זוכרים את "האיש ללא שם"? טרילוגיית מערבוני הספגטי (ממש כמו סרטי הבורקס שלנו רק בבימוי אמריקני-איטלקי משובב), שכללה את "בעבור חופן דולרים", "הצלפים" והגדול מכולם - "הטוב, הרע והמכוער" בבימויו של לאונה, כיכובו של איסטווד ופס הקול הבלתי נשכח של מוריקונה, היתה פעם מנת טסטוסטרון חובה לכל גבר מתחספס - ערבות צחיחות, רוחות מקסיקניות יוקדות, שריקת הכדורים ומבטי הרצח בעיניים. ובכן, חברים, רוחות מקסיקו החלו שוב מנשבות בארץ הקודש, אומנם במתכונת קצת שונה, ובכל זאת - קצת קשה להתעלם מהעובדה שתחת כל עץ רענן נפתחת לה טורטייאדה חדשה.
כעיקרון, המטבח המקסיקני נחלק ל-3 זרמים: מקסיקני אותנטי, מטבח ה"טקס-מקס" שהתפתח בדרום ארה"ב וסגנון הראפ העכשווי, המוכר והידוע. מסעדת Caballero's ברחוב בוגרשוב נפתחה ביולי 2006 על-ידי האחיות ג'נט ושרה לי, שעלו לישראל מארה"ב. המסעדה מגישה אוכל מקסיקני אותנטי וטעים טעים והולכת back home אל בסיס מורשתן, שעברה אליהן מסבן, חוזה קבלרו, שמוצאו מקסיקני-יהודי. המקום פשוט, ביתי, צבעיו חום-חמרה והוא בעיקר נעים. השירות חברי מאד, מחויך ונהדר. בליל האנגלית שנשמע נון-סטופ ברקע גרם לי להבין שזה ה-מקום למי שבאמת מתגעגע לאוכל מקסיקני אותנטי, מתובלן ונהדר.
התיישבנו צמאים (החום הזה יכול לשגע פילים). קוורבו-גולד לארז, בירה SALITOS עבורי. על הקוורבו אין מה להכביר, על הבירה מאידך, יש לשיר. 58% בירה, 42% לימונדה+טקילה, 6%, רעננות מושלמת. פשוט נהדרת. קסדייה פלפלים וגבינת צ'דר נלקחה איתה למנה ראשונה - על צלחת אובאלית קבלנו טורטיה צלויה קלות, ממולאת גבינת צ'דר, פלפלים ובצל קלויים. על הצד הוגשה גם שמנת חמוצה וסלסה פיקנטית וטעימה. לבאה בתור, נסיכת המנות הראשונות, או בעצם המלכה, קיבלנו מנת סלט קיסר מצויינת. לבבות חסה ערבית פריכה, גבינת פרמז'ן, גרעיני דלעת קלויים ופיסות עגבנייה עם קרוטוני טורטיות תירס ורוטב כוסברה נהדר. אחד הטובים בתל ה-ביב חברים, ואתם מבינים שאני לא מסכן ת'רפיוטיישן שלי לשווא.
לעיקריות התמקדנו ב-carne כמיטב המסורת והרעב. פעמיים פהיטס (רצועות אנטריקוט משובח בגריל על מצע פלפלים ובצל מאודים/קלויים) הוגשו בשתי תצורות - אחת ברוטב טקילה-ליים (עבורי) והשנייה ברוטב כוסברה לארז. עם המנה הגיעו גם אורז נחמד, טורטיות קמח, גוואקמולי, סלסה, רוטב צ'יפוטלי וחלפיניו (שהם שמות נורא סקסיים לסוגים שונים של צ'יליס). ישבנו, קשקשנו, גלגלנו (טורטיות, כן? מאד נחמד הקטע הזה) והתענגנו על כל ביס.
במקצה הקינוחים נדגמו 3 סוגים. מאפה אפרסקים הפוך עם פירורי בצק שהוגש עם גלידת וניל קרמית ועשירה, עוגיות מרנג לימון טובות ובראוני סטארט-אפ ממולא בגלידת שוקולד בטעם של פעם עם טוויסט נהדר.
בסוף הארוחה, התגלגלנו בקושי עטויים גלימת שמחה ועיניים מזוגגות מאושר פשוט כזה של אוכל טוב ושיחת גברים חזקה. אחלה מקום ה-קבלרוס הזה, אני דפנטלי עוד אשוב לשם בשמחה.
Caballero's
בוגרשוב 39 תל אביב, 03-6204466
הוסף תגובה | שלח לחבר | הדפס כתבה
עוד כתבות מארכיון הצעה עסקית
תגובות לכתבה