"חולדאי קונטרול" - הטעיית הבוחר

שופטת אסרה לכלול בפתק הצבעה של סיעה מתחרה בבחירות לעיריית תל אביב את המילים "חולדאי קונטרול" מפני שהבוחרים יחשבו בטעות שהם מצביעים בעד חולדאי
משה ריינפלד חדשות בחירות - רשויות מקומיות תגובות
רישום המלים "חולדאי קונטרול" בפתק הצבעה של רשימת "התל אביבים" המתמודדת בבחירות לעירית תל אביב הוא מטעה ופסול. כך קבעה (יום ה', 30.10.08) שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב שרה גדות. השופטת הורתה למנהל הבחירות לעיריית תל אביב, יוסף ברון, למנוע את רישום זה, או כל שם מטעה אחר, בפתק ההצבעה.

בכך קיבלה השופטת עתירה שהגישו רון חולדאי, רשימתו "תל אביב 1" וחבר ועדת הבחירות, עו"ד אייל יפה, נגד החלטת הוועדה ב-16.10.08, לאשר לרשימה לכלול בפתק ההצבעה שלה את המלים "חולדאי קונטרול". השופטת חייבה את ברון ואת ראש רשימת התל אביבים עו"ד רון לוינטל, לשלם, כל אחד, לעותרים 10,000 שקל.

בעתירה נטען כי הכללת השם "חולדאי קונטרול" עלולה להטעות את הציבור, משום שחולדאי הוא ראש רשימה אחרת, ויש סבירות גבוהה שהבוחר המבקש להצביע בעד רשימתו של חולדאי עלול לטעות ולבחור בפתק של רשימה אחרת הנושא אף הוא את שמו של חולדאי.

עו"ד אברהם (אייבי) נאמן, יו"ר ועדת הבחירות, תמך בעתירה, ואמר כי יש ודאות קרובה כי השם אותו בחרה סיעת התל אביבים יגרום להטעיית הציבור.

עו"ד לוינטל טען כי אין מקום להתערב בהחלטת מנהל הבחירות. לדבריו, סימון הרשימות באותיות שונות - תא לרשימת חולדאי ויש לרשימתו - ימנע טעות בהצבעה, וכך גם ההבחנה בין הפתק הצהוב לראשות המועצה לבין הפתק הלבן למועצת העיר.

עו"ד לוינטל ורשימתו ציינו כי חרתו על דגלם להיות הגוף המפקח על מעשיו ומחדליו של ראש העירייה, רון חולדאי.

עוד נטען שלא קיימת ודאות קרובה שאדם סביר, החפץ לבחור ברשימה של חולדאי לראשות העיר, יטעה ויבחר ברשימת התל אביבים. "'חולדאי קונטרול' הוא 'חולדאי קונטרול' הוא 'חולדאי קונטרול' ולכן אין מדובר בסיעתו של חולדאי", טען לוינטל.

הוא הציג דוגמאות לרשימות שאושרו אף ששמותיהן דומים: "הירוקים" מול "עלה ירוק", "התעוררות ירושלים" מול "ירושלים ביתנו", "ירושלים תצליח", "למען ירושלים", "ירושלים החופשית".

גם עבירה על חוק הפרטיות

בפסק הדין שקיבל את העתירה, כתבה השופט גדות כי אכן יש ודאות קרובה שהבוחר הסביר, בבואו לבחור את פתק ההצבעה, וברצונו להצביע לרשימתו של חולדאי, יטעה וייקח פתק אחר שעליו רשום השם "חולדאי". היא ציינה כי חלק מהבוחרים מתקשים בקריאה, אחרים אינם שולטים היטב בעברית, ואחרים נרגשים בעומדם מאחורי הפרגוד בקלפי.

עוד כתבה כי אין מדובר בשמות דומים של סיעות כמו בדוגמאות שהביא עו"ד לוינטל, אלא בשם משפחה, שאינו מהשמות הנפוצים, של ראש עיר מכהן ומועמד לראשות העיר בבחירות.

השופטת כתבה עוד כי פירושה של המלה קונטרול היא שליטה או פיקוח, באנגלית. על כן הבוחר עלול לטעות ולחשוב שמדובר ברשימה שפעילותה מצויה בשליטתו או בפיקוחו של חולדאי.

השופטת מצאה לנכון להוסיף לפסק דינה את הערתו של עו"ד נאמן כי עשיית שימוש בשמו של חולדאי עלולה להוות עבירה על חוק הגנת הפרטיות, האוסר 'שימוש בשם אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו, לשם ריווח" - לרבות רווח פוליטי. "השם 'חולדאי' בהקשר הנתון מכוון לאדם אחד, רון חולדאי, והוא היחיד הרשאי להתיר שימוש בשמו", סבר עו"ד נאמן.
עתמ 002742/08
מר
תאריך: 30/10/2008 | עודכן: 30/10/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"חולדאי קונטרול" - הטעיית הבוחר
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
חיבוק דב
31/10/08 13:01
2
שינוי לשעבר
1/11/08 17:45
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]