נתניהו: בלי ייעוץ משפטי על המתנות "לא הייתי לוקח שאכטה אחת"

התביעה מציגה סתירות וגרסה מתפתחת בגרסתו של נתניהו לגבי הייעוץ המשפטי שלדבריו אפשר לו לקבל מתנות מחברים נתניהו: וינרוט היה חולה ולא זכר; לא הקשבתי לברנע-פרגו כמו שאני לא מקשיב לדיילים בתחילת טיסות, כי הדברים חזרו על עצמם

איתמר לוין חדשות תגובות
מאת: איתמר לוין | | News1 | תגובות
"אם זה היה אחרת, לא הייתי לוקח אפילו שאכטה אחת, אחת!" כך אומר (17.11.25) ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בהתייחסו לחוות הדעת המשפטיות שלדבריו קיבל והתירו לו לקבל מתנות מחברים. החקירה הנגדית בתיק 1000 הסתיימה היום ומחר תחל החקירה בתיק 4000.

המשנה לפרקליט המדינה, יוני תדמור, הציג לנתניהו את התפתחות גרסתו בנוגע לחוות הדעת הללו, שהן טענת הגנה מרכזית שלו. תדמור הראה, כי בחקירתו הראשונה במשטרה בשנת 2017, אמר שייתכן שהתייעץ עם יהודה וינשטיין, וכי בכל חקירותיו לא הזכיר את שלומית ברנע-פרגו (אז היועצת המשפטית למשרד ראש הממשלה). רק בהמשך הזכיר נתניהו את יעקב וינרוט ודוד שמרון.

תדמור שאל מדוע לא הזכיר את ברנע-פרגו ונתניהו השיב: "אמרתי את מה שזכרתי באותה עת". תדמור תהה כיצד בחקירה הראשונה נתניהו לא זכר את שמות עורכי הדין, ובהמשך הוא דיבר על עורכי דין נוספים. נתניהו: "הזיכרון שלך לפעמים מתרענן. אותי מעניין מה שהיה, וזה שקיבלתי את חוות הדעת לאורך השנים מהגורמים הללו". לדברי נתניהו, ייתכן שנתן אשל הוא שהזכיר לו מי היו עורכי דינו. תדמור הזכיר, כי אשל עזב את לשכת נתניהו בשנת 2010, שבע שנים לפני חקירתו.

תדמור שאל מדוע נתניהו ביקש חוות דעת בנושא המתנות בשנת 1999, כאשר לגרסתו שלו היה "פגר פוליטי"; נתניהו לא השיב. לדבריו, הוא הבין שמותר לו לקבל מתנות מחברים אישיים ולא במסגרת תפקידו. "אם זה היה אחרת, לא הייתי לוקח אפילו שאכטה אחת, אחת!". הוא שב ואמר כי את חוות הדעת העיקרית קיבל מווינרוט, ולצידה מאחרים ובהם וינשטיין.

חוקרי המשטרה שאלו את נתניהו האם שוחח עם ברנע-פרגו והוא השיב בשלילה. למרות זאת, במענה לכתב האישום ובעדותו הסתמך נתניהו על חוות דעת בכתב של ברנע-פרגו. "זאת גרסה כבושה שאינה אמת", הטיח בו תדמור. נתניהו: "אני זכרתי את מה שזכרתי. אני זוכר את הכללים ושהיה איזשהו מגע איתה שבו היא איששה את הידיעה הזאת".

תדמור אמר כי נתניהו ונותני המתנות הוטרדו מהנושא, אך הוא לא פנה לברנע-פרגו כפי שקבעו ההנחיות שהוציאה אלא לווינרוט. נתניהו הגיב בכעס: "אני פונה אליה מעת לעת, וגם לווינרוט שהוא אוטוריטה יותר גדולה ממנה". לדבריו, הוא התייחס להנחיותיה החוזרות של ברנע-פרגו כמו להנחיות הדיילים בתחילת טיסה, מהן הוא מתעלם משום שהן חוזרות על עצמן. הוא אינו זוכר האם דיבר איתה על המתנות מארנון מילצ'ן וג'יימי פאקר.

"היו הצעות שדחיתי"
ברנע-פרגו. הנחתה לפנות אליה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
נתניהו אמר שפנה לווינרוט פעמים רבות בנושא המתנות, וכי בפעם האחרונה וינרוט התרגז מהנדנוד ודפק על השולחן. לדבריו, הוא זוכר כעת שהיו חמש פניות, לאחר שבשבוע שעבר אמר שפנה אליו פעמיים. "אני לא זוכר ולאט-לאט אתה חופר וזוכר", הסביר. תדמור: אם "וינרוט נותן תשובה, למה צריך לחזור אליו שוב ושוב?" נתניהו הרים את קולו: "כי אותי רודפים כמו שלא רודפים כל אחד אחר. אם אני מתעטש, עושים על זה כתבות".

בחקירתו במשטרה אמר נתניהו, כי שאל שוב ושוב שמא החוק השתנה. כעת אמר: "זה לא היה הדבר העיקרי, אלא שאותי מחפשים". תדמור: "פנית שוב ושוב כי זה היה קו אספקה שוטף". נתניהו: "אתה טועה שבע פעמים. לא היה קו אספקה שוטף". תדמור: "אז למה אתה פונה שוב ושוב?" נתניהו: "כי ניסו לשפד אותי שוב ושוב".

כאשר נשאל וינרוט במשטרה על פאקר, הוא אמר שיודע עליו כחבר של יאיר נתניהו ולא של האב. "הוא הכיר היטב את הקשר שלי איתו", הגיב נתניהו. לדבריו, וינרוט היה אז חולה מאוד ולא זכר את פאקר שהיה לקוח שלו. תדמור: "וינרוט זכר היטב ולא אמר שיש לו בעיה". נתניהו: "חלק הוא זכר וחלק לא". תדמור העיר, כי נתניהו הפנה את חוקרי המשטרה לגרסתו של וינרוט ולא העלה טענות לגבי מצבו.

לדברי תדמור, נתניהו פנה לווינרוט בנושא פאקר לאחר שנתיים שקיבל ממנו מתנות. נתניהו השיב, כי הייתה זו חברות אמת ולא הייתה כל בעיה בקבלתן. תדמור תהה, מדוע נתניהו לא קנה בעצמו את הסיגרים והשמפניות, אם הוא סבור שמדובר ברדיפה. נתניהו: "יש דברים שלא רציתי והיו הצעות שדחיתי. חשבתי מה הדבר הסביר. חשבתי שלקבל סיגרים מחבר – אפילו בעולם הרדיפה המטורלל שהופעל נגדי ומוכח מדי יום בבית המשפט, זה דבר שאני יכול לעמוד בו".

תדמור שאל מדוע נתניהו לא ביקש חוות דעת מסודרת בכתב. נתניהו השיב, שווינרוט היה נותן חוות דעת בכתב אילו היה חושב שהדבר נחוץ. תדמור: "פנית לווינרוט בשאלות כלליות על מתנות ולא נכנסת לפרטים". נתניהו: "לא נכון. הוא הכיר טוב למדי את מערכת היחסים. אני חושב שתיארתי לו בדיוק את מה שקיבלתי. על הסיגרים בטוח, על השמפניות יכול להיות". תדמור הראה, כי וינרוט העיד שלא קיבל מנתניהו את כל הפרטים. נתניהו השיב, שתיאר הכל.

Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 17/11/2025 | עודכן: 17/11/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו: בלי ייעוץ משפטי על המתנות "לא הייתי לוקח שאכטה אחת"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
למי שיש עניין כן ובלתי מפלגתי בפרשת ג'פרי אפשטיין, היה זה שבוע טוב: הדמוקרטים חשפו התכתבויות דוא"ל בו מזכיר אפשטיין את דונלד טראמפ; הרפובליקנים הגיבו בפרסום אלפי מסמכים נוספים. בקצב הזה, מעיר ניו-יורק טיימס, כל החומר ייחשף עד חג המולד.

ממשלת גרמניה הודיעה היום (שני) על ביטול האמברגו החלקי שהטילה באוגוסט על יצוא נשק לישראל. דובר הממשלה, שטפן קורנליוס, מסר כי החל מה-24 בנובמבר יתחדשו משלוחי הנשק, לאחר שההשעיה נומקה בעבר בלחץ ציבורי ובחשש מהלחימה ברצועת עזה. ההחלטה התקבלה בעקבות הסכם הפסקת האש שהושג בחודש שעבר.
17/11/2025 | יואב יצחק | חדשות

רכבת ישראל מודיעה על שדרוג משמעותי בתדירות הרכבות במוקדי נסיעה מרכזיים, בעקבות עלייה חדה ומתמשכת בביקוש לאורך השנה האחרונה. החברה מדגישה כי היא מודה לציבור הנוסעים על הבעת האמון, ומציינת כי מדובר בשיא חדש במספר הנסיעות היומי.
17/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

קבלן המקורב ליו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, אשר מסר עדות באחת מפרשות השחיתות הנחקרות בארגון בלהב 433, שם אמש (16.11.25) קץ לחייו. ככל הידוע, מדובר בדמות שנחשבה קרובה להנהלה ומעורבת בממשקי עבודה מהותיים, אך נסיבות האסון טרם התבררו במלואן.
17/11/2025 | עידן יוסף | חדשות

פחות מחודש לאחר כניסתה לתפקיד, ראש ממשלת יפן סאנאה טאקאיצ'י עוררה סערה דיפלומטית כשאמרה כי חסימה ימית או פעולה סינית נגד טייוואן עשויה להצדיק תגובה צבאית יפנית. דבריה חרגו מהעמדות המסורתיות של טוקיו, שהסתפקו בעבר בהבעת דאגה מבלי לפרט תרחישי תגובה. טאקאיצ'י סירבה לחזור בה, אך התחייבה להימנע מהתייחסות לתרחישים ספציפיים בעתיד.
17/11/2025 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il