מזוז דחה הדרישה לפתוח בחקירה נגד פרס

היועמ"ש מזוז דחה את הדרישה מצד ח"כ מיכאל איתן שדרש לחקור את פרס על התרומות האסורות שקיבל ● מזוז המליץ כי ועדת האתיקה תדון בנושא
עידן יוסף חדשות תגובות
היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הודיע כי אין בכוונתו לפתוח בחקירה פלילית נגד המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, בפרשת התרומות האסורות שקיבל.

בתשובה על תלונתו של חבר הכנסת מיכאל איתן (ליכוד) בעניין זה, קבע היועץ, כי מן הראוי שעניינו של שמעון פרס בנושא זה ייבחן בוועדת האתיקה של הכנסת.

איתן דרש לחייב את פרס להחזיר לקופת המדינה חלק מהתרומות שקיבל לפני הפריימריז לראשות מפלגת העבודה, בעקבות דוח מבקר המדינה בנושא. עו"ד רז נזרי, עוזרו הראשי של היועמ"ש כתב כי דוח מבקר המדינה לא הועבר אל היועץ המשפטי לממשלה בהתאם לסעיף 14(ג) לחוק מבקר המדינה תשי"ח-1958. מכל מקום, ההיבטים השונים הנוגעים לדוחות מבקר המדינה נבדקים על-ידי משרד היועמ"ש כדבר שבשגרה, וכך ייעשה גם לגבי הדוח שבנדון.

כזכור, מבקר המדינה, השופט (בדימ.) מיכה לינדנשטראוס, קבע בטיוטת דוח לא סופית, כי קיים חשד לעבירות פליליות מצד ח"כ שמעון פרס, שקיבל תרומות בסכום כולל של 320 אלף דולר מהמיליארדרים חיים סבן, דניאל אברהמס וברוס רפפורט. כפי שכבר נחשף, הכספים התקבלו לקראת הפריימריז במפלגת העבודה. הכספים שימשו בפועל למימון התמודדותו של פרס על ראשות מפלגת העבודה. מאוחר יותר קבע המבקר, כי מדובר בתרומות בלתי תקינות, אך הוא נמנע מהמלצה ליועמ"ש להורות על פתיחת חקירה פלילית.

"אף אנו שותפים לדעה", כתב נזרי, "כי המצב הנוכחי אינו משביע רצון, בלשון המעטה - כפי שאתה מציין בצדק בפנייתך - בכל הנוגע לאפשרות הקיימת בחוק המפלגות ביחס לקבלת תרומות על-ידי מועמדים בבחירות מקדימות קודם לתחילת "תקופת הבחירות", כפי שאף עלה בעניינו של ח"כ פרס. גם אנו סבורים כי יש לתקן פרצה זו, ולהסדיר בחוק את הנושא. כזכור לך בוודאי, היועץ המשפטי לממשלה יזם תיקון כאמור עוד במחצית השניה של שנת 2005, יוזמה שבסופו של דבר, בשל עיכובים בקידומה, התמצתה בחקיקת הוראת השעה בדצמבר 2005".

ניזרי הוסיף: "בהקשר זה נזכיר, כי כפי שאף צוין בדוח המבקר שבנדון, הוכנה במשרדנו זה מכבר הצעת חוק שעניינה הסדרת נושא מימון הבחירות המקדימות במסגרתה אמור להיות מוסדר גם נושא זה. לאחרונה אישרה הממשלה את חלקה של ההצעה שעניינו ביקורת מבקר המדינה על מימון בחירות מקדימות ואיסור שימוש בנכסי ציבור לתעמולת בחירות בבחירות מקדימות. ההצעה עברה קריאה ראשונה והיא עומדת בפני דיון בוועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת בימים הקרובים".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 18/01/2007 | עודכן: 19/01/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מזוז דחה הדרישה לפתוח בחקירה נגד פרס
תגובות  [ 20 ] מוצגות   [ 15 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
לא קשורות לפרימריז של פרס
18/01/07 23:11
 
מדריך ליונה עיוורת
19/01/07 17:02
2
יבר
18/01/07 23:41
3
בוזגלו
18/01/07 23:41
4
מב"י
19/01/07 01:17
5
מאיר אברהם
19/01/07 01:24
6
זו מתנת שוחד לכל דבר
19/01/07 01:33
7
או מזוז מחזיר טובות ?
19/01/07 07:34
8
טוהרת המידות
19/01/07 08:17
 
CORRUPTION EYE
20/01/07 08:16
9
ש' אלידע
19/01/07 08:45
 
אזרח בר דעת
19/01/07 12:22
10
מצחיק
19/01/07 11:14
11
אליהו ברטולי
19/01/07 12:35
 
מאיר אברהם
19/01/07 17:12
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]