נתניהו בוועדת החוץ והביטחון: לא הייתה בגידה ב-7.10, היה כשל מודיעיני

ראש הממשלה אמר כי יש להסיר את "עננת הבגידה" מעל הדרג המדיני והביטחוני ח"כ גוטליב טענה מנגד שהייתה בגידה האופוזיציה תקפה בחריפות וקראה להקמת ועדת חקירה ממלכתית ח"כ איזנקוט: ראש הממשלה מציג זיכרון סלקטיבי, הוא סרב לקדם את מימוש ההחלטה להשמיד את שלטון חמאס

איציק וולף חדשות מלחמת התקומה תגובות
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הצהיר (יום ה', 5.2.26) בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת כי לא הייתה בגידה בקרב גופי הביטחון הישראלי לפני מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023. הדברים נאמרו במסגרת דיון חסוי שהתקיים בוועדה, שממנו הודלפו דבריו של נתניהו. לטענת ראש הממשלה, היה כשל מודיעיני לפני מתקפת חמאס. עוד הוסיף כי הוא מבקש להסיר את מה שכינה "עננת הבגידה" מעל הדרג המדיני והביטחוני ערב המלחמה, וטען כי הניסיון לייחס בדיעבד אחריות מכוונת אינו מבוסס.

נתניהו השיב לשאלה של חבר הכנסת חילי טרופר, ואמר כי הציבור זכאי להיחשף לפרוטוקולים מדיוני קבינט שהתקיימו לפני מתקפת חמאס. "עם ישראל חייב לדעת את הפרוטוקולים האלה", טען, תוך שהציג בדיון ציטוטים מדבריהם של בכירים בדרג המדיני והביטחוני בעבר, בהם ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט והרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט. לטענתו, גם הם סברו באותה תקופה כי חמאס אינו מעוניין בהסלמה וכי השקט ברצועת עזה נשמר.

לדברי נתניהו, ייחוס אחריות מכוונת או בגידה אינו עומד במבחן העובדות. מנגד, קראה ח"כ טלי גוטליב, ממפלגת הליכוד שבראשה עומד נתניהו, כי הייתה בגידה.
בתגובה לדברי נתניהו אמר יו"ר מפלגת ישר, הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט ששמו עלה במסגרת הציטוטים שהקריא נתניהו, כי ראש הממשלה מציג זיכרון סלקטיבי. לדבריו, ב-7 באוקטובר נתניהו כיהן כראש הממשלה, ואילו הוא עצמו סיים את תפקידו כרמטכ"ל חמש שנים קודם לכן. עוד הוסיף כי באוקטובר 2023 הצביע יחד עם נתניהו על ההחלטה להשמיד את שלטון חמאס, אך עזב את הקבינט ביוני 2024 לאחר שלטענתו נתניהו סירב לקדם את מימוש ההחלטה. איזנקוט האשים את ראש הממשלה בבריחה מהקמת ועדת חקירה ממלכתית שתחשוף את הפרוטוקולים המלאים, והודיע כי ייאבק להקמת ועדה כזו ואף יהיה הראשון להתייצב בפניה.

גם מפלגת יש עתיד תקפה את נתניהו על מה שכינתה ה"קרקס התקשורתי שנועד לברוח מחקר האמת על אסון 7 באוקטובר". לטענת המפלגה שבראשה עומד ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, ראש הממשלה הגיע לדיון עם מסרים מוכנים מראש מלשכתו, בניסיון להנדס תודעה ולשכתב היסטוריה. "שום מהלך תקשורתי לא יטשטש את הכישלון שהתרחש במשמרתו", טענו במפלגתו של לפיד.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 05/02/2026 | עודכן: 05/02/2026
+שטרן דורש מביסמוט: חשוף את מלוא פרוטוקולי הקבינט שמהם ציטט נתניהו 09:04 06/02/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ח"כ אלעזר שטרן טוען כי הצגת קטעים חלקיים פוגעת ביכולת ועדת החוץ והביטחון לפקח על הממשלה ומערערת את אמון הציבור ▪ לפיד: נתניהו הוזהר שוב ושוב ▪ ליברמן וגנץ דורשים ועדת חקירה ממלכתית ופתיחת פרוטוקולים ▪ גלנט מפרסם "פינת העובדות" ומאשים את נתניהו בהטעיית הוועדה, איזנקוט מצטרף: "הנדסת תודעה לאחור"
"ציטוטים חלקיים ומגמתיים". נתניהו בוועדת חוץ וביטחון [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+פרוטוקול קבינט מ-2016: שטייניץ הזהיר מפריצה המונית מעל הקרקע 09:00 06/02/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
השר יובל שטייניץ התריע בדיון קבינט מפני פלישה נרחבת באמצעות פריצת הגדר העילית ▪ לדבריו, ההתמקדות במנהרות הותירה פרצה מסוכנת מעל פני השטח שאינה מוגנת בחומה ▪ מערכת הביטחון השיבה בהצגת חומת ברזל בגובה שמונה מטרים כמענה המבצעי האולטימטיבי
שטייניץ. התריע כבר ב-2016 [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+במהלך הלילה: צה"ל בתגובה לעבר כוחות צה״ל בצפון הרצועה 07:52 06/02/26 | עידן יוסף
אמש ירו מחבלים לעבר כוחות צה״ל שפעלו בצפון רצועת עזה, במרחב הקו הצהוב. בצה״ל ציינו כי לא היו נפגעים לכוחותינו וכי מדובר בהפרה בוטה של הסכם הפסקת האש.

בתגובה לירי, תקף צה״ל במהלך הלילה באופן ממוקד תשתית טרור ברצועת עזה.

+נתניהו חושף את מסמך המענה למבקר: "התרעתי - המידע הקריטי הוסתר" 22:59 05/02/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ראש הממשלה מציג מסמך רחב היקף ובו תמלילים, הערכות מודיעין ודיוני קבינט ▪ לטענתו, הדרג הביטחוני דחף בעקביות ל"הסדרה" והציג את חמאס כגורם מורתע ▪ בקשות לסיכולים ממוקדים נבלמו בנימוקי מוכנות והסלמה ▪ ותוכנית "חומת יריחו" לא הוצגה לו כלל עד לאחר הטבח
נתניהו בישיבת ועדת החוץ והביטחון [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+דרום הרצועה: כוחות צה"ל חיסלו מחבל במרחב הקו הצהוב 14:38 05/02/26 | מירב ארד
מוקדם יותר היום (ה'), כוחות צוות הקרב החטיבתי 188 הפועלים בדרום רצועת עזה זיהו מחבל במרחב הקו הצהוב שהתקרב לעבר הכוחות באופן שהיווה איום מיידי.

מיד לאחר הזיהוי, הכוחות תקפו וחיסלו את המחבל במטרה להסיר את האיום.
0

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו בוועדת החוץ והביטחון: לא הייתה בגידה ב-7.10, היה כשל מודיעיני
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
במ
6/02/26 00:16
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
ב-25 במאי 2022, ערוץ הטלגרם "טקטיקה צבאית" (تكتيكات عسكرية), המזוהה עם גדודי אל-קסאם, פרסם סרט וידאו של גדודי אל-קסאם לזכרו של וליד מוסא שמאלי (وليد موسى شمالي) המכונה אבו בילאל (أبو بلال), ראש מחלקת הציוד התעשייתי במערך הייצור של חמאס, שחוסל ב-11 במאי 2021.

יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועת עזה, שהיה דובר עברית, נהג לצפות במהדורת חדשות ערוץ 12 המשודרת מדי ערב בשעה שמונה בערב. להלן קטע ממהדורת החדשות של ערוץ 12 ששודרה ב-21 ביולי 2023:

אלימלך שטרן ירצה שלוש שנות מאסר בשל מגעיו עם סוכנת אירנית וביצוע פעולות בשליחותה. כך קובעת (5.2.26) שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים, חנה לומפ, באחד מגזרי הדין הראשונים בעשרות התיקים בהם מואשמים ישראלים בפעילות לטובת אירן בזמן המלחמה. גזר הדין מגלה, כי הקהילה החרדית בבית שמש שאליה משתייך שטרן, לא הוקיעה אותו.

ב-31 בדצמבר 2025, העיתון הרשמי של חמאס "פלשתין" פרסם את כתבתו של יחיא אל-יעקובי (يحيى اليعقوبي) מהעיר עזה, שעסקה בפועלו של אבו עוביידה (أبو عبيدة), דובר גדודי אל-קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס.

ב-26 במאי 2022, פרסם יוסי יהושוע כתבה באתר החדשות ynet שנשאה את הכותרת: "בידיים של דף".
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il