|
חגיגת מנגלים ביום העצמאות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
משפחה ישראלית ממוצעת בת חמש נפשות צורכת כ-7 ק"ג בשר בממוצע במהלך יום העצמאות. בתחום מוצרי העוף, הבשר החביב על הישראלים ביום העצמאות הוא שווארמה (42%), אחר-כך פרגית (30%), ובתחום הבשר מובילים סטייק האנטריקוט (45%), פילה (28%) וסטייק עם עצם (20%) - כך עולה מסקר שערכה רשת "טיב טעם" בנושא הרגלי צריכת הבשר של הישראלים ביום העצמאות.
הוצאה ממוצעת למשק בית בישראל לקראת יום העצמאות עומדת על 800 שקלים, מתוכה 600 שקלים על מוצרי בשר בלבד. על-פי הסקר, משפחה ישראלית ממוצעת מוציאה לקראת יום העצמאות כ-50 שקלים על מוצרים חד-פעמיים: צלחות, כוסות, סכו"ם, מפה ומפיות.
על סלטים כגון חומוס, מטבוחה, סלט כרוב, סלט חצילים וכיו"ב מוציאה משפחה ישראלית בת חמש נפשות לקראת יום העצמאות כ-100 שקלים בממוצע, כ-30 שקלים בממוצע על שתייה קלה ו-20 שקלים בממוצע על פיתות וחטיפים.
58% ממשקי הבית בישראל מקציבים סכום נפרד לשתייה חריפה בחלוקה לקטגוריות הבאות: 30% בירה מיובאת, 25% בירה מקומית, 22% וודקה, 13% בירת בוטיק ו-10% יין אדום.
יותר ישראלים מעדיפים בשר טרי
מנתוני רשת טיב טעם, בחג העצמאות בשנה שעברה נמכרו 137 טון בשר בחמישה ימים, מתוכם 25 טון אנטריקוט, 24 טון נקניקיות ו-14 טון פרגיות.
לדברי יוסי שליו, ראש אגף הסחר והשיווק של רשת טיב טעם, צפויות מכירות של כ-35,000 שקיות פחמים לסוגיהן.
על-פי נתוני הרשת, יותר ישראלים מעדיפים בשר טרי (58%) על פני בשר קפוא (42%). לדברי שליו, "למרות פער המחירים בין בשר טרי לקפוא, הציבור הישראלי מודע לכך שבשר טרי הוא הרבה יותר איכותי, טרי וטעים. אחת הסיבות לעלייה במודעות לכך היא לדעתי תוכניות הבישול הרבות שיש כיום בטלוויזיה, אשר מחנכות את הציבור לבישול בשר וירקות טריים".