עכשיו זה רשמי: צים נמכרה להאפאג לויד ופימי תמורת 4.2 מיליארד דולר

העסקה משקפת מחיר של 35 דולר למניה במזומן - פרמיה של 58% על מחיר הסגירה ביום שישי, ופרמיה של 126% לעומת המחיר טרם השמועות בשוק באוגוסט 2025 קרן פימי תקים חברת ספנות ישראלית חדשה עם צי של 16 אוניות ותיטול את התחייבויות מניית הזהב של המדינה השלמת המהלך צפויה עד שלהי 2026, כפוף לאישורים רגולטוריים ואישור בעלי המניות

איציק וולף חדשות שווקים פיננסיים תגובות
חברת הספנות צים הודיעה כי התקשרה בהסכם מיזוג שבמסגרתו תרכוש אותה ענקית הספנות הגרמנית האפאג-לויד תמורת 35 דולר למניה במזומן, בעסקה בהיקף כולל של כ-4.2 מיליארד דולר.

על-פי ההודעה הרשמית שפרסמה החברה (יום ב', 16.2.26), המחיר משקף פרמיה של 58% על מחיר הסגירה של המניה ב-13 בפברואר 2026, פרמיה של 90% על המחיר הממוצע המשוקלל ב-90 ימי המסחר האחרונים, ופרמיה של 126% לעומת מחיר של 15.50 דולר למניה ביום 8 באוגוסט 2025, טרם השפעת הספקולציות בשוק.

השלמת העסקה צפויה עד שלהי 2026, כפוף לאישור בעלי המניות של צים, לקבלת אישורים רגולטוריים ואישור מדינת ישראל בהתאם לדרישות מניית הזהב. עד אז ימשיכו שתי החברות לפעול כחברות נפרדות ועצמאיות.

על-פי פרטי ההסכם, החברה הממוזגת תחזיק בצי של למעלה מ-400 ספינות, בקיבולת כוללת של יותר מ-3 מיליון TEU ובהיקף הובלה שנתי של למעלה מ-18 מיליון TEU בשנת 2027. השילוב צפוי לבסס את האפאג-לויד כחברת ספנות המכולות החמישית בגודלה בעולם, ולהרחיב את היצע השירותים ללקוחות בקווי הסחר הטרנס-פסיפיים, הפנים-אסייתיים, האטלנטיים, באמריקה הלטינית ובמזרח הים התיכון, לרבות באמצעות השתתפות ברשת Gemini.

במקביל לעסקה, חתמה האפאג-לויד על מזכר הבנות מחייב עם קרן ההשקעות פימי, שלפיו מניית הזהב של המדינה בצים תועבר לחברת בת חדשה של פימי, כפוף לאישור מדינת ישראל. פימי תקים מפעיל רשת ספנות חדש תחת המותג "צים החדשה", אשר יתאגד בישראל ויפעל עם צי של 16 אוניות - 12 בבעלות ו-4 חכורות לפי הצורך.

"צים החדשה" תתמקד בחיבור ישיר בין ישראל לנמלים מרכזיים באיחוד האירופי, בארה"ב, בים התיכון ובים השחור, ותיהנה מתמיכה מסחרית של האפאג-לויד וגישה לרשת Gemini. החברה תנוהל בידי מנכ"ל וצוות הנהלה ישראלים, עם רוב ישראלי בדירקטוריון ומטה בישראל.
גליקמן: חידוש צי המכולות הפכו את החברה ליעד רכישה אטרקטיבי
נשיא ומנכ"ל צים, אלי גליקמן [צילום: RAPAPORT private news productions]
נשיא ומנכ"ל צים, אלי גליקמן, ציין כי מאז הנפקת החברה בינואר 2021 חילקה צים דיבידנדים מצטברים בסך 5.7 מיליארד דולר. עם השלמת העסקה, לדבריו, סך ההון שיוחזר לבעלי המניות יעמוד על כ-10 מיליארד דולר, למעלה מפי חמישה משווי השוק של החברה לפני כחמש שנים וכפי 45 מההון שגויס בהנפקה.

עוד הדגיש גליקמן את חידוש צי האוניות ל-46 אוניות מכולה חדשות בהיקף של 5,300 עד 15,000 TEU, את אימוץ טכנולוגיית LNG המהווה כיום כ-40% מהקיבולת, ואת ההשקעה של למעלה ממיליארד דולר מאז 2021 בחידוש צי המכולות. לדבריו, צעדים אלה סייעו להציב את צים עם שיעורי EBIT מהגבוהים בענף והפכו אותה ליעד רכישה אטרקטיבי.

יו"ר הדירקטוריון, יאיר סרוסי, טען כי העסקה, שאושרה פה אחד על-ידי מועצת המנהלים של צים, היא תוצאה של בחינה אסטרטגית מקיפה וכי הדירקטוריון מאמין שמדובר במהלך המיטיב ביותר עם כלל בעלי העניין - בעלי המניות, העובדים ומדינת ישראל.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 16/02/2026 | עודכן: 16/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
עכשיו זה רשמי: צים נמכרה להאפאג לויד ופימי תמורת 4.2 מיליארד דולר
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שווקים פיננסיים
מועצת המנהלים של חברת הספנות צים אישרה (יום א', 15.2.26) את מכירת החברה לשותפות של ענקית הספנות הגרמנית האפאג לויד וקרן פימי הישראלית. על-פי פרסום בכלכליסט, צים תימכר להאפאג לויד תמורת סכום של 4.2 מיליארד דולר. במקביל לעסקה זו תמכור החברה הגרמנית חלק מן הנכסים הכלולים בצים לקרן פימי וזו האחרונה תחזיק בחברה החדשה 'צים ישראל'.

חברת פרשקובסקי השקעות ובניין הודיעה (יום ו', 13.2.26) כי במכרז למשקיעים מסווגים להנפקת אגרות חוב סדרה יז' התקבלו התחייבויות מוקדמות לרכישת 809,513 יחידות, שכל אחת מהן כוללת 1,000 שקל ערך נקוב. מדובר בביקושים בהיקף כולל של כ-809 מיליון שקל ערך נקוב.

מניית חברת התעופה הישראלית אל-על צוללת הבוקר (יום ו', 13.2.26) בשיעור של כ-8% בעקבות האישור שניתן אתמול לחברת הלואו קוסט וויז אייר להקים מרכז תפעולי בנמל התעופה בן-גוריון. מדובר במחיקה של 791.12 מיליון שקל משווי השוק של אל-על. לאחר זמן התמתנו הירידות רק במעט והירידה שנרשמה, ביחס למחיר המניה של אל-על אתמול, הגיעה ל-6.71%.

ענקית הקמעונאות האמריקנית וולמארט חצתה ביום שלישי את רף שווי השוק של טריליון דולר. בכך הפכה החברה לקמעונאית המסורתית הראשונה בהיסטוריה שמצטרפת למועדון האקסקלוסיבי של חברות בעלות ערך של 13 ספרות, קבוצה שעד כה נשלטה כמעט לחלוטין על-ידי ענקיות טכנולוגיה דוגמת אפל, מיקרוסופט ואנבידיה.
04/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

ישראל קנדה מבהירה (1.2.26) כי יו"ר הדירקטוריון אסף טוכמאיר והמנכ"ל ברק רוזן לא יהיו זכאים לתגמול הוני כל עוד הם מכהנים בתפקידיהם, וזאת במסגרת עדכון למדיניות התגמול המובאת לאישור בעלי המניות באסיפה כללית מיוחדת.
01/02/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il