|
סיבוכים בריאותיים [צילום: עינבר גליס]
|
|
|
|
|
|
רובנו יודעים שכדי למנוע מהתפתחות סוכרת מסוג 2, חשוב לצמצם את צריכת הקלוריות ולהגביר את רמות הפעילות הגופנית. כעת חוקרים טוענים כי יש דבר נוסף שניתן לעשות והוא מודעות למה שנקרא dietary acid load (עומס חומצי).
תזונה עתירה במוצרים מן החי ובמזונות חומציים אחרים עלולה לגרום לעומס חומצי בגוף, ולהתפתחות סיבוכים בריאותיים. אלו כוללים ירידה ברגישות לאינסולין, שעלולה לגרום להתפתחות סוכרת מסוג 2.
סיכון גבוה
לדברי החוקרים, הם הצליחו להראות בפעם הראשונה במסגרת מחקר מקיף ורחב כי עומס חומצתי קשור בצורה חיובית לסיכון לסוכרת מסוג 2, ללא קשר לגורמי סיכון ידועים אחרים למחלה. יש לבחון אומנם את תוצאות המחקר גם באוכלוסיות נוספות אך ייתכן גם שיש להסיק מהן כי תזונה דלה בעומס חומצתי היא דרך למניעת סוכרת. המונח מוצרים מן החי מתייחס לבשר, ביצים ומוצרי חלב. החוקרים מאמינים כי צריכה מרובה של פירות וירקות יכולה לתרום להורדת העומס החומצי.
המחקר כלל יותר מ-66,000 נשים באירופה שהיו במעקב יותר מ-14 שנה. במהלך התקופה הזו, קרוב ל-1,400 מהנשים אובחנו עם סוכרת מסוג 2.
אלו עם התזונה העתירה ביותר במזונות חומצתיים היו בסבירות גבוהה ב-56% לפתח סוכרת לעמת אלו עם התזונה הנמוכה ביותר במזונות חומציים, כך על-פי המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Diabetologia.
הקשר בין תזונה חומצית לעלייה בסיכון לסוכרת נשאר גם לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון דפוסים תזונתיים, צריכת בשר וצריכת פירות, ירקות, קפה ומשקאות ממותקים.
יש לציין כי המחקר לא הוכיח כי תזונה חומצית גורמת לסוכרת.