ברקת: בהיי-טק אומרים שהכלכלה תתרסק

שר הכלכלה הביע בישיבת הממשלה העוסקת בתקציב המדינה חשש מפני ההשלכות הכלכליות של רפורמת המשפט "נפגש עם אנשי היי-טק והם מודאגים מאוד הכלכלנית הראשית: זה יכול להתגלגל כמו כדור שלג, סכנה משמעותית

איציק וולף חדשות תקציב המדינה תגובות
שר הכלכלה, ניר ברקת, התריע בישיבת הממשלה העוסקת בתקציב המדינה כי אנשי עסקים התריעו בפניו שאם הכלכלה הישראלית הולכת להתרסקות - לא יעזור אישור תקציב משום שלא יהיה כסף לממש אותו.

"אני נפגש עם אנשי ההייטק והם מודאגים מאוד, אנחנו תומכים ברפורמה המשפטית, אבל יש סיכונים. הם חרדים. כשיושבים למשא-ומתן בין הצדדים צריך להבין שיש אחריות בקצה, וגם אם לא נקבל את כל תאוותנו בידנו - זה לא נורא", אמר (יום ה', 23.2.23) בישיבה.

לדברי ברקת, שהגיע אל הפוליטיקה המוניציפלית ואל הארצית מהזירה העסקית, אנשי העסקים ששוחחו איתו התריעו כי גם אם הממשלה תאשר את התקציב - לא יהיה לה כסף כדי לממש אותו. "הכלכלה הישראלית הולכת להתרסקות", ציטט אותם.

הכלכלנית הראשית באוצר, שירה גרינברג, השיבה לשאלתו של ברקת ששאל אותה האם החששות שמביעים אנשי העסקים מוצדקים ואמרה: "זה יכול להתגלגל כמו כדור שלג. אני לא יודעת כמה המהלך ייפגע בכלכלה, אבל יש סכנה משמעותית".

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', אמר בישיבה כי יש לאשר תקציב מהודק ולקחת בחשבון שסוגיית הרפורמה תביא להתפתחות "בכיוונים שליליים", כלשונו. "לא היה לי נעים, אבל צריך לקחת את המרכיבים האלה בחשבון ולהביא תקציב אחראי ומהודק. צריך להתייחס לאמירות של כולם - למשל לא לפגוע בנגיד, להעביר מסר של אחריות ולא להשאיר מקום לתחושת כאוס", אמר.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 23/02/2023 | עודכן: 23/02/2023
+רגב: ביטלנו את אגרת הגודש, ואת מס הנסועה לרכבים חשמליים 09:52 24/02/23 | עידן יוסף
לקראת אישור התקציב בממשלה, אומרת שרת התחבורה ‎מירי רגב: ביטלנו את אגרת הגודש, ואת מס הנסועה לרכבים חשמליים (גלי צה"ל).
+ישיבת הממשלה בעניין התקציב מתחדשת הבוקר 08:32 24/02/23 | עידן יוסף
בלשכת ראש הממשלה ומשרד האוצר התייאשו מלהגיע להסכמות הלילה על תקציבי המשרדים. בוטל לוח הזמנים הלילי והשרים שוחררו לבתיהם. ישיבת הממשלה מתכנסת מחדש הבוקר ב-9.
+הכלכלנית הראשית: הרפורמה המשפטית עלולה לפגוע במשק ובהשקעות 13:51 23/02/23 | איציק וולף | לרשימה המלאה
שירה גרינברג כתבה בנומרטור שהוגש לממשלה במסגרת דיוני התקציב כי ככל שהרפורמה המשפטית תיתפס על-ידי השוק כפוגעת בחוזקם ובעצמאותם של מוסדות המדינה וככזאת שמגבירה את חוסר הוודאות - עלולים להיפגע הפעילות הכלכלית במשק וההשקעות הפרטיות
גרינברג. "המחקרים מוצאים קשר בין עצמאות מוסדות המדינה לצמיחה כלכלית" [צילום: דוברות האוצר]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / תקציב המדינה
הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, שירה גרינברג, מתריעה כי הפעילות הכלכלית של המשק הישראלי עלולה להיפגע ככל שהרפורמה המשפטית שמקדמת הממשלה תיתפס על-ידי שחקנים בשוק ככזו שפוגעת בעצמאות ובחוזק של מוסדות המדינה. זאת, בשל חוסר הוודאות שמביאה איתה תפיסה כזו של המערכת הפוליטית בישראל.

ראש הממשלה נתניהו, שר האוצר סמוטריץ', שר הביטחון גלנט והרמטכ"ל הרצי הלוי הודיעו הלילה (ה') על הסכמה לתוכנית רב שנתית למערכת הביטחון ולצה"ל במסגרת תקציב המדינה.
23/02/2023 | עידן יוסף | חדשות

ועדת הכספים קיימה (יום ב', 6.2.23) דיון בנושא הצעת תקציב בנק ישראל לשנת 2023 בהשתתפות נגיד בנק ישראל, הפרופסור אמיר ירון. במסמך מרכז המחקר והמידע של הכנסת שמנתח את הצעת התקציב, מובא כי תקציב בנק ישראל לשנת 2023 הוא כ-1.1 מיליארד ש"ח, גבוה בכ-2.9% מתקציב 2022 שהיה כ-1.08 מיליארד ש"ח. סך כל תקציב ההרשאה להתחייב לשנת 2023 הוא כ-428.4 מיליון ש"ח, וכולל בעיקר: שיתוף נתוני אשראי - 35.8% מהתקציב ; הדפסת כסף - 34.8% מהתקציב ; ומטה וסיוע - 9.1%.
06/02/2023 | עידן יוסף | חדשות

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' ונגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון נפגשו הערב להמשך דיון בחוק ההסדרים ובתקציב המדינה לשנת 2023-2024.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אומר כי בכוונתו להוביל רפורמות ענק בכל תחומי העשייה הכלכליים במדינה - בפירוק מונופולים, בהורדת יוקר המחיה, בהסרת חסמים ואסדרה על עסקים קטנים וגדולים, בעידוד בנייה של מאות אלפי יחידות דיור במחירים שיוכלו להתאים גם לזוגות צעירים ובשינויים מבניים "שהרבה מאוד שנים לא הובאו במשק הישראלי".
30/01/2023 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il