גופת ניצולת שואה נמצאה קבורה בחצר; החתן שנחשד בהעלמתה התאבד במעצר

לפי החשד, בתה ובן זוגה של ניצולת השואה הסתירו את מותה כדי להמשיך ולקבל קצבאות וכספים ממדינת ישראל ומגופים נוספים בגין היותה ניצולת שואה במהלך החקירה התאבד בן הזוג בתא המעצר, והבת בת ה-64 עומדת בפני כתב אישום בעבירות מרמה, שיבוש הליכי משפט והפרת חובה חקוקה

איציק וולף חדשות תגובות
צילום: משטרת ישראל
בני זוג מכרמיאל חשודים כי העלימו את גופת אמה של בת הזוג, ניצולת שואה בת 93, על-מנת להמשיך ולקבל כספים מהגופים השונים בשל היותה ניצולת שואה. כך הודיעה (יום ב', 20.10.25) משטרת ישראל. על-פי הודעת המשטרה, בתום חקירה של מספר שבועות הצליחו שוטרי המחוז הצפוני לאתר את גופת המנוחה בבור בעומק של כשלושה מטרים בחצר הבית בכרמיאל.

במהלך חודש ספטמבר השנה, התקבל דיווח במשטרת ישראל על חשש לחיי ניצולת שואה בת 93 המתגוררת בעיר כרמיאל יחד עם ביתה ובן הזוג של הבת, לאחר שקרוביה קיבלו מהם דיווחים סותרים על-אודות מצבה הרפואי.

עם קבלת הדיווח, הגיעו שוטרי המחוז הצפוני לכתובתה של ניצולת השואה שם פגשו בשניים שמסרו לשוטרים כי האם נפטרה אך מסרו גרסאות מחשידות באשר למקום קבורתה. השניים נעצרו לחקירה וביחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב גליל (יל"פ) הוקם צוות חקירה מיוחד בכדי לברר את נסיבות המקרה ולאתר את האם.

מן המשטרה נמסר כי בחקירתם מסרו השניים גרסה לפיה האם נפטרה בשיבה טובה בחודש אפריל 2024, הובאה לקבורה בעיר אחרת וכי אינם מעוניינים להצביע על מקום קבורתה. בחקירה עלו סתירות רבות בין הגרסאות שמסרו בני הזוג.

במהלך ימי החקירה ולאחר שהבינו החוקרים כי בן זוגה של הבת היה זה שהעלים את גופת האם, הוא התאבד בתאו בבית המעצר.

חוקרי היחידה המשיכו בחקירתם תוך גביית עדויות רבות ופעולות נוספות שכללו חיפושים נרחבים והבינו כי בשנים האחרונות היה בחצר הבית בור בעומק לא סביר ללא הסבר. במקביל לראיות שונות שאספו החוקרים מהן עלה החשד כי מקום קבורתה של האם אינו מרוחק מהבית, החליטו להתמקד בחצר הבית בניגוד לעדויות המשפחה שדיברו על קבורה בעיר אחרת.

כשבועיים לאחר הפתיחה בחקירה ולאחר שחצר הבית נבדקה בכלי חפירה שונים, החליטו החוקרים להביא לפעילות כלי צמ"ה וב-30 בספטמבר, בסיוע כלבי משטרה ואמצעים נוספים, נמצאה גופתה של המנוחה בעומק של כשלושה מטרים באדמה.

"על-פי החשד, קבורתה נערכה לא על-פי דין, לצורך הונאת כספי מדינה המוענקים לקשישה מהמדינה ומגופים שונים מתוקף גילה והיותה ניצולת שואה. כנגד הבת החשודה, בת ה-64, ממשיך להתנהל הליך פלילי בליווי הפרקליטות כאשר היא חשודה בעבירות של קבלת דבר במרמה, שיבוש מהלכי משפט, אי-דיווח והפרת חובה חקוקה.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 20/10/2025 | עודכן: 20/10/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
גופת ניצולת שואה נמצאה קבורה בחצר; החתן שנחשד בהעלמתה התאבד במעצר
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בתום תשעת החודשים הראשונים של השנה, נתוני רשות שדות התעופה מצביעים על התאוששות מרשימה בענף התעופה. יוון שומרת על מעמדה כיעד המועדף ביותר, ארצות הברית ממשיכה למשוך, ואיחוד האמירויות רושמת את העלייה החדה ביותר השנה.
20/10/2025 | מירב ארד | חדשות

ברשת CBS האמריקנית שודר הלילה (19.10.25) הראיון המלא של ג'ארד קושנר וסטיב וויטקוף לתוכנית "60 דקות", ובו התייחסו השניים לתהליך שהוביל להסכם במזרח התיכון ולמשבר האמון מול ישראל. "המטרה שלנו הייתה להציל חיים", אמר קושנר, והודה יחד עם וויטקוף כי הרגישו נבגדים לאחר התקיפה הישראלית בקטר במהלך המשא-ומתן.

"עיון בגזר דינו של בית המשפט המחוזי מלמד כי כמעט בכל צעד ושעל שפסע במלאכת גזירת עונשו של המשיב - יצאה שגגה תחת ידו". כך אומר שופט בית המשפט העליון בדימוס, יוסף אלרון, בנוגע לעונש שהטיל נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע, בני שגיא, על עבריין מין ברשת שפגע בחמש ילדות בנות 13-12. שגיא גזר על האיש תשעה חודשי עבודות שירות, אך בית המשפט העליון קיבל את ערעור המדינה והחמיר את העונש ל-21 חודשי מאסר בפועל, בציינו שהעונש קל יחסית בשל השיקום המוצלח שעובר הנאשם מזה שלוש שנים.

התנועה לחופש המידע מבקשת (19.10.25) מבית המשפט המחוזי בתל אביב להורות למשרד הביטחון וצה"ל למסור לה מידע על אישורי כניסה לקריה בתל אביב (מחנה רבין) לקרוביו ומקורביו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל. לטענת התנועה, משרד הביטחון וצה"ל התעלמו מפניותיה על-פי חוק חופש המידע.

מימון דק של חברה עשוי להיות עילה לעיכוב ביצוע פסק דין שניתן לטובתה, מחשש שלא תוכל להחזיר את הכסף אם הערעור יתקבל. כך קובע (19.10.25) המשנה לנשיא בית המשפט העליון, נעם סולברג, שבאופן חריג עיכב ביצוע פסק דין כספי בשל עילה זאת.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il