מחצית מן השכר החודשי נטו

15,000 שקל קנס ליולי תמיר

הודתה באחריות לחריגות שכר בסך 238,480 שקל - תוספות ששולמו שלא כדין לחמישה ראשי מחלוקת במכללת שנקר כאשר שימשה כנשיאת המכללה ● ביה"ד המשמעתי אישר את הסדר הטיעון
איתמר לוין חדשות תגובות
שרת החינוך ושרת הקליטה לשעבר, יולי תמיר, נקנסה ב-15,000 שקל לאחר שהודתה באחריותה לחריגות שכר בסך 238,480 שקל במכללת שנקר, כאשר שימשה כנשיאתה בשנים 2020-2010. גזר הדין ניתן (1.9.20) בידי בית הדין למשמעת של נציבות שירות המדינה, שאימץ את הסדר הטיעון עם תמיר.

תמיר הודתה, כי הורתה להעלות את שכרם של חמישה ראשי מחלקות במכללה: פרופ' דגנית שוקן, ראש המחלקה לתואר שני בעיצוב; פרופ' יעל מוריה, ראש המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה; יואב זיו, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי; יקטרינה אויכרמן, ראש המחלקה לעיצוב טקסטיל; ופרופ' לארי אברמסון, ממלא-מקום ראש המחלקה לאומנות רב-תחומית. על-פי הודאתה של תמיר, היא שהדבר חורג מהכללים הנהוגים לתשלום שכר במכללות לפי הוראות הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) ומבלי לבקש היתר לכך ממשרד האוצר ומהוועדה.

תמיר טענה, כי מדובר בתקלה שנעשתה בתום לב וללא כל כוונת הסתרה. העבירות בוצעו בשנת 2012, הבירור החל בשנת 2015 וכאמור ההליך הסתיים ב-2020. לדבריה, היא לא עשתה מעולם מעשה בלתי ראוי בשנותיה הרבות בשירות הציבורי, ואין היא רוצה לגרור את עינוי הדין לתפקידה הציבורי הבא. יצוין, כי טענתה של תמיר לתום לב, עומדת בניגוד ללשון הסעיף בו הודתה - סעיף 35א לחוק יסודות התקציב: "עובד גוף נתמך שביודעין הנהיג או הורה להנהיג שינויים או הטבות בניגוד להוראות סעיף 29".

הדיינים עוה"ד אורי כהן, שרון מאיר ויוסף ברכיה אומרים: "חומרת מעשיה של הנאשמת מתחדדת נוכח מעמדה הבכיר של הנאשמת כנשיאת המכללה, ובהיותה בעלת הסמכות לטפל בהסדרת תנאי שכרם של עובדי הסגל האקדמי במכללה, לרבות שיעור גמול התפקידים למנהלי המחלקות. עם זאת, אנו מוכנים לקבל טענת ההגנה כי מעשיה של הנאשמת בוצעו בשקיפות מלאה. עוד עמדה לנגד עינינו תרומתה המשמעותית וארוכת השנים של הנאשמת לשירות הציבורי במכלול התפקידים הבכירים שמילאה".

בית הדין מציין, כי הסכום בו נקנסה תמיר מהווה מחצית משכרה החודשי נטו; הוא ינוכה משכרה בארבעת תשלומים חודשיים. בנוסף לכך, היא נדונה לנזיפה. את הנציבות ייצגה עו"ד אנסטסיה שפרנובסקי, ואת תמיר - עוה"ד נחום פיינברג ואפרת בירן.

בד"מ 85/16, נציבות שירות המדינה נ' יולי תמיר / פס"ד
הרשעתה של השרה לשעבר יולי תמיר בדין משמעתי באחריות לחריגות שכר במכללת שנקר
| אורי כהן, שרון מאיר, יוסף ברכיה ● בית הדין המשמעתי לעובדי המדינה
בד"מ 85/16, נציבות שירות המדינה נ' יולי תמיר / גז"ד
קנס של 15,000 שקל ליולי תמיר בהליך משמעתי בשל חריגות שכר במכללת שנקר
| אורי כהן, שרון מאיר, יוסף ברכיה ● בית הדין המשמעתי לעובדי המדינה
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 14/09/2020 | עודכן: 14/09/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
15,000 שקל קנס ליולי תמיר
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
כנניהו המיסר
14/09/20 12:36
2
רואה נכוחה
14/09/20 13:23
3
נחמיה תנא
14/09/20 15:11
4
השרה תמיר
14/09/20 16:33
5
חשדנית
17/09/20 00:31
6
וידלה
17/09/20 09:08
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]