גידור חד ברווחיות אופיסי אנרגיה ב-2025 - יצאה לדרך תוכנית השקעות בגז טבעי

הרווח הנקי המתואם זינק ל-373 מיליון שקל שיפור ב-EBITDA לרמה של 1.6 מיליארד שקל השקעות מתוכננות ב-6 מיליארד דולר בארה"ב פיתוח פרויקטים אסטרטגיים ברמת בקע ובחדרה

יואב יצחק חדשות שווקים פיננסיים תגובות
חברת אופיסי אנרגיה הציגה שיפור חד בתוצאותיה הכספיות לשנת 2025. הרווח הנקי המתואם של החברה זינק מרמה של 115 מיליון שקל בשנת 2024 לרמה של 373 מיליון שקל בשנה החולפת. הגידול המשמעותי מיוחס לשיפור ב-EBITDA של החברה, שהסתכם ב-1.6 מיליארד שקל (12.03.26).

החברה מובילה כיום תוכנית השקעות רחבת היקף בתחום תחנות הכוח המונעות בגז טבעי בארה"ב. היקף ההשקעות המתוכנן נאמד בכ-6 מיליארד דולר, כאשר המהלכים העסקיים מבוצעים באמצעות חברת-הבת CPV. בשנתיים האחרונות רכשה החברה שותפים במספר פרויקטי גז מחוץ לישראל.

התרחבות בשוק האמריקני

במסגרת הפעילות בחו"ל, החלה הקמתו של פרויקט בטקסס בהספק של 1.35 ג'יגה וואט. עלות ההקמה נאמדת ב-1.8 עד שני מיליארד דולר, והוא צפוי להסתיים בשנת 2029. על-פי תחזיות החברה, הפרויקט יניב EBITDA שנתי של כ-275 מיליון דולר. במקביל, מקדמת אופיסי פרויקט נוסף במערב וירג'יניה בהספק של 2.1 ג'יגה וואט, שעלות הקמתו נאמדת בכ-4 מיליארד דולר.

בישראל, צפויה אופיסי להתקדם במהלך שנת 2026 בפיתוח שני פרויקטים מרכזיים הנמצאים בשלבים מתקדמים. הפרויקט ברמת בקע מתוכנן להספק של 550 מגה וואט לצד אגירה של 3.85 ג'יגה וואט שעה. הפרויקט השני, בחדרה, צפוי להפיק 850 מגה וואט. עבודות ההקמה בשני האתרים יחלו במהלך השנה הנוכחית בהשקעה כוללת של 9 עד 10 מיליארד שקל.

שיתוף פעולה עם אינטל

במקביל לפרויקטים אלו, מקדמת החברה הקמת תחנת כוח בהספק של 600 מגה וואט בסמוך למתקני חברת אינטל. העבודות באתר מתוכננות להתחיל במחצית השנייה של שנת 2027. החשמל שיופק בתחנה זו צפוי להימכר לאינטל במסגרת הסכם PPA ארוך טווח.

החברה הודיעה כי כנס המשקיעים שתוכנן להיערך (יום ה', 12.03.26) בתל אביב בוטל במתכונתו הפיזית. במקום המפגש המתוכנן, תקיים הנהלת החברה שיחת זום עם המשקיעים במהלך שעות הצהריים של היום.

לאחרונה ביצעה אופיסי מספר מהלכים משמעותיים לרכישת אחזקות בשותפויות אנרגיה בחו"ל, צעד שמחזק את אחיזתה בשוק האנרגיה הגלובלי. המעבר לייצור חשמל בגז טבעי בארה"ב מהווה נדבך מרכזי באסטרטגיית הצמיחה של הקבוצה לשנים הקרובות.

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 12/03/2026 | עודכן: 12/03/2026
+אשטרום השלימה עסקה פיננסית בסך 200 מיליון דולר בארה"ב 10:36 12/03/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
המימון שניתן מבנק הפועלים בטקסס מיועד להקמת פרויקט סולארי ▪ הכנסות צפויות של 1.4 מיליארד דולר ▪ זיכויי מס ל-10 שנים ▪ החברה הבטיחה חוזה למכירת חשמל (PPA) ל-20 שנה מול חברת החשמל של סן אנטוניו
איציק מרמלשטיין, מנכ"ל אשטרום אנרגיה מתחדשת. ציון דרך חשוב [צילום: רמי זרנגר]
שמוליק ארבל, משנה למנכ"ל והממונה על החטיבה העסקית בבנק הפועלים עסקת מימון ראשונה מסוגה לבנק ישראלי [צילום: ענבל מרמרי]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
גידור חד ברווחיות אופיסי אנרגיה ב-2025 - יצאה לדרך תוכנית השקעות בגז טבעי
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שווקים פיננסיים
ענקית הטכנולוגיה גוגל הודיעה (יום ד', 11.03.26) על השלמת רכישת חברת הסייבר הישראלית-אמריקנית וויז (Wiz). העסקה, שנחתמה במרץ בשנה שעברה (18.03.25) תמורת 32 מיליארד דולר במזומן, קיבלה את אישור רשויות ההגבלים העסקיים בארצות הברית ובאירופה לאחר בדיקה מעמיקה של השפעתה על שוק מחשוב הענן. מדובר ברכישה הגדולה ביותר שביצעה גוגל מאז הקמתה ובאקזיט הגבוה ביותר של חברת הזנק ישראלית אי-פעם.
11/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

איש העסקים אהרון פרנקל מגדיל משמעותית את החזקותיו בחברת תמר פטרוליום. במסגרת עסקה שבוצעה (יום ד', 11.03.26), רכש פרנקל חבילת מניות ממשקיע זר בהיקף כספי של 142 מיליון שקל. הרכישה בוצעה לפי מחיר של 40 שקלים למניה, המשקף את הערכת השווי הנוכחית של פעילות החברה בשוק הגז.
11/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

חברת אקונרג'י (Econergy) חתמה על הסכם מימון פרויקטלי בהיקף של 31 מיליון אירו לצורך הקמת פרויקט PV ברומניה. הפרויקט, בעל הספק של 60 מגה-וואט, נמצא בשלבי הקמה מתקדמים וצפוי להתחבר לרשת החשמל במהלך שנת 2026. ההשקעה הכספית הכוללת במיזם נאמדת בכ-42 מיליון אירו.
11/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

חברת נקסט ויז'ן סיכמה את שנת 2025 עם הכנסות של 168 מיליון דולר ורווח נקי של 104 מיליון דולר. בעקבות התוצאות, הכריזה החברה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 52 מיליון דולר בגין רווחי השנה החולפת. במהלך השנה הוסיפה החברה תשעה לקוחות חדשים, ובכך הגיע מספר לקוחותיה הכולל ל-204.

קבוצת פז מדווחת (11.3.26) על רווח נקי של 578 מיליון שקל בשנת 2005 - ירידה של 11% לעומת השנה הקודמת. הכנסות פז הסתכמו ב-11.1 מיליארד שקל, ירידה של 7% לעומת 2024 וירידה של 17% לעומת 2023 (שהסתיימה בהפסד של 5 מיליון שקל). הרווח התפעולי ירד ב-9% ל-845 מיליון שקל.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il