|
|
לא התייחסתי בתגובתי האחרונה להיבט "ההגיוני" של המושג גניבה כן או לא , אלא לחוק. נו , מה לעשות , אדוני "הסתם משפטן" , גם "סתם משפטן" יכול לעיין בסעיף 383 לחוק העונשין , המגדיר את יסודות המושג "גניבה מהי ? ",בהיבט הפלילי של סעיפי העונשין בסוג זה של עבירה ( סעיף 384 לחוק העונשין וכן עוד סעיפי עונשין בפרק י"א בחוק העונשין ) , ולהבין שיש צורך להוכיח את יסוד "אי ההסכמה" של בעל הרכוש ,או האחראי עליו ,או בעל החזקה בו , כדי שמעשה של נטילת רכוש של אחר ( וגם המושג "נטילה" מפורט בהגדרה ) , יהיה מעשה פלילי עפ"י פרק י"א בחוק העונשין , הדן בעברות של "פגיעות ברכוש". נו , איך נוכיח "אי הסכמה " מבלי תלונה \עדות של בעל הרכוש , או בעל החזקה בו ?.
|
|
|
`
כתוב תגובה ל-
שלמה המגיב
|
|
|