מהיום: חוקר ילדים יבצע חקירה אחת ביום

איגוד העובדים הסוציאליים ועובדי משרד הרווחה הגיעו לסיכום עם המשרד שעל פיו לא יבצע חוקר ילדים יותר מחקירה אחת ביום ● "לחוקר הילדים אחריות שלא יכולה להיות תלויה בעומס העבודה"
איציק וולף חדשות תגובות
חוקרי הילדים יערכו מעתה חקירות על-פי מכסה של לא יותר מחקירה אחת ביום. זאת על אף העומס ועשרות המקרים החדשים המגיעים מידי יום למחוזות השונים במשרד הרווחה, בדרישה לביצוע חקירות ילדים דחופות. בנוסף להוראה החדשה הנוגעת לילדים סיכם (יום א', 21.10.07) המשנה למנכ"ל משרד הרווחה, מנחם וגשל, עם איגוד העובדים הסוציאליים ועם ועד עובדי המשרד כי חוקרי אנשים עם מוגבלויות לא יבצעו יותר מחקירה אחת ליומיים.

בסיכום בין המשנה למנכ"ל משרד הרווחה, מנחם וגשל, ליו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי ויו"ר ועד עובדי משרד הרווחה, משה דרעי, נקבע כי מרכזי החוקרים במחוזות המשרד ידאגו לכך שהחקירות יגיעו לחוקרים על-פי סדרי עדיפויות מקצועיים, אך לא יחרגו בשום מקרה מעבר למכסה שנקבעה. המשרד יהיה אחראי לדאוג לתגבר את מצבת כח-האדם של החוקרים, על-פי המעמסה המתגברת, ובאחריותו לאייש את המשרות והתקנים, ובכל מקרה תישמר המכסה שנקבעה לכל חוקר ילדים.

לדברי יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי, עם כניסתו לתוקף של החוק לחקירת אנשים בעלי מוגבלויות, בתחום עבירות מין ואלימות, המחייב חקירתם רק על-ידי חוקרי ילדים, הוטל עליהם תפקיד נוסף, שדרש הכשרה והטיל מעמסה, ללא תוספת תקנים משמעותית. איגוד העובדים הסוציאליים, בשיתוף ועד העובדים במשרד הרווחה, הודיע להנהלת המשרד כי התפקיד החדש לא יבוצע, אלא אם יוקצו משאבים מיוחדים לביצועו.

בעקבות דרישה זו נכנס משרד הרווחה למשא-ומתן עם איגוד העובדים הסוציאליים וועד עובדי המשרד, במסגרתו נקבעו קריטריונים לעבודת חוקרי הילדים.

על-פי קריטריונים אלה חוקר ילדים יבצע רק 22 חקירות בחודש או חקירה אחת ליום. חוקר של אנשים בעלי מוגבלויות יבצע רק 13 חקירות בחודש, או חקירה אחת ליומיים. עוד הוסכם עם הנהלת המשרד, כי רשימת ההמתנה שתיווצר כתוצאה מכך היא עניינו של המשרד ולא יופעלו לחצים על חוקרי הילדים בתחום זה.

"זה הישג חשוב ומשמעותי של האיגוד וציון דרך במאבק על התקינה והמעמסה והכרחי לשמירה על איכות העבודה", אומר פרי. "לא יתכן שהמחוקק יעמיס עוד ועוד מטלות ותפקידים על העובדים הסוציאליים, מבלי שידאג להגדיל את המשרות לשם ביצוע המטלות הנוספות וכתוצאה מכך נגרמה מעמסה על חוקרי הילדים, שפגעה פגיעה אמיתית בטיב ובאיכות השירות. לחוקרי הילדים, כמו לכלל העובדים הסוציאליים, אחריות ומחויבות מקצועית, שאינה יכולה, ואסור לה להיות, תלויה בעומס העבודה ובדחיפותה".
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 21/10/2007 | עודכן: 21/10/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מהיום: חוקר ילדים יבצע חקירה אחת ביום
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
נחום שחף
21/10/07 13:55
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]