הוארך בשבוע מעצרו של סגן-ניצב בדימוס החשוד בהדלפת מידע למשפחת הפשע מוסלי

הקצין היה מחוקרי נתניהו; בית המשפט אסר לפרסם את שמו משום שכיום הוא עובד כעורך דין; ההגנה אמורה לזמן אותו כעד מטעמה הוארכו גם מעצריהם של אלי מוסלי ויוסי הורברג, שעל-פי החשד - מהחקירה נגדם דלף מידע

איתמר לוין חדשות משטרה במוקד תגובות
שופט בית משפט השלום בירושלים, גד ארנברג, האריך בשבוע (10.9.25) את מעצרו של קצין משטרה בדימוס בדרגת סגן-ניצב, החשוד בקבלת שוחד תמורת מסירת מידע מיחידה להב 433 לארגון הפשע של משפחת מוסלי. ארנברג אסר לפרסם את שמו של החשוד מאחר שכיום הוא עובד כעורך דין.

החשוד היה מהחוקרים בתיקי האלפים (תיקי נתניהו), ובין היתר חקר את עוה"ד דוד שמרון ושלומית ברנע-פרגו. התביעה לא זימנה אותו לעדות וההגנה הודיעה שהיא תזמן אותו מטעמה. אחד מסניגוריו הוא דובי שרצר, לשעבר בכיר במחלקה לחקירות שוטרים, האמור להעיד בשבוע הבא מטעם ההגנה במשפט נתניהו (אך נראה שעדותו תידחה). המשטרה ומח"ש מייחסות לו עבירות של קבלת שוחד, מתן שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע ושיבוש מהלכי משפט.

ארנברג נימק את הארכת המעצר - הארוכה מן הרגיל בתיקים מסוג זה - בכך ש"קיים חשד סביר שדי בו שבשלב זה של ההליך שהמשיב מעורב במיוחס לו. חשד זה עולה מתוצרי החקירה הסמויה שבוצעה ממנה עולה לכאורה, כי המשיב ביצע את העבירות המיוחסות לו בעצמו, וכן ביחד עם אחרים. מחומרי החקירה שהוגשו עולה כי לכאורה גם נעשה כבר ניסיון לשיבוש.

"הוגשו פעולות חקירה לביצוע שחלקן עלול להשתבש אם המשיב ישוחרר בשלב זה. מדובר לפי החשד בעבירות שנעברו בצוותא עם אחרים, כך שלמרות שמדובר בעבירות כלכליות, בין היתר יש גם עילה של מסוכנות וזאת נוסף לעבירת השוחד שהמסוכנות בה נובעת גם מעיסוקו של המשיב בעבר. לאור כל האמור לא ניתן להסתפק בשלב זה בחלופת מעצר".

ארנברג האריך בשבוע גם את מעצרו של אלי מוסלי, שהחקירה נגדו מתנהלת מזה כשנה ובה עלה החשד להדלפת מידע מתוך המשטרה. המשטרה מייחסת לו בפרשה הנוכחית עבירה של מתן שוחד, ובחקירה המקורית - עבירות של סחיטה באיומים, הלבנת הון ועבירות מס. לפני כן הוארך מעצרו של יוסי הורברג, לו מיוחסות אותן עבירות. בהחלטתו לגבי מוסלי אומר ארנברג:

"מעיון בחומרי חקירה עולה כי אין ספק שקיים חשד סביר שהמשיב מעורב במיוחס לו. חשד סביר זה הינו תוצר של החקירה הסמויה וקיבל חיזוק גם לאחר שהפכה להיות גלויה. המשיב הוא המעורב השני שמובא בפני בעניין זה ולא מצאתי בשלב זה שיש מקום להבחין בינו לבין המעורב הנוסף. גם המשיב שמר על זכות השתיקה וגם כמובן ששמורה לו זכות זו. אולם עליו להביא בחשבון שיש בכך כדי להאריך את משך החקירה. מדובר בפעולות חקירה רבות שחלק גדול מהן בנות שיבוש".
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 10/09/2025 | עודכן: 10/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הוארך בשבוע מעצרו של סגן-ניצב בדימוס החשוד בהדלפת מידע למשפחת הפשע מוסלי
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / משטרה במוקד
המחלקה לחקירות שוטרים ממליצה למפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דני לוי, לנקוט צעדים משמעתיים נגד מפקד תחנת גלילות וסגנו, בפרשת הפצת העלונים בבית הכנסת בו מתפלל ח"כ יולי אדלשטיין. מח"ש גם ממליצה לבצע הפקת לקחים מערכתית מהאירוע, אך לא להעמיד לדין פלילי את סגן-ניצב ינעיב וולבוביץ ורב-פקד משה קרסקו. ההחלטה התקבלה על דעת פרקליט המדינה, עמית איסמן, והמשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, אפרת גרינבוים.

בהפגנה שנערכה מול מעון ראש הממשלה בנימין נתניהו ברחוב עזה בירושלים, התפתח (6.9.25) עימות חריף בין ח"כ גלעד קריב (העבודה) לבין מפקד תחנת מוריה במשטרת ירושלים, ניצב משנה יובל ראובן. האירוע התרחש לאחר מעצרה של פעילת המחאה מיכל דויטש, והסתיים בחילופי דברים קולניים מול עיני המפגינים.
07/09/2025 | עידן יוסף | חדשות

בפסק דין תקדימי וחשוב, קבע בית המשפט העליון (31.8.25), כי למשטרה אין סמכות לבצע חיפוש בטלפונים ניידים או במחשבים רק על בסיס הסכמת החשוד, ללא צו שיפוטי מפורש. הפסק התקבל בעקבות עתירה של הסניגוריה הציבורית, שטענה לפגיעה חמורה בזכות החוקתית לפרטיות ולהליך הוגן של אלפי נחקרים מדי שנה.

המשטרה אינה רשאית לבצע חיפוש בפלאפון או במחשב ללא צו שיפוטי, גם אם המחזיק בהם מסכים לכך - קובע היום (א') המשנה לנשיא בית המשפט העליון, נעם סולברג. הנימוק: העדר הסמכה בחוק, הדורש במפורש צו שיפוטי. מכך עולה, כי אם המחוקק ישנה את פקודת המשטרה, והדבר ייעשה בצורה מידתית - בג"ץ לא יתערב.
31/08/2025 | יואב יצחק | חדשות

במהלך היממה האחרונה (24.08.25) נעצרו שלושה חשודים בהסתה ותמיכה בארגוני טרור, בפעילות ממוקדת של יחידת רא"ה במחוז ש"י, בסיוע כוחות יס"מ יהודה ולוחמי צה"ל מחטמ"ר עציון.
25/08/2025 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il