הממשל האמריקני בתגובה חריפה: טענות לוין שקריות

דובר מטעם משרד החוץ האמריקני התייחס לטענות שר המשפטים שלפיהן ממשל ביידן משתף פעולה עם המחאה נגד הרפורמה המשפטית: "טענות שקריות בצורה מוחלטת וברורה"

איציק וולף חדשות סערת הרפורמה במשפט תגובות
הממשל האמריקני מגיב באופן חריף ויוצא דופן, מבחינה דיפלומטית, על טענות שהשמיע שר המשפטים הישראלי, יריב לוין, על שיתוף פעולה שקיים כביכול בין ממשל ביידן לבין המחאה נגד הרפורמה המשפטית.

דובר מטעם משרד החוץ האמריקני אמר לעיתונאי הישראלי ברק רביד כי מדובר בטענות "שקריות בצורה מוחלטת וברורה", כלשונו. בכך התייחס להקלטה של לוין ממפגש שקיים עם פעילים חרדים ובו אמר: "אין ספק שאנחנו נמצאים בנחיתות בלתי נתפסת ממש. הם מחזיקים הממשל האמריקני שעובד איתם בשיתוף פעולה, כמו שרואים את הדברים שנאמרים על-ידי האנשים מהממשל שם".
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 02/05/2023 | עודכן: 02/05/2023
ביידן יזמין את נתניהו? "אין משהו בלו"ז"

ביידן ונתניהו. "לשמור על איזונים ובלמים" [צילום: AP]
דובר הבית הלבן לענייני ביטחון לאומי, ג'ון קירבי, אמר כי הוא מעריך שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, יבקר בוושינגטון "בשלב כזה או אחר", כלשונו. עם זאת, הבהיר כי "אין משהו בינתיים בלוח הזמנים".

את הדברים אמר קירבי בתשובה ביחס לדבריו של יו"ר בית הנבחרים האמריקני, קווי מקארתי, המבקר בישראל, שלפיהם אם נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, לא יזמין את נתניהו לביקור בבית הלבן, הוא יזמין את נתניהו כאורחו האישי לקונגרס.

עוד אמר קירבי כי הנשיא האמריקני מאמין בערכים הדמוקרטיים המשותפים לישראל ולארה"ב ולכן הוא רוצה לראות שישראל מתקדמת בכל הנוגע לרפורמה המשפטית בצורה שמשמרת איזונים ובלמים ושזוכה להסכמה רחבה בציבוריות הישראלית.

"זה נושא שהמנהיגים הישראלים צריכים לפתור ואנחנו מכבדים זאת, אבל אנחנו מקיימים איתם דיונים כנים על הנושא הזה", אמר.


+הנשיא מגיב לקרב הצעקות במו"מ: "חילוקי דעות - דבר טבעי" 19:51 02/05/23 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מזכיר הממשלה הטיח בח"כ גדעון סער: "אתה לא רוצה רפורמה", וסער הגיב "אתם מטורפים" ונטש את החדר ▪ בית הנשיא: הדיונים מנוהלים באופן ענייני וחברי ▪ מחרתיים צפויים הדיונים להימשך ויעסקו בסוגיית הסבירות וסוגיות נוספות. לאחר מכן ייקבע אופן המשך השיחות לשלב הבא
הרצוג. תחושת מחויבות עמוקה לתהליך [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+לוין, בשרות אויבי ישראל 19:18 02/05/23 | דן מרגלית | לרשימה המלאה
לוין נראה אוכל בחברת חרדים ומאשים את ג'ו ביידן כמי שתומך בתנועת המחאה בעוד ישראל מנסה באורח נואש לתקן את היחסים המעורערים עם ארצות הברית
לוין. פטריוט [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+שאילתה-ב' לבוז'י
11:26 02/05/23 | דן מרגלית | לרשימה המלאה
אולי ברנע שכנע את ב'וז'י לפצות פיו על נאום הבלהות של לוין, שצליליו נשמעו כמו מן המרפסת ברומא בשנות ה-20' במאה שעברה או ממרתפי בירה בעיר אחרת באירופה
לוין. נבל [צילום: אריה לייב אברהמס/פלאש 90]
+ליברמן: המשך השיחות - טעות שמשרתת את נתניהו 09:37 02/05/23 | איציק וולף | לרשימה המלאה
יו"ר ישראל ביתנו קורא לגנץ וללפיד שלא לשתף פעולה עם הקואליציה ומעריך שמייד אחרי העברת התקציב יפוצץ נתניהו את המגעים הנוגעים לרפורמה ויאשים את האופוזיציה
"ללמוד מיו"ר האופוזיציה הקודם" [צילום: קובי גדעון/לע"מ]
+על סופרים, מספרים ומה שביניהם 07:26 02/05/23 | עמנואל בן-סבו | לרשימה המלאה
המשתתפים בעצרת העם הרוויחו פעמיים, הפעם הראשונה בעצם הענקת רוח גבית עוצמתית לנבחרי הציבור, הפעם השנייה היא שסוף-סוף החלו לספור אותם
מספר גבוה [צילום: אריק מרמור/פלאש 90]
+אלוהים שלי 07:25 02/05/23 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
אני מביע את צערי, שבשירת הצועדים בעיר העתיקה נמצא מקום לקריאות מזוויעות ולקריאות נאצה - "מוות לערבים", "שישרף לכם הכפר", "שועפט עולה באש", "ואנקמה נקם אחת משתי עיני מפלשטין"
מות לערבים [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הממשל האמריקני בתגובה חריפה: טענות לוין שקריות
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / סערת הרפורמה במשפט
זו לא אותה ההפגנה, אלו לא אותם המפגינים, אלה לא אותם האנשים, שרה שוב המקהלה העליזה והחלה בספירת המלאי של משתתפי עצרת העם. כמה השתתפו בעצרת העם? כמה דתיים, כמה חרדים, כמה בעלי כיפות סרוגות. כמה בעלי כיפות משיח, כמה בעלי כיפות שחורות, כמה בעלי מגבעות, כמה בעלי כובע קסקט, כמה בעלי כובע טמבל, כמה קרחות חשופות, כמה כיפות שקופות.

אֱלוֹהִים שֶׁלִּי לא בִּקֵּשׁ

ביממה אחת הגיחו שניים מאותו הכפר של הליכוד, מאי גולן ודוד ביטן. צפיתי בעניין רב בראיונו המעניין של עמית סגל בערוץ-12 עם גולן, והגעתי להתרשמות כפולה: כאשר אינה חורגת להתבטאות מקוממת יש לה יכולת גבוהה למכור קרח לאסקימוס. הכישרון הזה מלווה גם באחיזת עיניים.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לא ביזה את פסק דינו של בית המשפט העליון כאשר הודיע בחודש מרס שהוא "נכנס לאירוע" בנושא הרפורמה המשפטית. כך קובעת (1.5.23) נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות. לצד זאת היא רומזת בצורה ברורה, כי על נתניהו להימנע מעיסוק ברפורמה בשל חוות דעתה של היועצת המשפטית, ולפיה הוא מצוי בניגוד עניינים בנושא זה.

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ תוקף (יום ב', 1.5.23) את שר המשפטים יריב לוין, בעקבות דבריו, ואומר בפתח ישיבת הסיעה: "אני לא מקבל את הביקורת שלו על האמריקנים, אני לא חושב שהם מעורבים פה. להגיד שהם מעורבים זה חסר כל יסוד ומסוכן, אין ארצות הברית אחרת למדינת ישראל, זאת המשענת היחידה שיש למדינה. מי שמכיר את הפרטים כדאי שייזהר בלשונו היטב, כי הוא לא מסוגל לסיים שנה אחת בלעדיה".
01/05/2023 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il