המועצה האזורית רמת הנגב תובעת 100 מיליון שקלים ממשרד הביטחון

המועצה טוענת לחובות ארנונה בגין בסיסים ומתקנים בתחומה מחלוקת רבת-שנים על סיווג נכסים ומניעת מדידות בשטח משרד הביטחון שילם חלקית בלבד, ולפי הטענה נותר חוב משמעותי

חדשות תגובות
המועצה האזורית רמת הנגב הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע תביעה על סך 100 מיליון שקלים נגד משרד הביטחון, בטענה לחובות ארנונה בגין בסיסיו ומתקניו המצויים בתחום שיפוטה, לשנים 2025-2020.

בכתב התביעה נאמר כי בין המועצה למשרד הביטחון קיימת מזה שנים מחלוקת הנוגעת לתשלומי הארנונה שעל המשרד לשלם למועצה, ובכלל זה לגבי הנכסים נשוא התביעה ואופן סיווגם, אשר נקבע באופן חד-צדדי על-ידי משרד הביטחון, ללא התייחסות להוראות צו הארנונה של המועצה. בנוסף נטען למדיניות הנהוגה במשרד הביטחון, אשר אינה מאפשרת למועצה להיכנס לשטחים המוחזקים על ידו, על-מנת לבצע בהם מדידות או לקבוע את סיווגם בהתאם לצו הארנונה של המועצה, לצורך קביעת הארנונה השנתית.

מדיניות זו, בה נוהג משרד הביטחון מזה שנים, הובילה את המועצה, בלית ברירה ועל-מנת למלא את חובתה שבדין, לחייב את משרד הביטחון בארנונה על סמך נתוני מדידה חלקיים שהועברו על ידו במרוצת השנים, עם סיווגים שלשיטת משרד הביטחון יש לחייב את נכסיו, וזאת מבלי שנערכו בשטח מדידות מטעם המועצה.

במצב דברים זה שומות הארנונה המוטלות על משרד הביטחון אינן משקפות את המצב העובדתי בפועל בנכסי משרד הביטחון, שכן בהיעדר בקרה של המועצה בשטחיו נמנעת האפשרות, בין היתר, לבחון את השימושים הנעשים בפועל על-ידי משרד הביטחון ואת סיווגם בהתאם להוראות צו הארנונה של המועצה.

במשך כל השנים, כך נאמר בכתב התביעה, מתנהלים הצדדים בדין ודברים באשר לחיובי הארנונה המוטלים על-ידי המועצה על נכסי משרד הביטחון המוחזקים על ידו, אשר לעיתים הובילו להליכים משפטיים ו-או להסכמות דיוניות ולהסכמי פשרה ביניהם, בניסיון לפתור את המחלוקות בדבר גובה הארנונה שאותה ישלם משרד הביטחון.

בתביעה נאמר כי מעמדה של המועצה כ”עיר עולים” בוטל, וכתוצאה מכך, ובהתאם להוראות הסכמי הפשרה בין הצדדים, חל שינוי משמעותי בתשלומי הארנונה שבהם יש לחייב את משרד הביטחון. בהתאם לכך החליטה המועצה לממש את זכותה מכוח הסכמי הפשרה ולתקן את שומות הארנונה. ואולם משרד הביטחון סירב לקבל את דרישות התשלום החדשות, ולאחר משא-ומתן שהתנהל במשך תקופה ארוכה לא הצליחו הצדדים להגיע להסכמה בעניין תשלומי הארנונה.

בתביעה, שהוגשה באמצעות עו”ד עודד מהצרי, נאמר כי הצדדים הגיעו למיצוי ההידברות ביניהם, המחייב את התערבותו של בית המשפט, עת לטענת המועצה בחר משרד הביטחון לעשות דין עצמי ולשלם את חיובי הארנונה המוטלים על הנכסים המוחזקים על ידו באופן חלקי, חד-צדדי וללא הסבר.

לטענת המועצה, בשל סירובו העיקש של משרד הביטחון לאפשר לה לבצע מדידה עדכנית מטעמה של נכסי המשרד שבתחום שיפוטה, היא הגיעה לקצה גבול סבלנותה לנוכח הסחבת מצד משרד הביטחון, ונאלצה להתבסס על הנתונים המצויים בידה, שהועברו אליה מפעם לפעם על-ידי משרד הביטחון, ועל פיהם חייבה את משרד הביטחון בארנונה כללית.

שומות הארנונה לשנים 2025-2020 מסתכמות בסכום של כ-534,000 שקלים, ומשרד הביטחון שילם לה כ-96 מיליון שקלים בלבד. לפיכך יתרת התשלום, ללא הצמדה וריבית, עומדת על כ-437,000 שקלים, ואולם הסכום הנתבע הופחת מטעמי אגרה.

טרם הוגש כתב הגנה.
ת"א 14852-01-26, מועצה איזורית רמת הנגב נ' משרד הביטחון / כתב תביעה
תביעה ב-200 מיליון שקל לתשלום ארנונה תמורת בסיסי צה"ל בנגב
| עודד מהרצי
ת.א. 14852-01-26
תאריך: 12/01/2026 | עודכן: 15/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המועצה האזורית רמת הנגב תובעת 100 מיליון שקלים ממשרד הביטחון
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ועדת הכלכלה קיימה (11.1.26) דיון סוער בהצעות החוק המבקשות לאפשר שידורי רדיו פרטיים בהיקף ארצי, אך הדיון הסתיים ללא התקדמות, לאחר שיושב-ראש הוועדה ח"כ דוד ביטן הציב תנאים ברורים והזהיר מפני עקיפת מכרזים קיימים ופגיעה בשוק הרדיו האזורי. הדיון עסק בשתי הצעות חוק פרטיות לתיקון חוק הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו: האחת של ח"כ אלי דלל וחברי כנסת נוספים, המבקשת לאפשר לבעלי זיכיון אזורי להרחיב שידוריהם לכל הארץ באישור שר התקשורת, והשנייה של ח"כ אחמד טיבי, המתמקדת בהנגשת שידורי רדיו בערבית לדוברי השפה ברחבי המדינה, בשל היעדר קליטה באזורים רבים.
11/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

ראש הסגל במשרד ראש הממשלה, צחי ברוורמן, שוחרר בתום חקירתו בלהב 433 שארכה כ-13 שעות והוטלו עליו תנאים מגבילים משמעותיים, שבמרכזם מגבלות תפקודיות ואישיות לתקופה של עד 30 יום. במסגרת התנאים נאסר עליו ליצור קשר עם מעורבים בפרשה למשך חודש ימים, הוחלט על הרחקתו מלשכת ראש הממשלה למשך 15 יום, וכן הוטל עליו איסור יציאה מן הארץ לתקופה של 30 יום.
11/01/2026 | יואב יצחק | חדשות

גל דיווחים מאירן מתאר (11.1.26) החרפה בעימות בין המשטר למפגינים, לצד מאמצים של המשטר להחזיר שליטה ברחובות ולחסום מידע. גורם ישראלי בכיר אמר כי "הסיפור של המשטר במתכונתו הנוכחית גמור. ייקח כמה שייקח, אבל זה לעולם לא יחזור להיות מה שהיה".
11/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו חתם (11.1.26) על הצהרה משותפת עם שר הפנים של גרמניה אלכסנדר דוברינדט, המגדירה לראשונה שותפות ביטחונית־טכנולוגית רחבה בין המדינות ברמה אסטרטגית.
11/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

ועדת הכלכלה התכנסה (11.1.26) לדיון טעון ביישום תקנות שירותי תשלום, שנועדו להסדיר את השימוש בתווי קנייה וכרטיסי מתנה, ימים ספורים לפני כניסתן לתוקף. מצד אחד, התקנות מרחיבות את ההגנות הצרכניות באמצעי תשלום עד 1,500 שקלים, מאפשרות להאריך תוקף של שוברים מעל 150 שקלים לתקופה ארוכה במיוחד, ומחייבות הודעה שנתית לצרכנים על שוברים מעל 20 שקלים. מצד שני, גורמים עסקיים מזהירים כי זמן ההיערכות לא הספיק, וכי חלק מהחובות שנקבעו אינן ישימות במבנה התפעולי של השוק.
11/01/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il