בית משפט בגרמניה קיבל תביעת המיליארדר אוסמנוב: הטענות לקשר עם הקרמלין לא הוכחו

בית המשפט המחוזי בהמבורג קיבל את טענות המיליארדר עלישר אוסמנוב בתביעתו נגד עיתון גרמני השופטים קבעו כי לא הוצגו ראיות מספיקות לטענה כי פעל בשליחות פוטין או העניק נדל"ן יוקרתי למדבדב פסק הדין פוסל את ההסתמכות על תחקירים של אלכסיי נבלני כראיה משפטית מספקת

יואב יצחק חדשות תגובות
בית המשפט המחוזי בהמבורג קיבל את עמדת המיליארדר עלישר אוסמנוב בתביעה שהגיש נגד העיתון Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), וקבע כי סדרת טענות שפורסמו נגדו תחת הכותרת "בשליחות הקרמלין" לא הוכחו כראוי. בפסק הדין נקבע כי לא הוצגו ראיות לכך שאוסמנוב שימש כנציג לא רשמי של פוטין באוזבקיסטן או שהשקיע את הונו בהוראת השלטון הרוסי.

השופטים דחו את הניסיונות של כלי התקשורת להתבסס על תחקיריו של פעיל האופוזיציה המנוח אלכסיי נבלני. בין היתר, נקבע כי הטענה לפיה אוסמנוב העניק נכס נדל"ן בשטח של 2,800 מ"ר ליד מוסקבה כמתנה לדמיטרי מדבדב אינה מגובה בראיות מספיקות, וכי הרישומים שהציג נבלני אינם מהווים הוכחה משפטית לאירועים המתוארים.

איום בקנסות של מאות אלפי אירו

בתביעתו ביקש אוסמנוב להוציא צו מניעה שיאסור על הפצת "טענות כוזבות ומכפישות". בית המשפט נעתר לבקשה במלואה וקבע כי על כל הפרה עתידית של פסק הדין יוטל קנס כספי של עד 250 אלף אירו. אם העיתון לא יוכל לעמוד בתשלום הקנס, השופטים אף קבעו אפשרות למאסר מנהלי של עורכים או גורמים אחראים בעיתון לתקופה של עד חצי שנה לכל הפרה, ועד שנתיים במצטבר.

החלטה זו מצטרפת לפסיקה קודמת מאותה ערכאה, אשר אסרה על פרסומים בנוגע לבעלותו לכאורה על יאכטת הענק "דילבר". בעקבות ההחלטה הנוכחית, העיתון הגרמני חויב בתשלום הוצאות משפט מיידיות בסך של כ-1,089 אירו, נוסף על הוצאות ההליך, בעוד במערכת העיתון שוקלים להגיש ערעור על הפסיקה המגבילה.

אוסמנוב, אשר נכלל ברשימת הסנקציות של האיחוד האירופי, טוען כי פסק הדין מוכיח שההגבלות נגדו מבוססות על מידע כוזב. פרקליטיו הדגישו כי זו הפעם הראשונה שבית משפט אירופי פוסל טענות שפורסמו בעבר על-ידי נבלני והוכרו כשקריות כבר בבתי משפט ברוסיה, דבר שעשוי להשליך על עתיד הסנקציות.

מדובר בניצחון עקרוני שבו בית משפט אירופי מכיר בכך שדיווחים עיתונאיים המסתמכים על מקורות לא מאומתים אינם יכולים לשמש בסיס להאשמות חמורות כלפי אנשי עסקים, מסרו נציגיו של המיליארדר.

עלישר אוסמנוב: אימפריית פלדה, טכנולוגיה וספורט

עלישר אוסמנוב (72) נחשב לאחד מאנשי העסקים המשפיעים והעשירים בעולם, עם הון המוערך במיליארדי דולרים. הוא נולד באוזבקיסטן והחל את דרכו העסקית בסוף שנות ה-80 בייצור שקיות פלסטיק, תחום שהיה נדיר בברית המועצות דאז. את עיקר הונו צבר לאחר קריסת הגוש הסובייטי באמצעות השקעות עתק בענפי המתכות והכרייה, ובראשן חברת המגנאט "מטאלואינווסט" (Metalloinvest).

לצד תעשיות מסורתיות, אוסמנוב היה מהמשקיעים המוקדמים והבולטים בחברות טכנולוגיה עולמיות כמו פייסבוק, טוויטר ועליבאבא. בעבר החזיק בנתח משמעותי ממועדון הכדורגל האנגלי ארסנל, ושימש במשך שנים כנשיא איגוד הסיוף הבינלאומי (FIE). במישור הפוליטי, אוסמנוב כיהן כמנכ"ל חברת-הבת של גזפרום (Gazprom Investholding) במשך 14 שנים, תקופה שביססה את מעמדו כדמות מרכזית בכלכלה הרוסית והבינלאומית.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 04/02/2026 | עודכן: 04/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בית משפט בגרמניה קיבל תביעת המיליארדר אוסמנוב: הטענות לקשר עם הקרמלין לא הוכחו
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראש ממשלת פולין, דונלד טוסק, הצהיר כי מדינתו תפתח בחקירה מקיפה סביב האפשרות שפרשת ג'פרי אפשטיין אורגנה ונוהלה בשיתוף פעולה עם המודיעין של אירן או גורמים ביטחוניים רוסיים. לדברי טוסק, המידע המצטבר בתקשורת העולמית מעלה חשד כבד כי מבצע הפדופיליה חסר התקדים היה חלק מפעילות מודיעינית שנועדה לייצר מנופי לחץ על מקבלי החלטות במערב.
04/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

ה-FBI ומשטרת לאס וגאס חשפו בסוף השבוע האחרון מעבדה ביולוגית הפועלת ללא רישיון בתוך בית מגורים במזרח העמק. במהלך הפשיטה, שהתרחשה ביום שבת, גילו הכוחות עשרות מקררים ומקפיאים המכילים מאות מבחנות עם נוזלים לא מזוהים, שלפי החשד כוללים נגיפים ובקטריות מחוללי מחלות.
04/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

בשנה האחרונה זעזע טירוף המכסים של דונלד טראמפ את הכלכלה העולמית. חברות וממשלות נאלצו להתמודד עם שינויים מתמידים בהיטלים, בעסקות ובציפיות. איומים הושמעו ובוטלו. בית המשפט העליון עשוי לכפות שינוי נוסף, אם יפסול את הדרך בה טראמפ הטיל אותם.

ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם, הוא החשוד בשימוש לרעה בכספי תרומות שקיבלה העיר במלחמת חרבות ברזל ובמבצע עם כלביא. המשטרה עצרה (2.2.26) את גלאם, בכירים בעירייה ואנשי עסקים בחשד לעבירות של שחיתות ציבורית. הוא שוחרר לחמישה ימי מעצר בית, הורחק לשבוע מהעירייה ונאסר עליו ליצור קשר עם המעורבים לאותו פרק זמן.

הרפורמה במשק החלב הוצאה מידי ועדת הכלכלה - והועברה לוועדה חדשה המזוהה עם שר האוצר. ועדת הכנסת אישרה (4.2.26) ברוב דחוק את פיצול הצעת החוק והעברתה לדיון בוועדה למיזמים ציבוריים בראשות ח"כ אוהד טל, מסיעתו של בצלאל סמוטריץ'. ההחלטה התקבלה על חודו של קול, תוך מחלוקת חריפה בתוך הקואליציה עצמה. ח"כ יצחק גולדקנופף הצביע נגד.
04/02/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il