מה מתרחש מאחורי הקלעים

המטרה המשותפת: פיצול קדימה

נתניהו וברק פועלים לפיצול קדימה ● שיחות חשאיות מתקיימות עם חברי כנסת מקדימה ● נתניהו מתכוון להקים את הממשלה עד סוף השבוע הבא
יואב יצחק חדשות בחירות לכנסת 18 תגובות
המיועד לראשות הממשלה ויו"ר הליכוד, ח"כ בנימין נתניהו, ויו"ר העבודה, השר אהוד ברק, פועלים לפילוג ופיצול מפלגת קדימה. זו מטרתם המשותפת, ובימים אלה נעשה מאמץ להשגת המטרה.

נתניהו הצהיר (יום שישי) כי בכוונתו לפעול לצירוף סיעת קדימה לקואליציה בראשותו, נוסף לצירוף העבודה. ואולם נודע, כי מתחת לפני השטח פועלים שליחים באופן חשאי כדי "למשוך את השטיח" מתחת לרגליה של יו"ר קדימה, ציפי לבני, במגמה להשאירה בחוץ.

ל-News1 נודע, כי בשיחות שקיימו נתניהו וברק, הם דנו, בין היתר, בצורך לאחד כוחות - הליכוד והעבודה, ובכלל זה להקים ממשלה רחבה בראשות נתניהו, כדי להגדיל את הסיכוי לפילוג בקדימה. רק ניפוץ קדימה, הוסבר, יביא לשיבת כוחות למפלגות העבודה והליכוד.

נתניהו מבקש לקלוט בחזרה לשורות הליכוד שליש מחברי הכנסת של קדימה - את פורשי הליכוד (בהם שאול מופז, מאיר שטרית, צחי הנגבי) וכמה חברי כנסת נוספים; וברק המבקש לקלוט שליש אחר מחברי הכנסת של קדימה (בהם דליה איציק).

כדי להשיג מטרה זו מתקיימים, ממש בימים אלה, מגעים עם חברי כנסת מסיעת קדימה. המטרה הסופית: להותיר את לבני, רק עם שליש מחברי הכנסת, כך שהיא תישאר עם אופוזיציה בלי יכולת השפעה ממשית על המערכת הפוליטית.

במקביל לפעולות הנ"ל, פועל נתניהו להשלים את מלאכת הרכבת הממשלה עד יום חמישי הקרוב (26.03.09) ולהציגה בפני הכנסת בשבוע שלאחר מכן. בשיחה שקיימו ברק ונתניהו הם העריכו, כי ועידת העבודה תאשר הצטרפות מפלגת העבודה לממשלה בראשות נתניהו. כמו-כן העריכו כי כל 13 חברי הכנסת, כולל אופיר פינס, שלי יחימוביץ' ואיתן כבל, יאלצו לקבל את דין התנועה ולכבד את החלטת הרוב.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 20/03/2009 | עודכן: 21/03/2009
"בחרתי לנסות להשיג אחדות"

נתניהו הגיע שוב לבית הנשיא [צילום: לע"מ]
ראש הממשלה המיועד, ח"כ בנימין נתניהו, הגיע (יום ו', 20.3.09) למשכן הנשיא בירושלים וביקש מנשיא המדינה, שמעון פרס, שיעניק לו ארכה של שבועיים נוספים לצורך הרכבת הממשלה החדשה.

"אדוני הנשיא באתי לבקש ממך ארכה של שבועיים בניסיון להקים ממשלת אחדות לאומית. אני יכולתי להציג ממשלה עד יום ראשון בפנייך ובפני עם ישראל, אך בחרתי לבקש ממך את הארכה על-מנת לעשות כל מאמץ להביא לממשלת אחדות לאומית כפי שהבטחתי לאזרחי ישראל בבחירות", אמר נתניהו לפרס בפתח פגישתם.

לדבריו, דעתו בנושא האחדות הלאומית התחזקה בימים האחרונים לאור פגישותיו הרבות עם המטכ"ל ועם ראשי המשק. "הפגישות הובילו למסקנה שמדובר בצורך השעה ושזה לא רק מה שהעם רוצה- זה מה שהעם צריך. אנו עומדים בפני איומים קשים ובפני משבר כלכלי.אני מקווה שכל המנהיגים ישקלו שוב את ההצעה לכונן ממשלת אחדות לאומית רחבה ויניחו בצד כל שיקול אישי ומפלגתי", אמר.

נתניהו עידכן את הנשיא במשא-ומתן הקואליציוני ובמגעים שהוא מקיים עם קדימה ועם העבודה.


נשיא המדינה אמר ליו"ר הליכוד בתגובה כי על-פי החוק ניתנה לו הסמכות לתת ארכה של שבועיים נוספים וכך גם יעשה. "אני מעריך את מאמציך להקמת ממשלה רחבה, יש בכך היגיון ובאשר למצב המדינה אני שותף מלא לדעתך", דברי פרס.

במהלך הימים האחרונים ערך נתניהו ניסיונות רבים לצרף את קדימה ואת העבודה לממשלתו. זאת למרות התבטאויות יו"ר קדימה, ציפי לבני, ויו"ר העבודה, אהוד ברק, נגד הצטרפות לממשלת נתניהו.

בסדרת פגישות שקיימו הציע נתניהו לברק להעניק למפלגת העבודה שלושה שרים, שני סגני שרים ויו"ר ועדה בכנסת מטעם הקואליציה.

בעוד לבני מתבצרת בעמדתה שלא להיכנס לממשלת הליכוד מנסה אהוד ברק להוביך מהלך של כניסת מפלגתו לממשלה. בשבוע הבא תתכנס ועידת מפלגת העבודה על-מנת לדון בהצעתו של ברק. עד כה מסתמן כי חלק גדול מסיעת העבודה, שהצטמצמה משמעותית בבחירות האחרונות, מתנגדים למהלך.

אמש נועדו חברי הכנסת של מפלגת העבודה המתנגדים לכניסה לממשלת נתניהו בבית המפלגה והחליטו שלא לתקוף את היו"ר ברק באופן אישי או לדרוש את הדחתו, אלא להתמקד אך ורק בניתוב המפלגה אל האופוזיציה. כמו-כן הודיעו כי גם אם עמדתם לא תתקבל - הם לא יפרשו מן המפלגה.

מזכ"ל המפלגה, ח"כ איתן כבל, המתנגד נחרצות לכניסה לממשלה נועד לאחר הפגישה עם ברק והשניים סיכמו ביניהם שבמסגרת כללי המשחק ההוגנים תהיה ההצבעה בוועידת המפלגה הצבעה חשאית וכי לפני ההצבעה ינאמו בין שלושה לחמישה נואמים מכל צד.

הבוקר שוחח יו"ר שס, השר אלי ישי, עם מזכ"ל העבודה כבל ואמר לו כי מפלגת העבודה נחוצה בממשלה החדשה. שיחה זו היא המשך לפגישה שקיים נתניהו אתמול עם כבל בניסיון הכושל לשכנעו לתמוך בהצטרפות העבודה לממשלה.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המטרה המשותפת: פיצול קדימה
תגובות  [ 28 ] מוצגות   [ 27 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יס מאן
20/03/09 19:08
 
דר כארץ
20/03/09 20:45
 
פטריוט אמיתי
21/03/09 06:16
2
roibea
20/03/09 19:31
3
פאן תיאון
20/03/09 19:33
4
י.ש
20/03/09 19:48
5
רונן גולדשטיין
20/03/09 20:01
 
לומי לומי
20/03/09 20:43
 
רונן גולדשטיין
21/03/09 06:51
 
שדגמכ
22/03/09 00:20
6
קורא
20/03/09 21:18
 
אורי....
21/03/09 18:53
7
ציפי ישרה כסרגל
20/03/09 21:28
 
בוגר
21/03/09 08:41
8
ניר ת"א
20/03/09 22:03
 
רונן גולדשטיין
21/03/09 07:01
9
מפא"י לשלטון
20/03/09 22:10
10
בתיה
20/03/09 23:22
 
לידי הפלסטינים
21/03/09 01:15
11
א מ רול
21/03/09 01:40
12
משה ארליך
21/03/09 06:46
13
שגיא בן נתן
21/03/09 09:43
14
אבי יוסף
21/03/09 09:54
15
ג. גזית
21/03/09 11:59
16
ישמעאל
21/03/09 13:53
 
משיח בתשלום!
21/03/09 19:21
17
רק נתניהו יכול
23/03/09 19:01
פורום: בחירות לכנסת 18 כתוב הודעה
פורום: מרכיבים ממשלה (32) כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]