|
לצמצם קלוריות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
אכילת יתר עלולה להכפיל את הסיכון לאיבוד זיכרון, או לליקוי קוגנטיבי מתון (MCI), בקרב אנשים בגילאי 70 ויותר. אלו ממצאי מחקר חדש.
חוקרים ממאיו קליניק צפו בהשלכות שיש לצריכת כמויות שונות של מזון, וגילו כי ככל שכמות הקלוריות שנצרכה בכל יום הייתה גבוהה יותר, כך היה גבוה יותר הסיכון ל-MCI.
MCI הוא השלב שבין איבוד זיכרון נורמלי לבין שלב התחלתי של אלצהיימר.
המחקר כלל 1,233 איש בני 89-70 שלא סבלו מדמנציה. מבין אלו, 163 סבלו מ-MCI. המשתתפים דיווחו על כמות הקלוריות שאכלו או שתו במסגרת שאלונים, וחולקו לארבע קבוצות שוות על בסיס צריכת הקלוריות היומית שלהם.
שליש מהמשתתפים צרכו בין 600 ל-1,526 קלוריות ביום, שליש בין 1,526 ל-2,143 ושליש צרכו בין 2,143 ל-6,000 קלוריות ביום.
הסיכוי לפתח MCI היה יותר מכפול אצל אלו שהיו בקבוצה עם צריכת הקלוריות הגבוהה ביותר, בהשוואה לאלו שהיו בקבוצה עם צריכת הקלוריות הנמוכה ביותר.
התוצאות היו זהות גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון היסטוריה של שבץ, סוכרת, רמת השכלה וגורמים אחרים שיכולים להשפיע על הסיכון לאיבוד זיכרון. לא זוהו הבדלים משמעותיים בסיכון בקבוצת האמצע.
המחקר הראה כי צמצום קלוריות והקפדה על מאכלים בריאים יכולים להיות דרך פשוטה למנוע איבוד זיכרון כשאנו מזדקנים.
ממצאי המחקר יוצגו בכינוס השנתי ה-64 של האקדמיה האמריקנית לנוירולוגיה שיתקיים באפריל בניו-אורלינס.