רדיו חיפה הצליח לעצבן את משרד החינוך

שדרנית הרדיו, שאמרה בשידור חי "יש ילדים חארות", זכתה לתלונה נוקבת מצד משרד החינוך, אך בירור מעמיק מגלה כי הקרב לא החל מהיום והשדרנית בעלת הלשון החדה מצליחה לטלטל את המערכת ● סיפור בהמשכים
עידן יוסף חדשות תגובות
אבינועם מגן

משרד החינוך דורש לפתוח בהליכים משמעתיים נגד תחנת הרדיו האזורי "רדיו חיפה קיי סיטי" והשדרנית ענבר דותן. דובר המשרד, אבינועם מגן, פנה בעקבות שידור של התוכנית "אימא עצבנית" ששודרה (26.3.07) ברדיו, ועסקה בין היתר בפניית בעלה של מורה במערכת החינוך שמוחה על התנאים בהם מועסקים מורי ישראל.

השדרנית דותן לא חסכה ממנו את דעתה על מערכת החינוך, והשתלחה בתלמידים ובהוריהם. הציטוט שקומם את משרד החינוך היה: "...אין לי ספק, שיש ילדים חארות, יש הורים עוד יותר חארות ואין לי ספק שיש גם מורים כאלה".

במכתב שנשלח ממשרד החינוך לנציב תלונות הציבור גיורא רוזן, ליו"ר הרשות השנייה, נורית דאבוש, ולמועצת העיתונות, נתבעה השדרנית להתנצל באופן מיידי בפני תלמידי ישראל, הוריהם ומוריהם, והובעה בקשה להטיל על התחנה סנקציות כמתבקש על-פי כללי הרשות השנייה.

אולם עיון בתמליל השידור מלמד, כי המאבק בין השדרנית למשרד החינוך לא החל מהיום, והיא אף ניסתה להעלות לשידור את אחת מדוברות המשרד הוותיקות, נורית כהנא, שתגיב, אך זו סירבה לעשות זאת בשידור, וגם מחוץ לשידור.

"אינני יודע האם הגברת דותן מנסה ליצור לעצמה תדמית לוחמנית או שמא היא פשוט איננה שולטת בלשונה, אולם כך או כך, התבטאות מסוג זה שומטת את הבסיס המוסרי והתרבותי המינימלי, הנדרש אפילו מעיתונאי לוחם צדק וזכויות, המבקש להלחם בממסד או לשפר את הרייטינג של תוכניתו באמצעות הפגנת 'אומץ' לנבל את הפה בשידור חי", כתב מגן.

הוא תקף אישית את השדרנית ואמר כי היא מתיימרת לתת לציבור שיעור בחינוך ולבקר את מערכות השלטון - מטרה עיתונאית לגיטימית לכשעצמה, אלא שלצד המטרה החשובה, נשמעים ביטויים בלתי נסבלים בעליל, אשר אין להם מקום במדינת ישראל. דובר משרד החינוך ציין כי התוכנית שודרה במהלך חופשת הפסח ו"מן הסתם כמה מאותם 'חארות', כלשונה, שמעו מה חושבים עליהם ברדיו חיפה".

דותן התייחסה בשידור לכך שנאסר על מורים בשביתה לסייע לתלמידים לקויי למידה. בין היתר אמרה: "אין לי ספק, שהמערכת רקובה, מלאה בפקידים סוג ז' אם אפשר להגיד, שכבר עשרים ושלושים שנה הם לא עושים כלום חוץ מלבזבז לכולנו את הזמן. תתפלא, יש גם מורים כאלו".

מרדיו חיפה קיי סיטי טרם נמסרה תגובה לדברים.
תמליל השידור: רדיו חיפה נגד משרד החינוך
רדיו חיפה תוקף בחזרה: "כתב-ליצנות"

מנכ"ל רדיו חיפה וקיי סיטי, דני נישליס, מסר את התגובה הבאה:

"קראתי בעיון את מכתבו החצוף של דובר משרד החינוך, שבמקום לעשות בדק-בית בתוך משרד החינוך ובקרב עובדיו, הוא תוקף את ענבר דותן שעושה עבודה קדושה כדי להגן על הציבור מפני המחדלים של משרד החינוך, ובראשם נורית כהנא דוברת משרד החינוך במחוז חיפה והצפון, שבמשך חודשים ארוכים עושה צחוק מעבודתה כדוברת, ובכך הופכת את משרד החינוך ללעג ולקלס.

תגובה מפורטת יותר תישלח - אם נתבקש - למכותבים של כתב-הליצנות המגוחך שיצא ממשרדו של דובר משרד החינוך המגיב לשידור שכלל לא שמע. באין מענה של מערכת החינוך במחדליה היא מנסה לתקוף את השליח, אבל לא כך תחפה מערכת החינוך, שעל כשליה מצביעה ענבר דותן בהתחשבות, בעדינות, ועם הרבה ניסיון".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 29/03/2007 | עודכן: 29/03/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רדיו חיפה הצליח לעצבן את משרד החינוך
תגובות  [ 11 ] מוצגות   [ 7 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
חיפאית
29/03/07 17:24
2
תלמיד
29/03/07 17:33
3
יגאל גולן
29/03/07 17:34
4
ברוריה מהקריות
29/03/07 17:59
5
רינהתמר
29/03/07 20:01
6
ירדנה
29/03/07 22:02
7
אודיגלים
31/03/07 10:54
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]