חוקרים מהאוניברסיטה לחקלאות וטכנולוגיה של צפון קרולינה פיתחו טיפול לסילוק האלרגנים מהבוטנים.
מי שעומד בראש הפרויקט, ד"ר מוחמד אמנדה, עסק במחקר שש שנים עד שהצליח להשבית את האלרגנים מפעולה. בדיקות שנעשו לאחרונה בנסיוב של אנשים אלרגים הראה כי התהליך שפותח אכן הצליח.
החוקרים טוענים כי התהליך הביולוגי - שאינו ברור - הנעשה לאחר שהבוטנים נאספים לא משפיע בצורה משמעותית על טעמם או איכותם.
ההליך עדיין זקוק לאישור ה-FDA (ארגון המזון והתרופות), ואמדנה עדין מחפש דרך להפיק את המרב ממנו ולהרחיב אותו מעבר לבוטנים לסוגים אחרים של אגוזים.
גורמים חקלאיים אמריקנים רשמיים מקווים כי הפרויקט יסלול את הדרך להוצאת האלרגנים ממזונות אחרים.
תסמינים של אלרגיות לאגוזים יכולים להשתנות מעקצוץ בלשון לגירוי מתון ועד אפילו למוות.
יותר מ-3 מיליון אמריקנים סובלים מאלרגיות כאלו ובין 100 ל-150 מקרי מוות בכל שנה בארצות הברית נובעים מאלרגיות לבוטנים.