צוות המו"מ של הליכוד חתם הסכם עם שס

ההסכם כולל את תיקי הפנים והשיכון ● לראשונה: פעילות נגד המיסיון ואי-קיפוח בתי דין רבניים
עידן יוסף חדשות מרכיבים ממשלה (32) תגובות
צוות המו"מ של הליכוד חתם לפני שעה קלה הסכם עם שס. ההסכם נחתם בראשי תיבות ויובא לאישורה הסופי של מועצת חכמי התורה. המו"מ עם יהדות התורה נמשך.

בהסכם עם שס נקבע כי תקבל את תיקי הפנים (שבנוסף אליו תפקיד סגן ראש הממשלה), הבינוי והשיכון (לרבות אחריות על מנהל מקרקעי ישראל), תיק שירותי הדת ומשרת שר בלי תיק במשרד ראש הממשלה. בנוסף, יכהנו נציגי המפלגה כסגן-שר וכיושב-ראש ועדת הפנים של הכנסת. שני שרים ישמשו בוועדת השרים לחקיקה.

לראשונה בהסכם קואליציוני עוגנו בחינות פעילות נגד המיסיון וקיפוח של בתי דין רבניים לעומת מערכת בתי המשפט. כמו-כן סוכם על תיקון חוק ביטוח לאומי באופן שלקצבאות הילדים תינתן תוספת מדורגת על פני שלוש שנים בעלות כוללת של 1,400 מיליון שקל לשנה.

בעקבות חתימת ההסכם אמר יושב-ראש שס, השר אליהו ישי, כי הוא מברך על חתימת ההסכם. "מדינת ישראל עתידה להתמודד עם אתגרים רבים בתחום החברתי הכלכלי ובתחום המדיני-ביטחוני. לאור זאת נכון לפעול לשילוב כוחות ולביסוס ממשלה רחבה. רק קואליציה רחבה ויציבה תוכל לעמוד באתגרים הצפויים".

יושב-ראש צוות המו"מ של הליכוד, ח"כ גדעון סער, אמר: "עתה, 53 ח"כים נקשרו בהסכמי תמיכה בממשלה בראשותו של בנימין נתניהו, ובימים הקרובים נפעל להרחבת הבסיס הפרלמנטרי לתמיכה בממשלתו".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 23/03/2009 | עודכן: 23/03/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]