|
דגים רק ממקומות מורשים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון,בורי ודניס.
החיידק עלול לגרום לזיהומים חמורים, המאופיינים בכאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
על-פי נתוני המחלקה לאפידימיולגיה במשרד הבריאות, אירעו בשנת 2009 שלושה מקרים ודאיים של Vibrio vulnificus.
על-מנת להימנע מהזיהום מומלץ:
1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק).
2. לוודא כי הדגים המוצגים בוויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח בטמפ' של c 4° -.
3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים שנוקו מסנפירים, מקשקשים ומזימים.
6. לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.
המחלקה לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות הפיצה היום (ה', 2.9.10) חוזר לרופאי המחוזות והנפות ובו הנחיות לדיווח על מקרי זיהומים על-ידי החיידק הוויבריו.