פנחס גריבי נדון (23.7.24) לחודשיים מאסר על תנאי ולקנס של 500 שקל, לאחר שהודה והורשע בהטרדתה של הדס קליין - העוזרת האישית של
ארנון מילצ'ן ו
ג'יימס פאקר והעדה המרכזית בתיק 1000 במשפטו של
בנימין נתניהו. גריבי גם חויב לפצות את קליין ב-1,500 שקל.
בשנים 2023-2022 פרסם גריבי בטוויטר (שם היו לו פחות מ-200 עוקבים) שישה ציוצים בוטים וגסים במיוחד נגד קליין (וגם נגד אחרים). רוב הציוצים נעשו במקביל לעדותה של קליין, ועל-פי כתב האישום נגד גריבי - הגיעו לידיעתה. הוא הואשם בהטרדת עד, עבירה שהעונש המירבי עליה הוא שלוש שנות מאסר. בהסדר הטיעון סוכם שהצדדים יטענו באופן פתוח למאסר על תנאי, קנס ופיצוי ובית המשפט יקבע את שיעוריהם.
התובע, עו"ד אלעד ידין, אמר כי מעבר לנזק הספציפי שנגרם לקליין - "קיים אינטרס רחב יותר, אינטרס ציבורי שבגינו המדינה מחויבת להגן על עדים על-מנת שרשויות אכיפת החוק יזכו בעתיד לשיתוף פעולה ולעדים שמספרים אמת בחקירה ומגלים את העובדות. המסר החשוב שייצא היום מבית המשפט זה שכבודם, פרטיותם, שמם הטוב של עדים במשפט פלילי, אינו הפקר. חובת המדינה להגן עליו ולשמור עליו". לצד זאת, הוסיף ידין, המדינה התחשבה בכך שגריבי בן 67, את הודאתו ואת הסכמתה של קליין להסדר.
הסניגור, עו"ד עמיחי ימין, אמר כי גריבי לא התכוון שהדברים יגיעו לידיעתה של קליין אלא התבטא בנושא המצוי בדיון ציבורי נרחב. לדבריו, קליין ידעה על הציוצים רק שנה לאחר סיום עדותה - מה שמקל בחומרת המעשים. הוא ציין, כי גריבי נטל אחריות כבר בחקירתו ומבין שאסור לו לחזור על מעשיו.
שופט בית משפט השלום בתל אביב, ירון גת, אומר כי ההסדר סביר בהתחשב בחומרת העבירה מצד אחד ובהודאתו המהירה של גריבי מצד שני. גת מוסיף: "שקלתי גם את האינטרס הציבורי המובהק להגנה על עדים בהליך משפטי, וביתר שאת בהליך פלילי, וזאת לצורך הבטחת המשך שיתוף הפעולה של עדים פוטנציאליים עם רשויות אכיפת החוק, שיתוף פעולה שהינו קריטי וחיוני להמשך פעילות תקינה של מערכת אכיפת החוק והתמודדות עם תופעת העבריינות על לגוניה השונים".
הפרקליטות הגישה מספר כתבי אישום נגד מי שלטענתה הטרידו את קליין, והללו עודם תלויים ועומדים. העיקרי שהם הוא נגד אנשי התקשורת
אלי ציפורי ו
אבי וייס, הפועלים למענו של נתניהו.