שתילה מקוונת

הרב מצגר: תפילה אמיתית על עץ וירטואלי

הרב הראשי לישראל מתיר ואף ממליץ לומר את תפילת הנוטע שחיבר הרב עוזיאל גם על עצים שניטעים באמצעות האינטרנט עם זאת הוא קובע שנטיעה בידיים עדיפה
עידן יוסף חדשות חגים ומועדים תגובות
חיזוק תורני למיזם 'היער החברתי' שהקימה הקרן הקימת לישראל באינטרנט: הרב הראשי לישראל יונה מצגר מתיר ואף ממליץ גם למי ש"נוטע" עץ באמצעות האינטרנט להתפלל את תפילת ה'נוטע'.

את תפילת הנוטע חיבר בזמנו הרב המנוח הראשון לציון בן ציון מאיר חי עוזיאל, בתקופת כהונתו כרב הראשי לישראל. התפילה עוסקת בברכה לאדמה, לגשמי רצון, ליבול טוב ולחיזוק האיכרים והעם כולו. היא התקבלה ונאמרה בעת נטיעת העצים ביערות הקרן הקימת לישראל בכלל, ובט"ו בשבט - ראש השנה לאילנות - בפרט.

לפני כשנה, לכבוד ט"ו בשבט, הקימה הקרן הקימת לישראל את ה'יער החברתי הראשון בעולם'. מדובר ביער וירטואלי שבו גולשים מכל רחבי העולם נוטעים 'נטיעות אינטרנטיות'. לאחר מכן, יערני קק"ל יטעו את העצים בשטח ביערות קק"ל ברחבי הארץ. מאז יצא המיזם לדרך, עשרות אלפי גולשים כבר נטעו 'עצים וירטואלים'.

יו"ר קק"ל, אפי שטנצלר, ציין כי יוזמת היער החברתי הראשון מאפשרת למשתמשי האינטרנט היהודים בעולם להשפיע על איכות החיים והסביבה בישראל. יצוין, כי נוהג הנטיעות דווקא בט"ו בשבט חדש ואין לו ביסוס במקורות היהודיים, הממליצים לנטוע עצים באופן כללי ולא בתאריך מסוים.

את השאלה האם להתפלל על נטיעה וירטואלית העביר אליעזר שפר, יו"ר איחוד בתי הכנסת בישראל, לרב הראשי מצגר. מבחינה הלכתית אין מדובר בשאלה של אסור ומותר, שכן זוהי אינה ברכה אלא תפילה הנאמרת ללא חתימת שם ומלכות.

בתשובתו, כתב הרב מצגר כי "באופן עקרוני, בוודאי ראוי יותר לכל אדם לעסוק בנטיעת הארץ בעצמו, אולם מי שאין באפשרותו לעשות כן, ייטיב לעשות אם לכל הפחות ישתתף בכך דרך האינטרנט, ואף בכך יש לו חלק בתוצאה של בניין הארץ הנעשית באמצעותו... לכן, גם מי שנוטע עץ באמצעות האינטרנט רשאי וצריך לומר את תפילת הנוטע ובכך להראות את אמונתו האיתנה בצור ישראל וגואלו, וביישוב ארץ ישראל".

יו"ר איחוד בתי הכנסת הודיע כי תשובת הרב הראשי תצורף לערכת הלימוד שיפיץ האיחוד במוסדות החינוך בישראל ובקהילות היהודיות בגולה.
נוסח תפילת הנוטע
תְּפִלַּת הַנּוֹטֵעַ שחיבר הראשון לציון הרב בן ציון מאיר חי עוזיאל זצ"ל
| בן ציון מאיר חי עוזיאל הרבנות הראשית לישראל
מכתב מהרב הראשי האשכנזי לישראל בעניין נטיעת עצים וירטואלית
תשובה בעניין אמירת תפילה על נטיעת עץ באמצעות האינטרנט שיינטע בהמשך ע"י יערני קק"ל
| יונה מצגר הרבנות הראשית לישראל
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 13/01/2013 | עודכן: 13/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / חגים ומועדים
כבכל שנה, גם השנה בליל הסילבסטר היו ידי צוותי מגן דוד אדום, שהיו ערוכים בכוננות גבוהה מבעוד מועד, עמוסות בעבודה.
01/01/2013 | יפעת גדות | חדשות

מדי שנה בערב הסילבסטר מגיעים לחדר המיון במרכז הרפואי זיו נפגעים רבים עקב ההשפעות הקשות של מנהג שתיית אלכוהול, מרביתם צעירים, כאשר גיל המטופלים עם בעיית אלכוהול יורד עם השנים. לפני כשנתיים טופלה נערה בת 14 בלבד, שהובאה לחדר המיון במרכז הרפואי זיו עם הרעלת אלכוהול חמורה וללא הכרה.
31/12/2012 | יפעת גדות | חדשות

בין אם הצלחנו למתן את הזלילה (סופגניות, לביבות וחבריהן הטובים) ובין אם זללנו ללא הכרה - היום זה היום שקמים במהירות וממשיכים את השגרה השפויה.

למלחמת החשמונאים מאפיינים טיפוסיים הדומים עד להפתיע לשתי המהפכות שעיצבו את העולם המודרני - המהפכה האמריקנית והמהפכה הצרפתית. בתחילת דרכם, מחוללי מרד המקבים לא ראו את עצמם לוחמים למען עצמאות מדינית, כי אם נגד חילול בית המקדש וכפיית עבודה זרה. הראשון שנהרג במרד מידי מתתיהו היה היהודי שהקריב על המזבח האלילי. ממילא נאלצו להרוג גם את הלווי הצבאי היווני. וגם ההמשך התבקש - בריחה להרים ומלחמה ששתי פנים לה: מלחמת אחים במתייוונים ומלחמה במעצמה הסלויקית נגד גזירות אנטיוכוס, שתיהן במהותן - מלחמות דת.

השנה פנו תנועות המקדש והר הבית באמצעות עו"ד אביעד ויסולי לראש הממשלה כדי שיורה באמצעות סמכותו וממשלתו להציב את מנורת המקדש במקומה, במקום המכונה 'כיפת הסלע' השוכנת על אבן השתיה, מקום מקדש שלמה ומקדש הבית השני, ההיכל, בו נצבה המנורה הטהורה שהחזירוה החשמונאים להאיר באור טהור בחג החנוכה.
16/12/2012 | הלל ויס | מאמרים
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il