אירן: חשפנו רשת ריגול ישראלית

מפקד משמרות המהפכה: הרשת אספה מידע על הגרעין האירני ● בלוגר אירני-קנדי שביקר בישראל נעצר בטהרן ו"הודה" בריגול
משה ריינפלד חדשות תגובות
אירן הודיעה כי פירקה רשת ריגול למען ישראל, שהייתה קשורה למוסד הישראלי. כלי התקשורת הממלכתיים בטהרן מסרו (יום ב', 24.11.08) מפי מפקד משמרות המהפכה, הגנרל מוחמד עלי ג'פרי כי יחידת המודיעין של משמרות המהפכה חשפה את הרשת בעת האחרונה.

לדברי ג'עפרי, הרשת שנחשפה ניסתה לאסוף מידע על תוכנית הגרעין של אירן ועל הפעולות הצבאיות של משמרות מהפיכה, וכן פרטים על בכירים בתחומי הצבא והביטחון. הגנרל האירני מסר כי הסוכנים נעצרו לאחר מכן. לדבריו, נתפסו מערכות תקשורת מתוחכמות ברשות הרשת.

בשבת הודיעה אירן כי הוציאה להורג בתלייה את עלי אשתרי, בן 45, איש מכירות אירני בענף האלקטרוניקה, על העברת מידע למוסד על התוכנית הגרעינית. סוכנות הידיעות הרשמית אירנ"א מסרה אז כי אירן נכנסה ל"מלחמת מודיעין עם ישראל".

לטענת אירן, נעצר אשתרי בפברואר 2007 על שיתוף פעולה עם המוסד במשך שלוש שנים. פקיד במשרד המודיעין האירני אמר כי האירנים צריכים להיות ערניים בגלל "הסכנה החמורה של חדירת שירותי המודיעין הישראלים לרשתות האינטרנט והתקשורת של אירן".

רשת אינטרנט הקשורה לשירותי המודיעין של אירן דיווחה באחרונה כי בלוגר אירני מפורסם, חוסיין דרכשאן, נעצר אף הוא החודש, והואשם בריגול לטובת ישראל. פקידים משפטיים בטהרן סירבו לאשר כי הוא נעצר, אך אתר האינטרנט, חדשות ג'אהאן, דיווח כי הוא הודה בריגול לטובת ישראל.

פטריוט אירני

דרכשאן, אירני-קנדי, מתגורר בקנדה מאז 2000 אך חזר לטהרן לפני שבועות אחדים. הוא נסע לישראל ב-2007 וכתב על כך בבלוג שלו.

עיתונאי ישראלי, אברהם רבינוביץ', שראיין את דרכשאן בירושלים לפני שנתיים תיאר אותו ביום ו' בעיתון אינטרשניונל הרלד טריביון כ"פטריוט אירני" שבאמצעות הבלוג שלו תיאר לאירנים את "החיים הרגילים בישראל".

רבינוביץ' ציטט את דרכשאן, שאמר: "אני רוצה לצייר דמות אנושית של ישראל בעיני האירנים ולספר להם שזה לא מה שמכונת התעמולה המוסלמית אומרת, שהישראלים צמאים לדם מוסלמי. ואני רוצה להראות את ישראל כדי שהאירני הממוצע אפילו לא יחשוב על גרימת נזק לישראל".
מר
תאריך: 24/11/2008 | עודכן: 24/11/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]