היא כי העדר התיעוד לא היה בגדר אירוע נקודתי אלא שהוא ליווה את החקירה כולה. בתופעה זו יש משום פגיעה אנושה בהליך המשפטי ובגילוי האמת. ניהול חקירה ללא תיעוד וללא שקיפות, אינו מאפשר בחינת החקירה על-ידי בית המשפט באופן מלא. מידע שעשוי להיות מידע מהותי נעלם מעינו של בית המשפט. ממילא, נוכח העדר התיעוד וגרסאות שוטרים שנמצא ספק לגבי מהימנותן, בשל סתירות, העדר היגיון והסתרת מידע, יש לאמץ את עיקרי גרסתו של הנאשם באשר לאותם אירועים בלתי מתועדים".

הודאתו של הנאשם
כרמלי. אין להתעלם מן הנסיבות

בליל מעצרו הראשון שהה הנאשם בתא קטנטן, ובו שירותי "בול פגיעה", מזרן על הרצפה ומקקים. לדבריו, הוא לא יכול היה לישון ולאכול, ובחקירתו למחרת הרגיש "שבור נפשית". בידי גרגיר היה מידע על מצבו הנפשי של הנאשם, אך היא התעלמה ממנו. עוד נקבע, כי החוקרים התעלמו מהוראתו של בית המשפט ובמשך שבוע לא העבירו לנאשם זוג משקפיים (במקום זה שנשבר בעת מעצרו), ולאורך תקופה זו לא יכול היה לראות כראוי, כולל את ההודעות עליהן חתם

פינק החליטה שלא לפסול את קבילותה של ההודאה, אך נתנה לה משקל אפסי בשל הנסיבות בהן הודה הנאשם. היא שבה ומזכירה את כבילתו לכיסא, הרמת הקול והאיומים, וההבטחות שישוחרר אם יודה. פינק מגיעה למסקנה, כי כל אלו לא הגיעו עד כדי פגיעה ברצונו החופשי של הנאשם, אך הצטברותן מהווה פגיעה חמורה ביותר בזכותו להליך הוגן.

בניתוח משקלה של ההודאה עוסקת פינק במצבו הנפשי של הנאשם, שהיה קשה במיוחד. היא קיבלה את גרסתו לפיה בליל מעצרו הראשון שהה בתא קטנטן, ובו שירותי "בול פגיעה", מזרן על הרצפה ומקקים. לדבריו, הוא לא יכול היה לישון ולאכול, ובחקירתו למחרת הרגיש "שבור נפשית". עוד טען, כי בחקירה זו אמר את האמת, אך גרגיר רצתה "לקבל את האמת שלה". בידי גרגיר היה מידע על מצבו הנפשי של הנאשם, אך היא התעלמה ממנו. עוד נקבע, כי החוקרים התעלמו מהוראתו של בית המשפט ובמשך שבוע לא העבירו לנאשם זוג משקפיים (במקום זה שנשבר בעת מעצרו), ולאורך תקופה זו לא יכול היה לראות כראוי, כולל את ההודעות עליהן חתם. פינק מסכמת באומרה, כי הנאשם שייך לקבוצת סיכון של מי שעלולים להודות בעבירות שלא ביצעו.

בחינת ההודאה כשלעצמה מובילה למסקנה שיש לה משקל ממשי, אך אין להתעלם מן הנסיבות הקשות בהן ניתנה – אומרת פינק. נסיבות אלו, ובהן מצבו הנפשי של הנאשם, הלחצים שהופעלו עליו ומניעת זכות ההיוועצות, מובילות לכך שיש להפחית בצורה ממשית ממשקלה של ההודאה. ואילו הפרטים הרבים המצויים בה, כולל פרטים מוכמנים, עלולים להיות תוצאה של מידע שמסרו לו השוטרים בחקירות ובשיחות הרבות שלא תועדו.

עוד מציינת פינק, כי החוקרים כלל לא בדקו את טענת האליבי של הנאשם, למרות שהוא מסר פרטים מדויקים על מקום הימצאו בעת שהילדה הראשונה הותקפה וגם את שמותיהם של מי שיכולים לאמת את האליבי. גרגיר תירצה זאת בכך שהיא אינה "מתייחסת במיוחד" לטענות אליבי, וכי דבריו של הנאשם היו רק "סוג של אליבי" ולא מפורטים די הצורך. פינק אומרת כי הסיבה האמיתית הייתה שגרגיר הייתה משוכנעת באשמתו. "גם כאן ניתן ללמוד על הלך הרוח שליווה את החקירה, ואשר לא אפשר חקירה ממשית של אפשרויות אחרות, למעט האפשרות כי הנאשם הוא האשם במעשים המיוחסים".

פינק מסיימת את פסק הדין באומרה, כי אכן מדובר בתוצאה קשה: מי שתקף מינית שתי ילדות עודנו מסתובב חופשי. אולם, "זאת המסקנה הבלעדית האפשרית נוכח הנסיבות", לאחר שבמהלך התברר שהראיות המוצקות-לכאורה לחובתו של הנאשם "נופלות כמגדל קלפים". את הנאשם ייצגו עוה"ד עדי כרמלי וארז אלוש.


תאריך:  18/11/2020   |   עודכן:  18/11/2020
איתמר לוין
+מחדלי חקירה ופגיעה בזכויותיו של קטין שהואשם בשוד
08:33 18/11/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
המשטרה שלחה נערים בני 15 לאתר בעצמם את מי ששדד מהם אופניים  ▪  אמירה מפלילה של הנאשם לא תועדה בזמן אמת  ▪  החוקרים הפרו שוב ושוב את זכויותיו כקטין וכנחקר
(פרוינד. "באופן המעורר טרדה רבה")
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שורת מחדלי חקירה קשים ופעולות חמורות ובלתי חוקיות של המשטרה בתיק פדופיליה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  משטרה במוקד
השוטר נאור יצחק ייחקר באזהרה ולאחר מכן יחליט היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, האם להעמידו לדין בשל הריגתו של חיר חמדאן. כך קובע (יום ה', 12.11.20) בית המשפט העליון. השופט נעם סולברג מזהיר בדעת יחיד, כי ניסוח פסק הדין עלול לגרום לכך שהחקירה תהיה רק כדי לצאת ידי חובה ובכל מקרה יצחק יועמד לדין.
12/11/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
מינוי פרקליט מלווה בתיקים מורכבים, מתוקשרים או רגישים הפך לחלק בלתי נפרד מחקירות משטרה רבות ונראה, כי הגיע העת לחשוב על הדברים מחדש. הפרקליט המלווה מהווה למעשה חלק מצוות החקירה ומייעץ לו, מן הפן המשפטי, מה נחוץ לחקור.
09/11/2020  |  עו"ד עופר רשו  |   מאמרים
המחלקה לחקירות שוטרים תסיים בתוך חודש תלונות על עבירות שנאה, גזענות ופגיעה באנשים עם מוגבלות. כך קובע מתווה שהעביר (יום א', 8.11.20) היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לשר המשפטים, אבי ניסנקורן. ההחלטה האם להעמיד לדין בתיקים כאלו תתקבל בתוך שלושה חודשים מסיום החקירה, ובמקרים חריגים - בתוך שישה חודשים.
08/11/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
רב-פקד דובי שרצר, ראש צוות חשיפה במחלקה לחקירות שוטרים, יקבל השבוע דרגת סגן-ניצב, יעזוב את מח"ש וישהה בחופשה של 14 חודשים עד פרישתו מן המשטרה. כך קובע הסכם פשרה בין שרצר לבין המשטרה ופרקליטות המדינה, שהוגש (5.11.20) לבית המשפט המחוזי בירושלים.
07/11/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
למשטרה אין נוהל לטיפול בסכומי כסף קטנים המצויים בידי עצורים, דבר העלול להוביל לגניבות בידי שוטרים. כך מזהיר (4.11.20) שופט בית משפט השלום בחיפה, שלמה בנג'ו.
05/11/2020  |  איתמר לוין  |   חדשות
רשימות נוספות   /   משטרה במוקד  /  מי ומי    / 
רשימות נוספות   /   משמר המשפט  /  מי ומי  
העליון ידון חלקית בערעור ניסו שחם  /  איתמר לוין
בכיר במח"ש: "מעולם לא פנו אלי להקל או לסגור תיק"  /  עידן יוסף
אוחנה: "חשש כבד למשטרת מחשבות"  /  עידן יוסף
משטרה חדשה לקורונה - וגם לאחר מכן  /  מני יצחקי, מאיר אלרן, כרמית פדן
כרוניקה של סירוס עצמי (ב')  /  איתמר לוין
כרוניקה של סירוס עצמי  /  איתמר לוין
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
הלא חרדים מסרבים להיות "חוטבי עצים ושואבי מים" לרבנים, אברכים ופוליטיקאים חרדים    או שהחרדים ימלאו את חובתם האזרחית או שיסתלקו מכאן
מנחם רהט
מנחם רהט
נס הצלת עם ישראל משואה זוטא, תחת נחילי הכטב"מים והטילים שנשאו מטעני מוות נוראים, אינו פחות מנסי הקמת המדינה וששת הימים, ויש אומרים שמדובר בנס בסדר גודל תנכ"י
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il