בדומה לרוב מדינות המערב, גם בישראל כ-25% מהאוכל המוכן ומהתוצרת החקלאית מושמד כל שנה עקב חוסר מודעות ציבורית או חוסר אמצעים לוגיסטיים להעביר אוכל זה לזקוקים לו. לרשותו של חקלאי שפירותיו ניזוקו בסערה או מקרה ושאר פגעי טבע מעמידה הקרן לנזקי טבע שתי אפשרויות: האחת - להביא את התוצרת החקלאית לבית אריזה, שם תמוין והחקלאי יקבל תמורה כספית עבור התוצרת הראויה לייצוא, או לחלופין להותיר את הפירות כמות שהם למשך שבוע-שבועיים עד לריקבון. נציג מטעם הקרן לנזקי טבע יגיע לשטח החקלאי לאמוד את הנזק ולאחר שומה יוודא כי החקלאי משמיד את היבול ואינו מוכר אותו בשוק.
החיסרון בשתי השיטות הוא העובדה כי בתנובה זו ניתן היה להאכיל פיות רעבים רבים בישראל. 24% מהאוכלוסיה נזקקים, לרבות 738,000 ילדים שחיים מתחת לקו העוני. מדי שנה, אלפי טונות של יבול נידונים להירקב בשדות ועל גבי העצים, בהיעדר כדאיות כלכלית לחקלאים שמגדלים אותם, מחמת נזקי טבע או עקב ביקוש נמוך.
ארגון משולחן לשולחן, שהוקם לפני ארבע שנים ברעננה, בחר להתייחס לבעיה כארגון-גג להצלת מזון בישראל, שלפתחו משחרות עמותות חסד רבות. משולחן לשולחן מבטיח שאוכל עודף יגיע ליעדו הנכון: האנשים הנזקקים. באמצעות אנשי הארגון וקבוצות של מתנדבים, אוסף הארגון אוכל מאולמות אירועים, מבסיסי צבא, מחדרי אוכל מפעליים, ממגדלי פירות וירקות, ממפעלים לייצור אוכל וכדומה, ומחלק את האוכל לעמותות מחיפה ועד שדרות המטפלות בנזקקים, בילדים ובנשים בסיכון, בקשישים ובמשפחות מעוטות יכולת.
פרויקט לקט הינו יזמה חדשנית של הארגון למלחמה ברעב בישראל: משולחן לשולחן ומתנדבי הארגון, נכנסים, בעידודם של חקלאים, לשדות ופרדסים ללקט תוצר חקלאי שלא נקטף בסיומה של עונה חקלאית. המתנדבים נמצאים בשטח במשך שעות אחדות, והיבול שנאסף נשלח על-ידי משולחן לשולחן לארגונים התומכים בנזקקים בכל רחבי הארץ.
ההשראה והרוח העומדים מאחורי פרויקט "לקט" מעוגנים בפסוק מהתורה: "כי תקצור קצירך בשדה, ושכחת עומר בשדה, לא תשוב לקחתו. לגר ליתום ולאלמנה יהיה, למען יברכך ה' אלוהיך בכל מעשה ידיך" (דברים כד יט). במסגרת פרויקט לקט "מוצלים" טונות רבים של ירקות ופירות באיכות גבוהה.
מתנדבים לאיסוף יבול וכן חקלאים המעוניינים לתרום לפרויקט מוזמנים לפנות לאבי אקוני בטלפון 052-5856498 או 09-7441757.