ההולנדים מוכיחים לנו פעם נוספת את היתרונות הבריאותיים של השוקולד. מחקר שנעשה בקרב גברים קשישים בהולנד, הידועה בשוקולד הטעים שלה, הראה כי אלו שאכלו כמות שוות ערך לשליש מחטיף שוקולד בכל יום, נהנו מלחץ דם נמוך יותר ומירידה בסיכון למוות.
לדברי החוקרים, עדיין מוקדם מדי להסיק, כי השוקולד הוא שהביא לבריאות הטובה יותר. ייתכן והגברים שאכלו מוצרי קקאו רבים יותר חלקו גם איכויות אחרות שגרמו להם להיות בריאים יותר. מומחים מזכירים גם את העובדה, כי אכילה מרובה של שוקולד עשוייה להשמין... גורם סיכון הן למחלות לב והן ללחץ דם גבוה.
"עדיין מוקדם מדי מכדי לפרסם המלצות לגבי השאלה האם אנשים צריכים לאכול יותר קקאו או שוקולד", הדגישו החוקרים מאוניברסיטת 'Wageningen' שבהולנד.
עדיין, המחקר ההולנדי, שמומן על-ידי "Netherlands Prevention Foundation", הוא המחקר המקיף ביותר שנעשה עד כה, שבו תועדה ההשפעה הבריאותית של פולי הקקאו, והוא מאשר ממצאים של מחקרים קודמים, קטנים יותר וקצרי טווח, שמצאו גם הם
קשר בין שוקולד לבין לחץ דם נמוך.
הממצאים, שפורסמו ב"רפואה פנימית", מבוססים על נתונים שנאספו במשך יותר מעשור על גברים הולנדים שהיו בני 65 ויותר בשנת 1985. המחקר הממושך שימש גם חוקרים אחרים שבדקו גורמי סיכון למחלות כרוניות.
אכילה רבה של שוקולד - סיכון נמוך למוות הפעם בדקו החוקרים את הרגלי האכילה של 470 גברים בריאים שלא נטלו תרופות להורדת לחץ דם. הגברים שאכלו את הכמות הרבה ביותר של מוצרים העשויים מפולי קקאו, כולל משקאות קקאו, חטיפי שוקולד ופודינג שוקולד, היו בעלי לחץ דם נמוך וסיכון נמוך ב-50% למוות.
פולי קקאו מכילים פלבנואידים, שהסברה היא כי הם מעלים את תחמוצת החנקן בדם ומשפרים את תפקוד כלי הדם.
מומחים בתחום שהגיבו למחקר ציינו, כי מדובר במחקר חשוב ביותר המספק תמיכה אפידמיולוגית למה שחוקרים רבים הראו במספר מודלים ניסיוניים. יצויין, כי הגברים שאכלו את מוצרי הקקאו הרבים יותר לא היו 'אכלנים גדולים' יותר מאלו שאכלו פחות מוצרי קקאו.
ומה עם הנשים? האם גם הן נהנות מהיתרונות? המחקר כלל גברים קשישים, ציינו החוקרים, אך אם בודקים מחקרים מעורבים אחרים רואים את אותן השפעות אצל גברים ונשים, צעירים ומבוגרים, לכן, ייתכן ואת ממצאי המחקר הנוכחי אפשר להכליל גם על נשים.