פרסום ראשון:

אורלב ואורבך מתקפלים - הרשקוביץ לא יתפטר

ניצחון פוליטי פנימי מסתמן ליו"ר הבית היהודי ● חבריו למפלגה יסכימו שימונה לשר ולא יתפטר ● המפלגה תציב את החוק הנורווגי - ממוקד למפלגות הקטנות - כתנאי במשא-ומתן הקואליציוני
איציק וולף חדשות מרכיבים ממשלה (32) תגובות
אורי אורבך וזבולון אורלב. לא הצליחו לגרום להתפטרות הרשקוביץ

איציק וולף
'מרד' בבית היהודי - כולם נגד הרשקוביץ

יו"ר מפלגת הבית היהודי, ח"כ דניאל הרשקוביץ, הצליח לכופף את חבריו לסיעה אשר הפעילו עליו בשבועות האחרונים לחצים כבדים להודיע כי יתפטר מן הכנסת ברגע שימונה לשר. זאת לאחר שיו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, הבהיר כי הגורם היחיד שהוא מוכן לשאת ולתת איתו על כניסה לקואליציה הוא יו"ר המפלגה.

על-פי הצעת הפשרה ימונה הרשקוביץ לשר מטעם מפלגת הבית היהודי, על-פי ההסכם שחתם עם בכירי המפלגה ואשר העניק לו את זכות הבחירה הראשונה של התפקיד שיוצע למפלגה במסגרת ההסכם הקואליציוני עם הליכוד. כל זאת מבלי שיתפטר מתפקידו בכנסת.

כמו-כן יודיעו חברי הכנסת זבולון אורלב ואורי אורבך, שהפעילו על הרשקוביץ את הלחצים, כי הם תומכים בהתפטרותו מן הכנסת כשימונה לשר אך ורק בכפוף לחוק הנורווגי אשר קובע כי התפטרות מבית המחוקקים אינה צעד בלתי הפיך.

כמו-כן תעלה מפלגת הבית היהודי את חקיקת החוק הנורווגי כתנאי במשא-ומתן הקואליציוני עם הליכוד. מתוך ההבנה שמפלגה גדולה כמו הליכוד לא תוכל להסכים לתנאי שכזה צפויים ראשי הבית היהודי לדרוש שהחוק יהיה ממוקד ביחס למפלגות קטנות.

מנגד, ח"כ הרשקוביץ, יודיע לחבריו למפלגה כי אם לא ייחקק חוק נורווגי הוא יהיה מוכן לשקול בחיוב התפטרות מן הכנסת לאחר שנה.

ח"כ אורי אורבך אמר בתגובה לדברים כי הייתה זו מהומה רבה על לא מאומה. "יושרו ההדורים והסוגיה תיבחן מחדש בהמשך", אישר.

גם ח"כ הרשקוביץ ציין כי מוטב היה מלכתחילה שלא היה פורץ העימות בתוך הבית היהודי ושהיו מקבלים את עמדתו כפי שהוצגה מלכתחילה.

האחריות ניצחה. הבית היהודי פתח היום דף חדש והמוסדות הדתיים ניצלו. אנו מתכוונים להשפיע על הממשלה החדשה מתוך כוונה להגיע לבחירות הבאות כשמעמדו וכוחו של הציבור הדתי –לאומי בכנסת יהיה לפחות כמו תרומתו לחברה הישראלית", אמר.

יועצו הבכיר של הרשקוביץ, קובי שליסל, הוסיף כי כל מי שהשמיץ את הבית היהודי יכול לראות עכשיו שברגעי האמת אנו יותר אחראים ושקולים מכל מפלגה אחרת.

"אנו נתנהל באחריות מתוך הכרה שמקומו של הציבור הדתי-לאומי הוא בהנהגת המדינה, אנו לא ניתן שבגללנו ירגיש הליכוד צורך לפנות למפלגות נוספות – הבית היהודי יחזק את הממשלה הלאומית ולא יחליש אותה", אמר.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 19/03/2009 | עודכן: 19/03/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אורלב ואורבך מתקפלים - הרשקוביץ לא יתפטר
תגובות  [ 14 ] מוצגות   [ 14 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שאול א.
19/03/09 15:20
 
יהיה בסדר
20/03/09 08:47
2
אומר מזמן מזמן
19/03/09 15:40
 
חגית ג
20/03/09 09:35
3
אורי -חזור אלינו.
19/03/09 16:52
4
יהודי בלי בית!
19/03/09 18:14
5
א.ל. רמת-גן
19/03/09 18:34
6
חגית ג
19/03/09 20:43
7
לתפקיד ראש המפלגה
19/03/09 21:29
 
וכל הקנאים שיקנאו
20/03/09 07:44
8
צריך את העבודה
19/03/09 21:57
9
חץ
19/03/09 23:08
 
כרמל
20/03/09 00:06
10
שיתנו לו לעבוד
20/03/09 11:11
פורום: מרכיבים ממשלה (32) כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]