פוקאצ'ה אפויה בטאבון, ריחנית, משוחה שמן זית ומעליה עלי רוזמרין. זו כנראה ההתחלה הטובה ביותר ממנה אפשר להמריא. יעד ההמראה הנבחר היה ברונו, מסעדה כשרה בסגנון ים תיכוני אורבני, ששוכנת בקומה השלישית של מגדלי עזריאלי. עיצוב המקום התגלה כמינימליסטי, אך לא פשטני. מכובדות יוקרתית קיימת שם, אך לא מהסוג הכבד והמכופתר. המטבח הנקי פתוח אלי כל וניחוח תבשיליו עוטף אך לא מחניק.
עידן ואני התחלנו ב'אוכל קטן'. זו היתה יריית הפתיחה, תחילתה של החוויה שחווינו (חוויה מהנה וחובקת עורקים משהו, כזו שדורשת טלפון לקרדיולוג בסיומה). אח"כ באו מנת ביניים, עיקרית מטריפה, 'אוכל מתוק' והכל במחיר FIX של מאה ששים וחמישה שקלים. לפוקאצ'ה (ההיא מההמראה) נלווה חומוס נימוח עם גרגרים רכים שמכינים במקום, לידו היו פרוסות חציל בלאדי קלויות, זרויות פטרוזיליה ומיץ מלימונים צהובים ובשלים. עוד עינגונו במסגרת ה'אוכל הקטן' אצבעות בטטה צלויות בטאבון אבנים, שמריחת שמן הזית עליהן הביאה הד של קינמון מתקתק ועדין. חצאי עגבניות שרי הגיעו בצוותא עם סלייסים מפטריות פורטבלו ועירית קצוצה, עטויים שמן זית, בלסמי מיושן ומלח גס מאיכות מעולה. סלט טאבולה מלא קוביות עגבניה בשלה, מלפפונים ועשבי תבלין אף הוא היה שם ונחטף חיש קל. גם גרבלקס של סלמון כתום מהפיורדים שנכבש בסוכר, מלח ושמיר, הביא דרישת שלום צוננת לחום התל אביבי המהביל. פלפלים קלויים באו בשני צבעים, חלקם אדומים, חלקם צהובים, כולם סמוקי לחיים מחומץ בן יין אדום ושמן זית צעיר- צעיר.
השירות תוך כדי היה ללא דופי. מים מינרליים נמזגו ללא הרף בקשב ובחיוך מנומס. כיוון שנהנינו, הזמנו גם קאיפיריניות עשויות לעילא ולעילא - הקשאסה הורגשה בטוב טעם מאוזן והלימון התפקע מטעם והבליח ברעננות חמצמצה.
מנת ביניים קיצית הגיעה בדמות רטטוי ירקות וקוביות מוסר ים בתוך חצי עגבניית תמר צלויה, מעל נמסכו טחינה לימונית וסמיכה ופסטו ארומתי. בין לבין חזרנו וטבלנו את הפוקאצ'ה בקונפי השום הרך שהורגשו בו רמיזות טימין וכמובן שמן זית טרי ופציח מהכבישה האחרונה. ואז, בעליית מדרגה, התחלנו לרייר על העיקרית הרוחשת שבאה אל קרבנו ונפשנו שמחה וצהלה. לרגע דמינו לשני טורפים אכזריים ששקועים בטרף ומתענגים... נתח אנטרקוט במשקל קילוגרם הופיע. ראשית הוא נצלה על גריל פתוח וממנו הועבר לטאבון, עטוף בשמן זית, שיני שום, גבעול רוזמרין ועלי טימין. כך, ממש שנייה לפני טריפתו החגיגית, הונח על בוצ'ר עץ מרשים וניצב שחום, פריך ובעיקר מזמין. הבשר היה מדהים, סמוק, סגלגל-אדום ואיכויותיו מפעימות (לכל קנטרני הכשרות - אתם מוזמנים לאכול את האצבעות). לרגע הרגשנו כמו אותן חיות טרף בסוואנה שקופצות על נתח הבשר, בוצעות וטורפות. לצד הבשר הוגש ה"צ'יפס" הטוב ביותר שאכלתי השנה, מדובר בטריזי תפוחי אדמה צלויים, מעורבבים עם שום כתוש ופטרוזיליה טרייה. 3 מתבלים של חרדל, עגבניות מיובשות ופסטו מעולה השלימו את מעגל החוויה.
שתקנו, תקשרנו בעיניים ובמצמוצי ההנאה. אחר כך התרווחנו אחורנית, נשפנו קלות, אחזנו בתפריט מנות הקינוח והזמנו שני מתוקים עקב קרייב עצבני לסוכר. האחד, היה עוגת שוקולד חמה, שליבתה נוזלית ולצדה כדור סורבה קסיס. כחובב ין-יאנג ידוע, ביקשתי לצרף גם כדור סורבה ליצ'י ליד למען קידוש החמוץ-מתקתק האלוהי. המתוק השני הורכב משני מגדלי פאי מלאים בשוקולד, פרג וקרם אגוזים, שלצדם סורבה מלון נענע צונן, רענן ופירותי.
הפסקת תה עם עלי נענע טריים, אנחנו עייפים, תשושי מסע. מכירים את האריות שאחרי הטרף נחים במרבצם, מבטם מזוגג וקצת עייף? כך יצאנו משם, הולכים על שניים, קרניבורים בגוף ובנפש.
ברונו
מרכז עזריאלי, קניון קומה 3 תל אביב, 03-6093030