הפרטת טסטים? תשובות עמומות ממש'התחבורה

ועדת הכלכלה דנה בכוונת משרד התחבורה להפריט את הטסטים ח"כ צור: משרד התחבורה לא מספק תשובות ברורות משרד התחבורה: המשרד בוחן את כלל ההיבטים של רמת הבחינה ח"כ חסון: הנושא נבחן כבר 6 שנים - הגיע הזמן להחליט ח"כ קול: הפרטה אינה הפתרון
עידן יוסף חדשות כנסת 19 תגובות
ועדת הכלכלה של הכנסת דנה (יום ב', 24.2.14) בכוונת משרד התחבורה להפריט את מבחני הנהיגה המעשיים (טסטים). הדיון התקיים לבקשת ח"כ עדי קול, ח"כ אלעזר שטרן וח"כ מיכל בירן. קול אמרה כי למרות שמשרד התחבורה חוזר וטוען בתוקף שאין צעדים מעשיים להפרטה, השר ישראל כ"ץ התבטא לא פעם ואמר שצריך להפריט את הטסטים. היא הוסיפה כי גם אם יש עומס - ההפרטה היא לא פתרון, שכן יש לה השלכות עמוקות על חיי אדם.

ח"כ בירן התייחסה גם לנושא הכלכלי ואמרה כי מאז שהופרטה התיאוריה העלות קפצה ב-80%, וההנחה היא שהפרטת הטסטים תביא לאותה תוצאה שאין סיבה לאפשר אותה. ח"כ שטרן הוסיף כי הפתרון של הפרטה לא בהכרח נכון למצב העומס. הוא התייחס גם לקלות של הבוחנים לתת החלטות לא מנומקות, שגם לא ניתן ללמוד מהן לאחר מכן, וקרא להציב מצלמות בטסטים ולאפשר ללמוד מהכשלונות.
ח"כ חמד עמאר ציין כי משרד התחבורה ניסה לקדם רפורמה בלימודי הנהיגה בכנסת הקודמת, אך משך את הצעתו. הוא ציין כי גם הוא נגד הפרטה, ואמר כי המדינה מרוויחה מהטסטים לכן לא ברור מדוע היא רוצה להפריט אותם. ח"כ חנא סוייד ביקש לדעת מה הבעיה שההפרטה באה לפתור, ושאל האם משרד התחבורה בחן פתרונות אחרים מלבד ההפרטה. ח"כ צור הזכיר ישיבתה הראשונה של ועדת המשנה למאבק בתאונות הדרכים הוקדשה לנושא, על-רקע משבר הטסטים, וביקש לדעת מה השתנה מאז.

נציג ועד בוחני הנהיגה, אלי מלכה, אמר כי הפרטת התיאוריה לא צלחה ואין סיבה להפריט את הטסטים. הוא הוסיף כי הוספת עוד 15-10 בוחנים תפתור את הבעיות לחלוטין בכל הארץ. לדבריו, המדינה גובה 80 מיליון שקל באגרות עבור טסטים ומשלמת לבוחנים רק 30 מיליון שקל. "אין סיבה שייקחו ביצי זהב ויתנו זאת לידיים פרטיות", אמר. הוא הוסיף כי הפרטה תוביל למרחץ דמים על הכביש ולתוהו ובוהו. עם זאת, יו"ר ארגון מורי הנהיגה טען כי חסרים 30 בוחנים. "מפעילים לחץ מדומה ומייבשים את הבחינות בכך שלא ממלאים משרה של מי שיוצא לגמלאות", אמר. הוא הוסיף כי מי שיכול לעזור הוא שר האוצר ממפלגתה של ח"כ קול. קול הגיבה ואמרה כי ניתן לעשות זאת גם מהתקציב הפנימי של משרד התחבורה, ללא צורך בתקציב נוסף מהאוצר.

נציג הבוחנים בהסתדרות, עו"ד אהוד סרפיאן, אמר כי בעקבות הדיון הקודם בוועדה התקיימה רק פגישת משא-ומתן אחת, וההסדר שהושג בזמנו פוקע השבוע. הוא הוסיף כי אם תוך חודשיים לא יהיה משא-ומתן אמיתי המשבר יתחדש והבעיות בטסטים יחזרו. "אני מרגיש שמהתלים בנו, מנכ"ל משרד התחבורה אמר בדיון הקודם שלא מדברים על הפרטה ויומיים לאחר מכן השר הודיע שהוא מפריט", אמר. הוא אף ציין כי מספר הבוחנים לא השתנה ב-10 השנים האחרונות, בעוד שהאוכלוסייה גדלה.

ח"כ ישראל חסון אמר כי הוא השתתף לפחות בשלושה דיונים דומים בשש השנים האחרונות, והתשובה של משרד התחבורה הייתה אותה תשובה - שהנושא נבדק. "יש משהו מאוד בסיסי שצריך לקחת דברים שכבר בדקתם ופשוט לקבל החלטות", אמר חסון לנציגי משרד התחבורה. קול הוסיפה כי היא לא מקבלת תשובות ברורות מנציגי המשרד. צור ביקש לדעת האם משרד התחבורה מייבש את הבוחנים כדי ליצור משבר מכוון ואם אכן יש תוכנית הפרטה.

סמנכ"ל הרכב במשרד התחבורה, אבנר פלור, השיב ואמר כי "המשרד בוחן את כלל ההיבטים של רמת הבחינה, מתוך הנחה שאם רמת הבחינה תעלה גם רמת הלימוד תעלה". ח"כ צור דרש תשובה קונקרטית לעניין התקנים, ופלור אמר כי כל משרד התחבורה נמצא במצב של הקפאת משרות כללית ולא קולט כוח אדם חדש. לדברי פלור, המשרד היה חייב תקנים רבים לאוצר, לכן נציבות שירות המדינה והאוצר הקפיאו מכרזים ולא נקלטו עובדים חדשים. הוא הוסיף כי הוא מקווה שבתקופה הקרובה יחזור המשרד לגייס עובדים ויבחן גם את השאלה האם כמות הבוחנים היא אופטימלית.

ח"כ צור סיכם את הדיון ואמר כי משרד התחבורה לא סיפק תשובה ברורה בנושא, והוועדה תקיים דיון נוסף בעניין. הוא הוסיף ודרש תשובות באשר לכוונת משרד התחבורה והיעדים של המהלכים שבכוונתו לנקוט בהם. הוא אף מתח ביקורת על נציגי משרד התחבורה שמנעו מהוועדה לזמן לדיון נציג של משרד האוצר, על-מנת לברר את הטענות באשר להקפאת התקנים.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 24/02/2014 | עודכן: 24/02/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor Liberman אברהים צרצור אברהם מיכאלי אברהם (אבי) וורצמן אופיר אקוניס / Ofir Akunis אורי מקלב / Uri Maklev אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda Ariel אורי שרגא אורבך / Uri Orbach אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis אחמד טיבי / Ahmad Tibi איילת שקד / Ayelet Shaked אילן גילאון / Ilan Gilon איתן כבל / Eitan Cabel אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan אליהו ישי אלעזר שטרן / Elazar Shtern אמנון כהן אראל מרגלית / Erel Margalit אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri באסל גטאס / Basel Ghattas בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בנימין נתניהו / Benjamin Netanyahu גדעון משה סער / Gideon Sa'ar גילה גמליאל / Gila Gamliel גלעד מנשה ארדן / Gilad Erdan ג'מאל זחאלקה / Jamal Zahalka דב חנין / Dov Hanin דב ליפמן דני בן יוסף דנון / Dani Danon זאב אלקין / Ze'ev Elkin זבולון כלפה חיים כץ / Haim Katz חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar חמד עמאר / Hamad Amar חנא סוייד חנין זועבי / Haneen Zoabi טלב אבו-עראר יאיר לפיד / Yair Lapid יאיר שמיר / Yair Shamir יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine Razvozov יעל גרמן / Yael German יעקב ליצמן / Yaakov Litzman יעקב מרגי / yaakov Margi יעקב פרי / Yaakov Perry יפעת קריב יצחק אהרונוביץ' / Yitzhak Aharonovitch יצחק הרצוג יצחק וקנין יצחק כהן / Yitzhak Cohen יצחק (איציק) שמולי / Itzik Shmuli יריב לוין / Yariv Levin ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל חסון ישראל כץ / Israel Katz כרמל שאמה-הכהן לימור לבנת / Limor Livnat מאיר כהן / Meir Cohen מאיר פרוש / Meir Porush מוחמד ברכה מיכל בירן / Michal Biran מיכל רוזין / Michal Rozin מיקי לוי / Mickey Levy מיקי רוזנטל מירב בן ארי / Merav Ben Ari מירי רגב / Miri Regev מסעוד גנאים מרב מיכאלי / Merav Michaeli מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay Yogev משה גפני / Moshe Gafni משה מזרחי משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe Ya'alon משה זלמן פייגלין משולם נהרי / Meshulam Nahari משרד התחבורה נחמן שי ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz נסים זאב נפתלי בנט / Naftali Bennett סילבן שלום / Silvan Shalom סתיו שפיר / Stav Shafir עדי קול עוזי לנדאו / Uzi Landau עיסאווי פריג' / Issawi Frej עליזה לביא / Aliza Lavi עמיר ארמונד פרץ / Amir Peretz עמר בר-לב / Omer Bar-Lev עמרם מצנע עפו אגבאריה עפר שלח / Ofer Shelah פניה (פאינה) קירשנבאום פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete ציפי חוטובלי / Tzipi Hotovely ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi Livni קארין אלהרר / Karin Elharar רוברט אילטוב / Robert Ilatov רונן הופמן רות קלדרון רינה פרנקל שולי מועלם-רפאלי / Shuli Mualem-Refaeli שי פירון / Shai Piron שלי רחל יחימוביץ' / Shelly Yachimovich שמעון אוחיון שמעון סולומון תמר זנדברג / Tamar Zandberg
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 19
מזה למעלה מחודשיים, מעת עזב את התפקיד שר החוץ אביגדור ליברמן, שוועדת החוץ והביטחון של הכנסת מכהנת ללא יושב-ראש קבוע.
19/02/2014 | עידן יוסף | חדשות

בחמש השנים האחרונות, זיהו המשטרה והמכון לרפואה משפטית כ-60 גופות ושלדים שהתגלו מתוך כ-500 נעדרים מקום המדינה. הגופות שזוהו הם אנשים שנעלמו משנת 1999. כך נחשף (יום ג', 18.2.14) בוועדה לביקורת המדינה בכנסת בדיון על זיהוי גופות אלמונים ומציאת נעדרים. יו"ר הוועדה ח"כ אמנון כהן (ש"ס) הדגיש כי "מדובר בנושא חשוב מאין כמותו, העוסק בדיני נפשות וכולל בעיות חברתיות ומשפחתיות. אזרחים פונים בלי הרף למשטרה ולא זוכים למענה, והתחושה שהדבר תלוי במפקד התחנה המקומית".
19/02/2014 | יפעת גדות | חדשות

"הקשר עם משפחת עופר השתלם כלכלית לצים" - כך אמר (יום ד', 19.2.14) מנכ"ל צים, רפי דניאלי, בדיון דחוף בוועדת הכספים בעקבות הסדר החוב הענק של חברת הספנות, בהיקף של 1.5 מיליארד דולר.

יועצת חינוכית ממזרח ירושלים שנכחה ביום עיון על זנות בקרב בני נוער, של ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים ובזנות בכנסת, עוררה התרגשות רבה בכינוס כשסיפרה כי בעקבות פנייה של כמה תלמידות, שדיווחו על מקרי זנות, פנתה למנהל בית הספר, וזה האחרון ביקש ממנה שלא להתערב. היועצת פנתה לנוכחים ושאלה: "האם להתעקש?" ופרצה בבכי. הילה סגל, ראש היחידה למיניות ופגיעה מינית בילדים משפ"י במשרד החינוך, ניגשה אליה והבטיחה לה ליווי וסיוע צמוד.
19/02/2014 | הדר פרבר | חדשות

ועדת הפנים והגנת הסביבה, בראשות ח"כ מירי רגב, אישרה היום (ד', 19.2.14) את תקנות הכניסה לישראל (אזורים גאוגרפים), התשע"ג-2013 ואת תקנות הכניסה לישראל (אמצעי בקרה על מעבר עובדים זרים בענף הסיעוד), התשע"ג-2013. את הדיון ניהלו ח"כ מירי רגב וח"כ דוד צור לסירוגין.
19/02/2014 | יפעת גדות | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il