אוהבי השוקולד היזהרו - יש מי שרוקם תוכניות לשנות את דרך ייצור השוקולד.
עצומה הדורשת לשנות את הדרך שבה ארגון המזון והתרופות (FDA) מגדיר שוקולד הוגשה לארגון. המבקרים טוענים כי ההשלכות לכך יהיו הרבה מעבר לממתקים.
מומחים בתחום הבריאות אומרים כי העצומה, החתומה על-ידי 'שחקנים ראשיים' בשדולת השוקולד ונציגים ממספר סקטורים בתעשיית המזון, דורשת שינויים של הגדרות סטנדרטיות של מזונות מסוימים שיאפשרו ליצרנים להשתמש בשמן צמחי במקום בסטנדרט הקיים - שמן קקאו, המוכר גם כחמאת קקאו - בייצור השוקולד.
עבור אוהבי שוקולד אמיתיים רבים זוהי תכולת הקקאו הקובעת את איכות השוקולד, ולדברי מומחים כל שינוי יהרוס את הפינוק האמיתי של חסידי השוקולד.
ולמרות שנדמה שתעשיית הממתקים עשויה להיות מודאגת הרי שהשינוי והמעבר לשמן צמחי יכול להתקבל בברכה לאור העובדה כי השמן הצמחי זול יותר והמשמעות היא אחוזי רווח גדולים יותר ליצרנים.
מומחים מתחום הבריאות מזהירים גם כי היצרנים יעודדו מצידם את השינוי מאחר שכך יוכלו לשווק את המוצרים עם דימוי בריא יותר למרות שזו לא בהכרח תהיה המציאות.
כפי שמסביר איגוד התזונה האמריקני, החלפת שומן החמאה בשמן צמחי הוא פשוט שינוי סוג השומן בחטיף השוקולד, מה שעדיין לא הופך אותו למזון בריאות, למרות שהשינוי יוסיף לאמון בדעה הרווחת כי שוקולד הוא מזון בריאות.
היתרונות הבריאותיים של השוקולד נתמכים במחקרים הולכים ומצטברים המציעים כי פלבנואידים, שהשוקולד הגולמי והלא מעובד עשיר בהם, הם בעלי השפעה מגנה על הלב, ועשויים אף להוריד את לחץ הדם ואת רמות הכולסטרול.
פלבנואידים נחשבים חומרים נוגדי חמצון פוטנציאליים המעכבים את הפעולה ההרסנית של הרדיקלים החופשיים בגוף, שעלולים לגרום לסרטן.
למרות זאת מומחים מדגישים כי זו הדרך שבה מיוצר ומעובד השוקולד החיונית לכך וכיום רק חברת מארס אימצה את שיטת העיבוד העדין והמיוחד הנדרשת לשמר את תכולת הפלבנואידים בשוקולד.
הם מוסיפים ואומרים כי ללא קשר ליתרונות של סוגי שוקולד מסוימים רצוי לראות בו ממתק ופינוק אירעי ולאכול אותו במתינות.