בשנת 2004 צפוי גידול של כ-30% ביצוא המזון לצפון אמריקה לעומת 2003 ויסתכם בכ-106 מיליוני דולרים. כך מעריך (יום ד', 31.12.03) שלום זידלר, יו"ר ההנהלה הציבורית של ענף המזון במכון היצוא ומנכ"ל חברת תה ויסוצקי.
לדברי זידלר, ההערכה בדבר גידול היצוא מתבססת על ההצלחה הרבה לה זוכה פרויקט מכון היצוא, בשיתוף התאחדות התעשיינים והתמ"ס - "מזון משובח מישראל" המתבצע בצפון אמריקה מזה שנה וחצי. הפרויקט נועד לקדם את יצוא המזון של ישראל, על רקע האינדיקטורים הכלכליים הצופים שיפור בפעילות העסקית בארה"ב.
עיקר גידול היצוא הוא בתחום הירקות והפירות, בשר מעובד ועופות. גידול מרשים של 60% נרשם בתחום היין.
זידלר מסר, כי בכוונתו להרחיב את פרויקט הדגל של ענף המזון במכון היצוא - "מזון משובח מישראל", "משוק הכשר" לשווקים נוספים וכן למדינות אירופה ולהרחיב בפרויקט השתתפותם של יצואנים קטנים ובינוניים.
מנהלת ענף המזון במכון היצוא, דפנה שטרנפלד, מסרה כי דגש מיוחד יושם על פעילות סיוע ליצואנים קטנים ומתחילים בתחום המזון ועל חדירה לשווקים חדשים.
כמו-כן, מתוכננות משלחות יצואני מזון לקיים פגישות ממוקדות עם קניינים ויבואני מזון ברוסיה ובפולין, הרחבת הפעילות ליצוא המזון באינטרנט ובסחר אלקטרוני, הבאת עיתונאים וקניינים מחו"ל, וכן נושאים חדשים כמו הובלת חשיבה חדשנית בענף המזון, ואירועי טעימות יין ישראלי ביעדים נבחרים בעולם.
מנכ"ל מכון היצוא, יחיאל אסיה, ציין כי הצלחת פרויקט קידום "המזון המשובח מישראל" לארה"ב תרמה לגידול של 24% ביצוא המזון לארה"ב ב-9 החודשים הראשונים של 2003 לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מ-45.4 מיליון דולר בחודשים ינואר-ספטמבר 2002, ל-56.5 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של השנה.