מאבק שהשתלם: שורדת שואה בת 81 קיבלה קצבת שארים רטרואקטיבית מגרמניה

בסיוע מרכז המידע לשורדי שואה, קיבלה שורדת שואה קצבת שארים למפרע של 20,000 אירו וקצבה חודשית המשרד לשוויון חברתי מדווח על עלייה בתקצוב הנצחת זכרון השואה ותמיכה בעמותות

עידן יוסף חדשות שואה וגבורה תגובות
מרכז המידע הפועל תחת המשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה מסייע מדי יום לשורדי שואה ולבני משפחותיהם במיצוי זכויותיהם. שאול שרוני, יועץ מומחה במרכז, מסביר: "אנו פועלים להבטיח שכל שורד שואה יקבל את הזכויות המגיעות לו, כולל הליכים מורכבים מול רשויות בארץ ובחו"ל".

סיפורה של שרה, שורדת שואה בת 81 ואלמנת שורד שואה, ממחיש את המאמץ: לאחר שהתאלמנה, נתקלה בקשיים במיצוי זכאותה לקצבת שארים מגרמניה. "חקרנו זכאות על סמך הכרה בגטאות פתוחים, ונדרשנו לאתר מסמכים מארכיונים בארץ ובגרמניה", סיפר שרוני. לאחר ערעור מורכב שכלל עדות של אישה שהייתה עם בעלה בגטו, אושרה בקשתה.

שרה מספרת: "המאבק השתלם. קיבלתי תשלום רטרואקטיבי בסך 20,000 אירו וקצבה חודשית של 313 אירו, הכל בזכות המוקד".

למרות האתגרים התקציביים, המשרד לשוויון חברתי הגדיל ב-2024 את תקציב הנצחת זכרון השואה ל-3.6 מיליון ש"ח - גידול של 8% לעומת השנה שעברה. התקציבים שימשו להפקת ביוגרפיות, כנסים, שיקום אנדרטאות ומפגשי עדות.

המשרד העניק גמישות תקציבית לעמותות בעקבות האתגרים. בין היתר, שולמו מקדמות בסך מיליון ש"ח לכ-20 גופים, ונעשה שימוש ברואה חשבון זמין לתמיכה שוטפת.

"אני גאה שהשנה השקענו רבות בהנצחת זכרון השואה ובסיוע לשורדים", אמרה השרה לשוויון חברתי, ח"כ מאי גולן. "נמשיך לפעול למען זכרון השואה ושורדיה, למען הדורות הבאים".

מרכז המידע מזמין שורדי שואה וקרוביהם לפנות למספר כוכבית 8840 לבדיקת זכאות ולמיצוי זכויות - ללא עלות.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 27/01/2025 | עודכן: 27/01/2025
+הרצוג באו"ם: "החטופים מוחזקים בתנאים תת-אנושיים, ללא טיפול רפואי וללא ביקורים של הצלב האדום" 19:02 27/01/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
בנאום בעצרת האו"ם לרגל יום השואה הבינלאומי, נשיא המדינה יצחק הרצוג קרא להשבת החטופים בעזה, גינה את האנטישמיות ואת המוסדות המגנים על הטרור, וקרא להרחבת מעגל השלום במזרח התיכון הוקיע את התנהלות האו"ם: "אין מקום לערעור על זכות הקיום של ישראל"
הרצוג. להפסיק את האנטישמיות [צילום: קובי גדעון/לע"מ]
+סערה במועצת אירופה: האשמת ישראל ברצח עם לצד טקס לציון יום השואה הבינלאומי 17:25 27/01/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מחר תצביע מועצת אירופה על החלטה להאשמת ישראל ברצח עם בעזה, זאת במקביל לטקס לציון 80 שנה לשחרור אושוויץ ▪ משלחת הכנסת מנהלת מאבק למניעת ההחלטה, תוך הדגשת הטרור של חמאס ואת הסבל שחווה העם בישראל
משלחת הכנסת למועצת אירופה [צילום: דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מאבק שהשתלם: שורדת שואה בת 81 קיבלה קצבת שארים רטרואקטיבית מגרמניה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שואה וגבורה
מתח רב שורר בקרב משלחת הכנסת למועצת אירופה לקראת ההצבעה הדרמטית שתתקיים מחר (יום ג', 28.1.25) באסיפה הפרלמנטרית של המועצה. ההצבעה נסובה סביב הצעת החלטה המטילה על ישראל את האחריות לרצח עם בעזה, ומבקשת מהמדינות החברות לנקוט צעדים נגדה, כולל ענישה מתאימה.
27/01/2025 | עידן יוסף | חדשות

לפני 19 שנים, קיבל האו"ם, ללא הצבעה ופה אחד, את ההחלטה להפוך את יום שחרור מחנה ההשמדה אושוויץ ליום השואה הבינלאומי. במלאת 80 שנים לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ מידי הנאצים, עולה תמונה מורכבת ומדאיגה ביחס לשואה על-ידי אזרחי מדינות העולם.

ב-15 באפריל 1945 שחרר הצבא הבריטי את מחנה הריכוז ברגן-בלזן שבגרמניה, ומצא בו 60,000 אסירים - רבבות מהם על סף המוות - ו-10,000 גופות שנערמו בחוצותיו. בימים הבאים השקיעו הבריטים מאמצי-על להציל את חייהם של השורדים, ולמרות זאת אלפים רבים גוועו לאחר השחרור. כמעט במקביל, החלו חוקרים בריטים לגבות מהניצולים עדויות על פשעי מלחמה ופושעי מלחמה - בברגן-בלזן עצמו, בתשלובת מחנות אושוויץ, בלודז' ובמקומות רבים אחרים.

יש לי חולשה מיוחדת לאיטליה, לאנשיה, לנופיה ולמאכליה ונתתי לכך ביטוי באי אלה פוסטים בצורה כזאת או אחרת. אם מישהו מבני המשפחה נוסעים לאיטליה הם יודעים שאני אוהב גבינת פרמג'אנו מקורית ופרושוטו קרודו מיובש ומעושן כהלכה, שאגב גם מקורו בפארמה, מולדת הפרמג'אנו. אני אוהב שירים איטלקיים ואני אוהב שירים עבריים על איטליה כמו זה של נתן אלטרמן " נאום תשובה לרב חובל איטלקי" שהביא מעפילים לארץ. ואני מביא שני בתים מהשיר:

הפרופסור יהודה באואר, מחשובי חוקרי השואה בעולם אי-פעם, הלך לעולמו (18.10.24) בגיל 98. באואר היה חתן פרס ישראל בשנת היובל למדינה, יקיר ירושלים וחתן פרס א.מ.ת. מאות מחוקרי השואה בארץ ובעולם הם תלמידיו - במישרין או בעקיפין - והוא הטביע את חותמו על התחום במשך למעלה מ-60 שנה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il